Vindsvåning Mariatorget - Kakelugn - Terrass - Nära till allt !

Välkommen till en stilfull vindsvåning om tot. 109 kvm i sekelskifteshus. Lägenheten har terrass med fantastisk utsikt över takåsarna. Välplanerad med bl.a. rymlig hall med marmorgolv, badrum med tvättmöjligheter, mysigt vardagsrum med kakelugn och socialt kök med matplats. Lugnt läge högst upp i fastigheten i en skuldfri förening. Byggnaden är i fint skick och fastighetsentrén på Mariatorget 8 ger en lyxig känsla lik en hipp och trendig lägenhet i Paris.

Det är mycket unikt och eftertraktat att bo på Mariatorget som är ett eldorado om man vill uppleva stadens puls och nöjesliv. De flesta husen i området är riktigt gamla. Vid Mariatorget finns tex bio och teater på Rival samt de populära ställena Bistro Sûd, och Morfar Gingko. På Götgatsbacken och Götgatan avlöser caféerna och restaurangerna varandra. Det finns även många pittoreska och underbara promenadstråk runt Mariatorget och i dess närliggande områden på Söder och Gamla Stan. Med hela innerstan runt hörnet finns bästa shopping och närservice samt utmärkta kommunikationer.

"Vem vill inte bo här"
Välkommen till ett drömboende !

Välkommen till en vindsvåning på populära och attraktiva Mariatorget.

INTERIÖR:

Trivsam takvåning med synliga träbjälkar och spännande planlösning samt med genomgående parkettgolv.

ENTRÉHALL:

Välkomnande entréhall med vackert marmorgolv, praktiska garderober och plats för klädavhängning.
Hallen har golvvärme.

VARDAGSRUM:

Representativt och trivsamt vardagsrum med burspråk. Rummet har en mysig kakelugn som det går att elda i samt upplevs lätt möblerat och spännande med sina synliga träbjälkar.

SOVRUM / MASTER BEDROOM:

Trivsamt och stilfullt sovrum med plats för dubbelsäng. Rummet har platsbyggd bokhylla och hel garderobsvägg.

SOVRUM 2:

Trevligt sovrum med garderob och takfönster i sydväst.

KÖK:

Köket har en klassisk vindsvåningskaraktär och ger ett luftigt intryck av finstämd elegans. I köket finns kyl, frys, spis med induktionshäll, diskmaskin, spisfläkt och det finns gott om förvaringsskåp samt bra arbetsytor. I köket finns även en mycket praktisk köksö och det finns plats för matbord. Fönster i söderläge ger ett bra ljusflöde Från köket finns utgång till härlig terrass med utsikt över takåsarna. Köket är den centrala delen i lägenheten och här finns det gott om plats för att umgås.


BADRUM

I anslutning till entréhallen finns ett rymligt helkaklat badrum med dusch. I badrummet finns golvvärme, tvättmaskin och torktumlare samt fönster med utsikt över takåsarna.

WC:

Helkaklad WC med golvvärme och dusch.

KLÄDKAMMARE/WALK IN CLOSET:

I slutet av hallen ligger en praktiskt klädkammare.

TERRASS:

Från köket finns utgång till balkong med fantastisk utsikt över takåsarna.

TVÄTTSTUGA:

I lägenhetens badrum finns tvättpelare och föreningen har en fin tvättstuga i källaren.

FÖRRÅD:

Ovanför lägenheten finns ett mycket stort vindsförråd som nyttjas av lägenhetsinnehavaren.

Bostadsrättsförening

Rosendahl Mindre 29

Allmänt om byggnaden

Välskött och aktiv föreningen med stabil ekonomi. Bostadsrättsföreningen Rosendal mindre 29 äger marken och räknas som en äkta bostadsrättsförening. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar. Samtliga VA-stammar och el-stigare utbytta, fasaden har renoverats. Föreningen har fastigheten fullvärdeförsäkrad. För mer ingående information hänvisar vi till årsredovisningen vilken finns att ladda ner här på hemsidan. Den ekonomiska förvaltning sköts av Förvaltnings AB Kilen. Uppgifter om föreningen som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Byggnaden

Föreningen tog över ägarskapet av fastigheterna år 1993 med flerbostadshus som ursprungligen uppfördes runt 1897.

Hiss till 4 tr

Utförda renoveringar

Samtliga VA-stammar och el-stigare har bytts ut och fasaden renoverades under 2009 - 2010.

Planerade renoveringar

Senaste besiktning av fastigheten utfördes 2015 och resulterade i befintlig 5-årig underhållsplan. Dessförinnan besiktigades fastigheten 2007 vilket resulterade i en 5-årig underhållsplan.

Övriga utrymmen

I föreningens gatuhus finns förråd, sophanteringsanläggning och fjärrvärmecentral. Tvättstuga finns i gårdshusets källarplan och innehåller två maskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. God tillgång på lediga tider finns med möjlighet att boka tvätttider (kvällstiderna) här på föreningens hemsida. Dagtider bokas i tvättstugan.
Cykelförråd finns i källaren med ingång från innergården.

Planerade avgiftsändringar

Inga avgiftshöjningar är beslutade för 2019.

Fastighetsbeteckning

Rosendahl Mindre 29

Lägenhetsnummer

011

Lägenhetsnummer

1501

Andelstal

6,0100

Andelstal avgift

0,0549 %

Byggnadsår

1897

Hiss

Ja

Hisskommentar

Hiss till 4 tr

Våning

5 (av 5)

TV & Internet

Bredband (fiber hastighet 100/100) från Bredband2 finns i varje lägenhet och ingår i avgiften. Kabel-TV finns via ComHem men ingår ej i avgiften.

Boarea

99 m2

Biarea

10 m2

Planerade renoveringar

Senaste besiktning av fastigheten utfördes 2015 och resulterade i befintlig 5-årig underhållsplan. Dessförinnan besiktigades fastigheten 2007 vilket resulterade i en 5-årig underhållsplan.

Parkeringsmöjligheter

PARKERING Det finns många privata parkeringsgarage inom församlingen men även större garage som administreras bl.a av Qpark kring Medborgarplatsen och Södra Stationsområdet. Sök efter ert närmaste garage på förslagsvis www.q-park.se/ eller www.garageplatsen.se. I övrigt kan folkbokförd i stadsdelen erhålla tillstånd för boendeparkering.

Hushållsel

7 200 kr

Försäkringskostnad

2 280 kr

Månadsavgift

2 878 kr

Överlåtelseavgift

474 kr  (Betalas av Säljare)

Energideklaration

Energiprestanda: 135 kWh/m², Energideklaration utförd: 2008-12-06

Kommentar till energiförbrukningen

Energibesiktningen är äldre än 10 år.

Uppvärmning

Byggnadens uppvärmning sker genom fjärrvärme.

INFORMATION:

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Informationen har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter har uppmanats att kontrollera dess uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar, eventuella avgiftshöjningar/sänkningar och där tillhörande ekonomi. Den ansvarige fastighetsmäklaren kontrollerar endast uppgifterna om det finns skäl till detta.

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

OMBYGGNATION:

Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en lägenhet är alltid en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för fastighetens konstruktion.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Sven Grönros

070-754 73 00


Ladda ned VCard

Sven Grönros

070-754 73 00

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 9 975 000 kr
Avgift 2 878 kr
Rum 3
Yta 99 m2
Biarea 10 m2
Adress Mariatorget 8
118 48 Stockholm

Visning

Inga planerade visningar.

Budgivning

Budgivningen har inte startat

Dokument & Länkar

Alla bilder

Karta

Vägbeskrivning

Kommunikationerna är bästa möjliga, bekvämt nära t-bana samt pendeltåg. Med bil kommer når du enkelt alla leder. Dessutom finns flera busslinjer i närheten, däribland 66:an, 4:an (till bl.a. Kungsholmen), 55 och 57 (till bl.a. Gamla Stan). Ett stenkast bort ligger Slussens stora utbud av kommunikationer.

Området

Området

Mariatorget – Södermalms hjärta ! NATUR OCH FRITID: Längst med Mariaberget återfinns den vackra promenadsträckan Monteliusvägen med stans vackraste utsikt över Riddarfjärden och Stockholm innerstad. Här finns även Ivar Los park, där man kan njuta av en picknickkorg i kvällssolen. Nedanför Mariaberget finns Mariatorget som har en mycket intressant historia. Idag är det en mycket populär park. Mellan Medborgarplatsen och Södra Station finns Fatbursparken. Den sista parken finns i områdets västra del; parkleken Bergsgruvan vid Rosenlundsgatan. Här finns det en parklek, fotbollsplan och gräsytor. Med kort gångavstånd finns även Tantolunden. Här finns även en härlig badplats med sandstrand och hopptorn. AFFÄRER Även fast man bor centralt i staden finns det gott om stora och välsorterade mataffärer likväl som små nischade butiker som tex. "Vinbar" på Swedenborgsgatan, "Paradiset" på Brännkyrkagatan. "ICA Aptiten" på Torkel Knutssonsgatan, "Willys" på Hornsgatan och "stora Coop" på Medborgarplatsen är några exempel på stora matbutiker. På Medborgarplatsen finner ni även en saluhall full med delikatesser. HISTORIA: Mariatorget är en park på Södermalm i centrala Stockholm. Den är belägen mellan Hornsgatan 31 och S:t Paulsgatan 24 och omges av två gator med samma namn som torget. Mariatorget fick sitt nuvarande namn 1959. Torget anlades redan på 1600-talet och var först troligen en park som ingick i den stora Daurerska egendomen där Carl Michael Bellman föddes 1740 och växte upp. Man har även antagit att det var Drottning Christina som beslutade om dess anläggande under 1650-talet. Men under 1700-talet stadsplanerades Södermalm och torget gavs namnet Hornstorget. Vid denna tid användes platsen ibland som avrättningsplats. 1768 döptes torget om till Adolf Fredriks torg efter Sveriges dåvarande kung Adolf Fredrik, dock på villkor från denne att det inte skulle användas för avrättningar. Under det sena 1700-talet användes torget bland annat av Gustav III för en av sina karuseller 1777. Torget var även platsen där Gustav III avtackade Stockholms borgerskaps militärkårer efter deras vakttjänst i staden efter Ryska kriget 1788-1790. På 1770-talet byggdes det Sutherska huset som från 1800-talets början kom att hysa den Philipsenska Skolinrättningen. 1875-76 restes S:t Paulskyrkan vid torget.Torget omformades1897 och Adolf Fredriks torg utformades nu åter som en park. Den mäter 140×80 meter, varav parkdelen är 130×60 meter (0,8 hektar). I centrum av parken ligger bronsfontänen "Tors fiske" av Anders Wissler, rest 1903. Runt fontänen finns grusgångar, planteringar och gräsmattor. I parkens södra ände står kopior av statyerna "Tjusningen" och "Snöklockan" av Per Hasselberg. I nordöstra delen finns en byst i brons föreställande Emanuel Swedenborg av Gustaf Nordahl, 1973. Fram till 1 oktober 1905 var torget ett salutorg med 32 stånd. År 1923 föreslog Namnberedningen att torget skulle byta namn till Mariatorget för att undvika förväxling med Adolf Fredriks kyrka som ligger på Norrmalm. Namnbytet skedde dock först 1959, i samband med planerandet av den tunnelbanestation som kom att placeras något hundratal meter söder om torget. Hösten 2012 invigdes fyra ljudverk med gömda högtalare på Mariatorget. Tre är “Ljudrum” där ljuden är hämtade från de fyra elementen - jord, eld, vatten och luft. De bildar tre avgränsade ljudområden eller ljudrum, två av dem ligger mot Hornsgatan och ett mot Sankt Paulsgatan. Det fjärde ljudverket ligger också mot Sankt Paulsgatan och kallas “Spelrum”, där gungans rörelse ger en rofylld upplevelse. Ljudverken är utformade av Björn Hellström på Konstfack tillsammans med bland annat Interakiva Institutet, Stockholms universitet och Trafikkontoret.

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Innergård
Mariatorget 8
Fastighetskarta
Områdeskarta

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!