SÅLD! Toppläge nära allt. Familjevilla med möjlig uthyrnings- eller företagardel.

SÅLD enligt redovisad budgivning.! En villa med mycket centralt läge. Stor härlig trädgårdstomt om hela 1 465 kvm i perfekt sydvästläge. Villa med lite äldre standard men med en mycket bra planlösning för barnfamiljen. Övervåning med tre sovrum, källare med möjlig uthyrningsdel. Stort garage ca 40 kvm samt bod och växthus på tomten. Det är också ett bra läge för småföretagaren med verksamheten hemma. Möjlig uthyrningsdel med trolig hyresintäkt på mellan 75 - 100-tusen om året. Garage om ca 40 kvm. Fem minuter till pendeltåg och kommande tvärbanan (ska vara klar 2023). 200 meter till direktbussar in till Stockholm city, Danderyd sjukhus, Jakobsberg, Kista och Sollentuna Centrum . Till Kista arbetsområde promenerar eller cyklar du på fem-tio minuter. Planerat tillträde Q1 - 2020. För närvarande endast privata visningar enligt överenskommelse med mäklaren.

Entréplan

Entré hall

Plats för ytterkläder och sittbänk.

Inre hall

Ett par trappsteg upp till den inre möblerbara hallen, med fönster i två väderstreck. Här är det parkettgolv, ljus tapet samt två garderober. Trappan upp till övre hallen och ner till källaren.

Vardagsrum

Vardagsrum med fönster i söder (med utsikt över trädgården) och väster, Ljusa väggar samt ekparkett. För den som vill går det att öppna upp mot husets kök och även sätta in en dörr mot den soliga altanen i söder.

Kök

Ljust kök med generös del för matlagning, samt matplats i söder vid utgången till altan och trädgård. Här var det renoverat på 80-talet med vävtapet och kork o plastgolv mm. Spis, kyl/frys byttes ut ca 2005.

Altan i söder

Stor altan i sydväst , delvis inglasad med trappa ner till trädgården.

Badrum

Vid inre hallen finns ett badrum i äldre standard, badkar, handfat med kommod under samt wc och bidé.

Övre plan

Övre hall

Ljust laminatgolv och ljus tapet, fönster i två väderstreck. bra plats för arbetshörna vid ett av fönsterna.

Toalett

Här finns idag ett wc-rum som enkelt går att göra större och då också få en duschhörna. Vill man ha det riktigt stort bygger man en en takkupa, så får du både mera plats och mycket ljus i badrummet.

Sovrum i väster

Laminatgolv, ljusa väggar samt fönster i väster, ca 10 kvm.

Sovrum i sydväst

Stora sovrummet med fönster i söder och väster. här är det ljusa väggar och golv, garderobsvägg med två dubbelgarderober samt två lite extra breda garderober.

Sovrum i öster

Ljusa väggar och plastmatta på golvet. Tre garderober och idag en inbyggd säng , fönster med morgonsol.

Källare

med möjlighet till separat lägenhet. Med 10 minuter promenad till Kista arbetsområde, så här finns goda möjligheter till hög hyresintäkt.

Källarhall

Pannrum med kombipanna. Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, vask bänkar och skåp Förvaringsrum vid tvättstugan.

Inre rum

Med ingång från hallen, kan fungera som gästrum.

Möjlig uthyrningsdel i källaren

Hall vid gillestuga med ingång/utgång till husets entrésida . Här kan man ordna ett pentry för uthyrningsdelen, då vatten och avlopp finns väg i väg på toaletten. Här kan du välja mellan att hyra ut ett eller två rum och pentry, beroende på var du spikar igen dörrhålet, bygger om och era önskemål.

Gillestuga

Klassisk gillestuga med öppen spis (ej använd på många år) och furupanel. Perfekt som vardagsrum i uthyrningsdel. eller varför inte ett biorum?

Gästrum

eller ett andra sovrum i uthyrningsdel

WC som kan bli dusch och wc.

Idag bara wc och handfat med plats finns för duschhörna.

Anhaltsvägen 20 är centralt i villaområdet med ett par hundra meter till bussen till Sollentuna Centrum, KS och Danderyds sjukhus. I rusningstid går även direktbussar till Sergels Torg / Norra Bantorget. Till pendeltåget mot Stockholm, Uppsala och Arlanda är det en promenad på 5 minuter. Går du ytterligare 5 minuter är du i Kista arbetsområde och Kista centrum. I Helenelund centrum finns Ica butik, gym, postombud restaurang er pizzeria frisör, köttaffär. Flertalet skolor och förskolor finns också nära, för mera information titta in på kommunens hemsida. www.sollentuna.se En promenad på 10 minuter så är du nere vid Edsvikens vatten, här finns tennisbanor/klubb. flertalet båtklubbar samt möjlighet till bad i Edsvikens vatten. Längs med Edsvikens strand finns även motionsspår, trevliga promenadstråk och cykelvägar till Ulriksdals Slott, så även runt Edsbergs Slott. Beslut finns även på att dra fram tvärbanan till till Helenelunds station till år 2023. Se länk: http://www.sll.se/verksamhet/kollektivtrafik/Aktuella-projekt/Tvarbanan-Kista-Helenelund/ . Från fastigheten är det en 10 minuters cykeltur till Järvafältets stora grönområde med bilfria grusvägar, badplats vid Översjön mm. I kanten av Järvafältet finns flera ridskolor. I norra delen av Sollentuna finns tre golfbanor.

Fastighetsbeteckning

SOLLENTUNA HÖGVAKTEN 13

Byggnadsår

1932

Allmän information

Huset byggdes 1932 men genomgick tillbyggnad under 70-talet. Byggrätten ger möjlighet att bygga om övervåningen till samma storlek som entrévåningen. Det skulle utan vidare bli 4 sovrum badrum och hall med TV-hörna.

Byggnaden

På gården finns en grävd brunn, tidigare för hushållsvatten nu kan man ha den till bevattning , vattenpump finns ej.

TV & Internet

Bredband, fiber och kabel -TV finns i vid tomten, Sollentuna Energi/Seoms stadsnät, anslutningskostnad 16 500 kr inkl. moms.

Boarea

127 m2

Biarea

91 m2

Byggnaden

På gården finns en grävd brunn, tidigare för hushållsvatten nu kan man ha den till bevattning , vattenpump finns ej.

Utförda renoveringar

På 70-talet dränerades grunden med ytterligare påmurning på källarväggarnas utsida samt asfalts/tjära som fuktskydd, detta också för att mura mexitegel på fasad ovan mark. Takpapp, läkt och betongpannor byttes på 70-talet . Huset byggdes till med större kök och vardagsrum på 70-talet.

Uteplats

Generös lummig trädgårdstomt med träd och buskar samt fria plana gräsytor. Toppentomt för barnfamiljen! Lekstuga flaggstång och pergola i västerläge Vid huset/köket stor delvis inglasad altan i sydväst.

Tomtyta

1465 m2

Kommentar till tomtytan

Lantmäteriet

Total area

1465 m2

Parkeringsmöjligheter

På infarten plats för 2-3 bilar, i garage 1-2 bilar. Idag garageport för en bil.

Övriga byggnader

Garage ca 40 kvm, d.v.s. gott om plats även om du har bilen i garaget. Här finns vatten indraget vask och avlopp i golvbrunn. Perfekt för den som vill meka med bil eller har annan utrymmeskrävande hobby eller verksamhet.

Hushållsel

7 482 kr

Vatten och Avlopp

3 000 kr

Renhållning

1 410 kr

Försäkringskostnad

4 317 kr

Uppvärmningskostnad

40 000 kr

Fastighetsskatt/avgift

8 049 kr

Tomtbeskrivning

Generös trädgårdstomt med många buskar och träd samt fria gräs/lekytor. I trädgården finns även lekstuga, växthus, uteplats under tak samt en bod för utemöbler mm.

Taxeringsvärde byggnad

2 154 000 kr

Taxeringsvärde mark

4 132 000 kr

Taxeringsår

2018

Taxeringsvärdeår

1944

Taxeringsvärde noggrannhet

Fastställt

Energideklaration

Kommentar till energiförbrukningen

Energideklaration är ej ännu utförd. Dock rekommenderas nya ägaren att installera berg- eller luft-vattenvärmepump , då den investeringen troligen är intjänad på 5-8 år. beroende på val av värmesystem.

Fel och brister

Inga direkta fel, dock är huset i äldre standard.

Byggnadstyp

1½-planshus med källare

Standardpoäng

29

Om-/tillbyggnadsår

1973

Uppvärmning

Kombipanna med olja el eller ved, Fungerar, nuvarande ägare värmer huset med olja., 1988, Parca

Ventilation

Självdrag

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Huvudsäkring

20 A

Elsäkerhet

Delvis jordat

Tak

Betongpannor

Utvändiga plåtarbeten

Galvaniserad målad plåt

Stomme

Trä

Grund

betongsula

Fasadtyp

Mexisten och träpanel

Fönster

2-glasfönster

Bjälklag

Trä

Skorsten

Murad skorsten, Skorstenen är ej provtryckt på senare år har dock inte heller eldningsförbud.

Inteckningar

7 st inteckningar om total belopp på 700 000 kr

  • Planer och bestämmelser: Stadsplan (Beslutsdatum: 19770621)
  • Planer och bestämmelser: Anhaltsvägen-Sollentunavägen, Stadsplan (Beslutsdatum: 19770414)
  • Planer och bestämmelser: Högvakten, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19780503)

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Christoffer Westman

070-622 44 09


Ladda ned VCard

Christoffer Westman

070-622 44 09

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 6 900 000 kr
Rum 5
Yta 127 m2
Biarea 91 m2
Adress Anhaltsvägen 20
19140 Sollentuna

Visning

Inga planerade visningar.

Budgivning

Senaste bud 7 650 000 kr

Budgivare Bud
2 7 650 000 kr
1 7 600 000 kr
2 7 550 000 kr
1 7 500 000 kr
2 7 450 000 kr
1 7 400 000 kr
2 7 300 000 kr
1 7 250 000 kr
2 7 150 000 kr
1 7 100 000 kr
3 7 025 000 kr
2 7 000 000 kr
1 6 900 000 kr

Dokument & Länkar

Alla bilder

Karta

Området

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Tomt i söder
Insynsskyddad trädgård
Trädgård
Fasad i norr
Fasad i nord väst

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!