Arkitektritad villa från början av förra seklet med kommersiellt bra läge i Spånga.

En unik villa med många möjligheter, 185 kvm + källare. Här kan du kombinera ditt boende med att ha företaget hemma med ett mycket centralt läge i Solhem - Spånga. Ändå avskilt högt läge och fin utsikt över villaområdet.

En unik villa med många möjligheter, 185 kvm + källare. Möjlighet att köpa till en extra mark/byggrätt /fastighet om 1 108 kvm i direkt anslutning till fastigheten. Ring för mera info. Kombinera ditt boende och företaget hemma med ett mycket centralt läge i Solhem - Spånga, avskilt högt läge och fin utsikt över villaområdet. Ett hus som enligt uppgift ritades på Ragnar Östbergs arkitektkontor. En villa för sin tids välbeställda, från ca 1909 med smakfull arkitektur. 2,75 meter i takhöjd på båda våningarna. Parkettgolv i alla rum, bevarade spegeldörrar och spröjsade fönster. Fyra till fem sovrum på övre plan samt ett stort badrum med bubbelbad. Generöst vardagsrum i vinkel med stor putsad öppen spis, fönster i tre väderstreck samt utgång mot terrass i söder. Klassisk matsal i anslutning till ett påkostat Ballingslövs kök. Källare med stor gillestuga, blivande biorum? Vindsrum för förvaring eller kanske inredning. Centralt läge med tre minuters promenad till Spånga station och pendeltåget som tar dig till Stockholms city på 11-14 minuter! Perfekt villa för småföretagaren, kanske bo och arbeta i samma hus, skulle passa bra att bo och ha liten reklambyrå, arkitekt-, eller advokatkontor Välkommen att boka visning!

En villa som fungerar lika bra som bostadshus eller som kontor för ett tjänsteföretag som uppskattar estetiken i byggnaden och det centrala läget. Ett fantastiskt hus med ytor och volym utöver det vanliga. Entrén välkomnar med en bred stentrappa.

Entréplan

Här inne öppnar upp en generös entréhall med öppen planlösning mot vardagsrum samt trappan upp till övre plan. Den möblerbara entréhallen har ekparkettgolv, vita väggar, spegeldörrar och hela 2,75 i takhöjd så som det princip är i hela huset på båda våningarna.

Bibliotek

Biblioteksrummet är direkt till höger, med ljust läge i sydväst, parkett och vita väggar, via glasspröjsad dubbeldörr kommer du in i vardagsrummet. Biblioteket kan lätt avdelas till ett stort sovrum.

Vardagsrum

Rakt fram från entrén är det väl tilltagna vardagsrummet med öppen spis och utgång till terrassen i söder samt dörr till biblioteket. Idag finns ett lite pentry i vardagsrummet mot badrummet, p.g.a. att den delen är uthyrd.

Matrum

Direkt till vänster vid entréhallen är ingången till ett trevligt matrum med fiskbensparkett, vita väggar samt ingång till köket. Detta rum kan mycket väl även fungera som sovrum, då vardagsrummet är stort nog att även ha matrumsmöblemang.

Kök

Renoverat under senare år med med ett Ballingslövkök i mörkgrått och matchande mosaikkakel, samt arbetsbänkar i trä. Rostfria köksmaskiner kyl och frys med kylskåpskallt vatten i kran och ismaskin i dörrarna, Induktions häll, inbyggd diskmaskin och rostfri köksfläkt. Även här är det parkettgolv och vita väggar. Från köket är det även en öppning till hallen, mot vardagsrum och badrum. I direkt anslutning till köket är en praktisk köksentré, ett litet rum, troligen en f.d. "pigkammare" perfekt komplement till köket som berednings-, förvaring- eller varför inte som kontorsrum.

Badrum

I anslutning till hallen och vardagsrummet är ett badrum med klinkergolv, vitkaklade väggar, vitt porslin, wc och handfat, takdusch och fönster.

Övre plan

En dröm för den lite större barnfamiljen, alla rum med parkettgolv, spegeldörrar och spröjsade fönster.

Fyra till fem sovrum

Här finns idag fyra sovrum men kan lätt bli fyra + en barnkammare i anslutning till det idag största sovrummet på över 20 kvm. Hela våningen präglas av ett ljus och rymd inte minst p.g.a. 2,75 i takhöjd, fritt läge och stora fönster. För den som vill kan man mycket väl ha något av de större sovrummen som sällskapsrum. Ett av sovrummen har även en egen toalett - ett perfekt gästrum!

Badrum

Övre plans badrum är påkostat med bubbelbad, helkaklade väggar, klinkergolv med elektrisk golvvärme, handdukstork, duschhörna med välvda glasdörrar, wc och handfat med kommod under.

Vindsrum

Generös vind med möjlighet att isolera och få ett rum till, kräver normalt bygglov / nödutgång av brandsäkerhetsskäl. I övre hallen finns gott om plats för en fast trappa upp till eventuellt vindsrum.

Källare

Sällskapsrum

Från köksentrén är det raka vägen ner i källaren. Här öppnar det upp ett stort sällskapsrum, perfekt rum för tonåringar, ungdomsgård eller biorum. Öppen spis snygga golv och vita väggar.

Tvättstuga

I källaren finns även tvättstuga med nyare tvättmaskin och torktumlare (ej använda). Här finns en äldre bastu samt plats för dusch och relaxhörna.

Pannrum

Pannrum med den luftvattenvärmepumpens inre delas så som ackumulatorer, varmvattenberedare och elpatron. Även gott om plats för förvaring.

Stormbyvägen 12 är beläget ett stenkast från centrala Spånga med butiker och restauranger. Här har kommunen stora planer med nybyggnad av ca 135 lägenheter samt nya butiker mm. Du har bara ett par minuter ner till Spånga Station, med pendeltåg i till Stockholm, via Sundbyberg mm, tåget går även mot Bålsta. Spånga station är en del av Mälarbanan vilket gör att det är lätt att ta tåget mot Enköping och Västerås också via byte i Bålsta. Vid Spånga station är det många bussar som stannar bland annat kan du åka till med 179:an till Kista, Sollentuna station och Vällingby. För information om skolor, förskolor och fritidsaktiviteter titta in bland annat på kommunens hemsida. Fastigheten / Huset är taxerat som villa 220. taxeringsvärde för marken är från före avstyckning, d.v.s. det kommer att bli lägre per kvm vid en omtaxering.

Fastighetsbeteckning

STOCKHOLM ÖRJAN 9

TV & Internet

Telia öppet fiber, enligt Telia är fiberkabel indragen i huset.

Biarea

82 m2

Utförda renoveringar

Invändigt renoverat till stora delar av tidigare ägare, förmodligen under senaste 10-15 åren. Enligt uppgift från tidigare ägare renoverades kök, ytskikt och ett eller båda badrummen ca 2008, 2011 fick huset en översyn av elen (kvalitetsäkrad) samt luftvattenvärmeanläggningen fick en uppgradering med bland annat en ytterligare ackumulatortank. Troligen installerades luftvärmepumpen ca 2005 av att döma av årtal på utrustningen. Skorstenen sotades senat 2013 och ska enligt uppgift inte ha några förelägganden, dock är det 8 år sedan senaste sotning/kontroll. Vad gäller taket så har det fått en översyn under 2013-14 vad gäller på, hängrännor och stegar enligt tidigare ägare.

Uteplats

Stora uteplartser runt huset, övervägande med Ölandssten.

Tomtyta

613 m2

Kommentar till tomtytan

Lantmäteriet

Total area

613 m2

Ytterligare byggnader

byggdes: 1909, yta: 185 m2, taxeringsvärde 2 993 000 kr

Övriga byggnader

Enklare förvaringsbod

Fastighetsskatt/avgift

7 812 kr

Taxeringsvärde byggnad

2 993 000 kr

Taxeringsvärde mark

4 002 000 kr

Taxeringsår

2018

Taxeringsvärdeår

1929

Taxeringsvärde noggrannhet

Fastställt

Energideklaration

Energiklass: D, Energiprestanda: 64 kWh/m², Energideklaration utförd: 2018-01-10

Byggnadstyp

2-plan samt källare

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten samt ackumulatorer, Påkostad anläggning med två stora ackumulatorer om total 1 400 liter., 2005 och 2010, Nibe, Strömmnäspannan och Värmebaronen

Ventilation

Självdrag

Elkablar

El delvis renoverat

Elsäkerhet

Delvis jordat

Fönster

2-glasfönster med spröjs

Inteckningar

13 st inteckningar om total belopp på 7 725 000 kr

  • Planer och bestämmelser: Övind M M,kv, Stadsplan (Beslutsdatum: 19700310)
  • Planer och bestämmelser: Kv Örjan Mm, Detaljplan (Beslutsdatum: 20010927)

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Christoffer Westman

070-622 44 09


Ladda ned VCard

Christoffer Westman

070-622 44 09

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 9 500 000 kr
Biarea 82 m2
Adress Stormbyvägen 12
163 55 Spånga

Visning

Inga planerade visningar.

Alla bilder

Karta

Området

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Uteplats i söder

Fasad i söder

Uteplatser i söder och öster.

Entrésida

Entrésida

Vy från uppfart från vägen.

Vy från balkong

Vy från balkong

Vardagsrum

Öppen spis vardagsrum

Kök

Kök

Vardagsrum, träfiberskivor för tillfällig avdelning i två bostäder

Sovrum entréplan

Badrum entréplan

Entréhall

Entréhall möblerad

Övre hall

Sovrum övre plan

Stora sovrummet

Övre hall

Badrum övre plan

Gillestuga med öppen spis

Tvättstuga

Pannrum

Tomtkarta

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!