Klassisk villa med strålande utsikt över Mälarens vatten. Generös trädgårdstomt.

Ett tillfälle att förvärva en villa med härligt sjönära läge och fantastisk utsikt över Mälaren samt pool om 6 x 2.5 meter i lugna Hässelby Villastad. Generösa rum och stor tomt, 3-5 sovrum, flertalet med Mälarutsikt. Generöst vardagsrum i vinkel med öppen spis. Flera härliga uterum samt poolrum i sluttningsvåningen. Bara ett par minuters promenad till Mälarens vatten, båtklubb, badplats och strandpromenad alldeles nära. Tomt med fristående mindre garage/förvaringsbod samt fria gräsytor och även stora träd. Välkommen på visning!

Härlig villa med sjöutsikt över Mälaren från alla rum på entréplan och övervåning. Här möts du av en generös terrass med härlig förmiddagssol, delvis under tak.

Entré plan

Entréhall

Praktisk entréhall med inbyggda garderober, ljusa väggar, textilmatta samt gästtoalett med klinkergolv och fönster.

Vardagsrum

Härligt vardagsrum med ljus från flera väderstreck, parkettgolv ljusa väggar och en stor öppen spis med murad insats (värmecirkulation i murstocken). Panoramautsikt över Mälarens vatten. Vardagsrummet är i vinkel, vilket gör att du har plats för både soffgrupp och stort matbord om så önskas. Även gott om plats för ett par fåtöljer framför öppna spisen. Från vardagsrummet är det utgång till ett av två uterum, ingång till köket samt trappan upp och ner. Stor motordriven markis i väster.

Uterum i sydväst

Klinkergolv, oljefyllda radiatorer samt infravärme, takfönster samt helt inglasat med utgång till trädgård och öppen balkong. Fin utsikt över Mälaren. Motordrivna markiser i söder och väster.

Kök

Kök i äldre standard, dock med uppdaterade vitvaror så som Electrolux kyl /frys x 2 ,spis samt köksfläkt från 2015. Stor arbetsplats med ordentligt med arbetsbänkar, förvaringsskåp samt ljus från tre väderstreck. Fixa till nytt golv, ny färg på skåpluckorna och en ny diskmaskin, så är det faktiskt helt okej kök att börja med. Vid kökets matplats (för 10 -12 personer) är det utgång till det stora uterummet där ni kan sitta ännu fler vid middagsbordet.

Stora uterummet i nordväst

Perfekt att duka upp ett stort matbord vid större tillställningar när man också vill visa den fina Mälarutsikten. Klinkergolv, stora glaspartier, takfönster oljefyllda elradiatorer, infravärme samt två utgångar dels till balkong och till trädgården. Motordrivna markiser i väster och norr.

Övre plan

Övre hall

Generös hall med möjlighet för för arbetshörna eller TV-rum till barnen. Parkettgolv samt vita väggar, spegeldörrar till sovrum och badrum.

Samtliga sovrum är möjliga att nyttja som föräldrasovrum, alla har parkettgolv, ljusa väggar och tak, stora fönster med härligt ljus och Mälarutsikt samt djupa (ca 70 cm) fönsternischer.

Sovrum i söder

Parkettgolv vita väggar generös fönsternisch, fyra garderober samt en fast monterad förvaringsbänk/skåp. Utsikt över Mälarens vatten och trädgården i söder.

Sovrum i väster

Sovrummet med panoramautsikt över Mälarens vatten. Textilmatta, vita väggar, generös fönsternisch, två garderober samt motordriven markis.

Sovrum i Norr

Utsikt över Mälaren och villaområdet i norr. Parkettgolv, vita väggar, generös fönsternisch, samt en dubbelgarderob.

Badrum

Stort badrum med badkar och duschhörna, wc, dubbla handfat i bänk, fönster kakel och klinker, äldre standard.

Sluttningsvåningen

Till denna våning kommer du dels från trappan från entréplan samt även via en entré vid dubbelcarporten.

Nedre entréhall

Entré, ljusa väggar textilmatta, gästtoalett samt klädgarderob.

Gästrum

Vita väggar och tak. Textilmatta samt fönster i norr.

Pool och spa

Pool om ca 6 x 2,5 meter, generös med plats för flera styrketräningsmaskiner, äldre bastu och dusch. Relaxrum med plats för soffgrupp. Pool mm är äldre utrustning troligen i grunden från tillbyggnadsåret. Från poolrummet är det en dubbeldörr ut till en generös uteplats.

Uteplats

i perfekt soligt västerläge med utsikt över Mälaren.

Tvättstuga

Bosch tvättmaskin, tvättbänk samt varmvattenberedare om 290 liter från 2003.

Här är ett hus med samma ägare sedan 70-talet. Huset byggdes till 1975-77 och var från början byggt ca 1910, enligt fastighetsregistret. Har därefter vårdats och uppdaterats. I och med det så får det idag anses som ett trevligt hus med visst renoverings- och upprustningsbehov. Dock inga stora akuta saker. Huset är besiktigat av Independia 2018-10-05, Säljaren tecknar en Doldafelsförsäkring. Blivande köpare bör givetvis göra sin egen undersökning av huset innan köp. Prata gärna med mäklaren om dina möjligheter att besiktiga huset.

Fastighetsbeteckning

STOCKHOLM FJÄLLVIOLEN 10, 20, 22

Byggnadsår

1910 samt 1976

TV & Internet

Telia fiber finns i gatan. Telia erbjuder. enligt förfrågan i september 2018. Alternativ 1: Du beställer för 19 900 kr eller 16 900 kr. Då kommer fibern preliminärt levereras någon gång mellan mars och juni 2019. Om du väljer det billigare alternativet så tecknar du bredband och TV-utbud eller bara bredband med Telia i 24 månader och får förmånligt pris under de första tolv månaderna. Sista beställningsdag: 2018-12-31 Alternativ 2: Du kan även beställa för 26 700 kr eller 23 700 kr. Då har vi en preliminär leveranstid på ca 3-4 månader från och med att beställningen orderläggs. Samma här, om du väljer det billigare alternativet så binder du dig med Telias tjänster i 24 månader.

Boarea

212 m2

Biarea

53 m2

Utförda renoveringar

Ursprungliga huset är från 1910 den "halvan" som är längst i från Mälaren / i öster. Huset är tillbyggt 1975 -77. Uterummen tillbyggdes ca 2002. I övrigt löpande underhåll och mindre renoveringar.

Uteplats

Flera uteplatser och uterum i olika väderstreck.

Tomtyta

1458 m2

Kommentar till tomtytan

Lantmäteriet

Total area

1458 m2

Parkeringsmöjligheter

Två p-platser i carport, en garageplats i litet kallgarage med enkel standard samt p-platser på tomten.

Övriga byggnader

Enklare garage med förråds- eller verkstadsrum.

Vatten och Avlopp

2 988 kr

Renhållning

2 080 kr

Försäkringskostnad

6 846 kr

Uppvärmningskostnad

49 020 kr

Fastighetsskatt/avgift

7 812 kr

Övrigt om kostnader

Nuvarande ägares driftskostanader,baseras på 2016-17, när huset beboddes av en person.

Tomtbeskrivning

Total fastighetsyta: Fjällviolen 10 , 20 och 22.är 1458 kvm enligt Lantmäteriet.

Taxeringsvärde byggnad

3 022 000 kr

Taxeringsvärde mark

2 610 000 kr

Taxeringsår

2018

Taxeringsvärdeår

1945

Taxeringsvärde noggrannhet

Fastställt

Energideklaration

Energiklass: G, Energiprestanda: 153 kWh/m², Energideklaration utförd: 2018-05-16

Kommentar till energiförbrukningen

Förmodligen går det att sänka driftskostnaderna en del med ytterligare luftvärmepump och samt injustering uppdatering av befintligt värmesystem samt byte till treglasfönster. Dock är det troligen inte ekonomisk lönsamt att vidta alla åtgärder enligt ovan. Nuvarande ägare har ej nyttjat poolen och dess vattenuppvärmning under senaste åren.

Fel och brister

Badrum på övre plan bör renoveras. Kök och poolrum är i huvudsak från senare delen av 70-talet. Se vidare besiktningsprotokoll som delas ut på visning.

Byggnadstyp

Villa

Standardpoäng

32

Om-/tillbyggnadsår

1975-77

Uppvärmning

El och luftvärmepump, Luftvärmepump 2011

Ventilation

Självdrag

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Huvudsäkring

25 A

Elsäkerhet

Delvis jordat

Tak

Betongpannor

Utvändiga plåtarbeten

Galvaniserad målad plåt, samt aluminium

Stomme

Betong och trä

Grund

Torpargrund och platta på mark

Fasadtyp

Puts och trä

Fönster

2-glasfönster samt isolerglas vid poolrum och uterum

Bjälklag

Betong och trä

Skorsten

Murad skorsten, Öppna spisen / skorstenen har behov av åtgärd, för att vara eldningsbar. Säljarna är beredda att medverka till att åtgärda detta innan tillträde enligt överenskommelse. Prisbilden för det är för närvarande oklar. Möjlighet att installera eldstad i övre hallen finns. Skorsten en ska enligt uppgift ha nio kanaler.

Inteckningar

6 st inteckningar om total belopp på 500 000 kr

  • Planer och bestämmelser: Kv Fjällviolen Mm, Stadsplan (Beslutsdatum: 19700304)
  • Rättigheter last: Avtalsservitut: Avloppsledning - Se beskrivning
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Östra Mälaren, Ytvattenskydd (Beslutsdatum: 20081125, Registreringsdatum: 20110921)
  • Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Vattenledning mm - Se beskrivning
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Avloppsledning

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Christoffer Westman

070-622 44 09


Ladda ned VCard

Christoffer Westman

070-622 44 09

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 9 250 000 kr
Rum 8
Yta 212 m2
Biarea 53 m2
Adress Brändövägen 77
16572 Hässelby

Visning

Inga planerade visningar.

Alla bilder

Karta

Vägbeskrivning

Från Hässelby Villastad finns det flera bra vägar beroende på vart du ska , Lövstavägen in mot Stockholm men också Växthusvägen mot Järfälla / E18, via Bergslagsvägen är också bra om du ska mot Kista, Spånga och Sollentuna. 2026 så kan du vid Bergslagsvägen köra på Förbifart Stockholm, d.v.s. motorväg till E18 och E4 norr och söder ut. Buss 541 går förbi Hässelby Villastad till och från Jakobsberg och Barkarby (Pendeltåg) och Vällingby (Tunnelbanan) Från Vällingby går även bussar mot bland annat Danderyds Sjukhus. Se mera på sl.se.

Området

Området

Hässelby Villastad är ett trevligt villaområde längs med Mälarens vatten. Bara ett par hundra meter från Brändövägen är Riddersviks- och Lövsta grönområde, som ansluter till stora grönområden i Järfälla kommun. Här finns också närmaste Golfbana som är Hässelby Golfklubb. Alldeles nedanför fastigheten vid Mälarens vatten, finns en strandpromenad till Riddersvik samt en liten båtklubb "Riddesviks Sjösällskap" där finns också en badstrand vid båtbryggorna. Åkermyntans Köpcentrum är 5-10 minuter ifrån Brändövägen, här finns Ica Kvantun, Lidel, postombud, kiosk, café och några ytterligare butiker. bankomat apotek, bibliotek, bvc och lättakut. I Hässelby finns fler skolor och idrottsplatser närmaste (ca 600 meter) är Hässelby Villastads skola, för mera information titta in på kommunens hemsida. Ridskola, golfbana samt fler idrottsanläggningar finns inom gång och eller cykelavstånd. Säkra cykelvägar finns in mot Hässelby och Vällingby.

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Vy från sydväst

Utsikt
Vy från sydöst
Vardagsrum
Poolrum
Stora uterummet
Vy från söder
Vy från söder
Vy från tomten
Utsikt över Mälaren
Vardagsrum
Öppen spis
Matrum
Kök
Stora uterummet
Sovrum i söder
Övre möblerbar hall
Sovrum i väster
Sovrum i norr
Badrum övre plan
Relax / sällskapsrum
Uteplats mellan poolrum och Mälaren
Gästrum
Nedre hall
Entréhall
Entréhall med wc
Båtklubb och strand nedanför villan
Riddersviks Sjösällskap
Uteplats och balkong
Badplatsen vid båtklubben
Utsikt över Mälaren
Huset med alla träden = stor tomt
Entréplan

Entréplan

Övre plan

Övre plan

Sluttningsvåning

Sluttningsvåning

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!