Tessinparken - Alla rätt - Högst upp - Balkong i sydväst - Öppen spis - Möjlig 3:a - Himmelskontakt

Tessinparken - Alla rätt - Högst upp - Balkong i sydväst - Öppen spis - Möjlig 3:a -Himmelskontakt

Denna lägenhet upplevs som mycket ljus och rymlig , kök med full maskinell utrustning , kaklat badrum . Högre i tak än vanligt på gärdet , tidstypisk öppen spis, fina golv. stor trevlig balkong i sydvästligt läge . Välkomna till denna pärla med alla rätt . 7 trappor med hiss.

Hall

Trevlig hall med vackert tidstypiskt golv
Separat wc

Badrum

Kaklat badrum med klinkergolv Wc i badrum

Garderober

Gamla tidtypiska infällda garderober bevarade

Vardagsrum

Rymligt ljust vardagsrum Öppen spis Utgång till balkongen

Kök

Funktionellt kök med full maskinell utrustning Öppet delvis mot vardagsrum

Sovrum

Rogivande rymligt sovrum

Bostadsrättsförening

Brf Majtalaren 6

Allmänt om byggnaden

FÖRENING OCH HUS Förening: Brf Majtalaren 6 Kommun: Stockholm Byggår: 1935 Byggnadstyp: Gårdshus Hiss: Hiss finns Parkering: I området gäller boendeparkering, för mer info se www.stockholm.se Uppvärmning: Fjärrvärme TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem. Allmänt om föreningen: Brf Majtalaren 6. Föreningen är en oäkta bostadsrättsförening. Den kommer att bli klassificerad som äkta efter årsskiftet. I föreningen finns 48 lägenheter varav 12 upplåtes med hyresrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler.

Föreningen köpte fastigheten 2020 och äger marken.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020.

Föreningen har en innergård med gräsmatta, planteringar och träd. Det finns även en takterrass.

Gemensam tvättstuga på vinden med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Det finns sophus vid gatan.

RENOVERINGAR Enligt ekonomisk plan: Ca 1990 byttes radiatorventiler. 1994 åtgärdades fasadputs och balkongplattorna gjutes om. 1994-1995 byttes elinstallationerna i lägenheterna. 1997 byttes fläkt till ventilationssystemet. Ca 1998-2016 byttes avloppsstammarna (alla förutom några marginella delar i källarplan samt vissa avloppsluftningar). 2000 lades nytt tätskikt på takaltanen. Ungefär vid denna tidpunkten byttes hissmaskin. 2001-2008 renoverades samtliga badrum och gäst-WC. 2004 målades fönster mot gatan. 2006 målades fönster mot gård. 2009 utfördes radonmätning med godkänt resultat och yttertaket lades om. 2012 byttes undercentralen/expansionskärlet till fjärrvärmesystemet. 2016 installerades en ny tvättmaskin i tvättstugan. 2019 utfördes energideklaration samt OVK-besiktning av ventilationen.

(Vattenstammarna är utbytta i ungefär samma uträckning som avloppen med skillnaden att kall- och varmvattenstråken i källarplanet är från byggnadsåret.)

Planerat underhåll enligt ekonomisk plan: Ca 2020: Renovering av samtliga fönster och fönsterdörrar. Utbyte av radiator- och stamregleringsventiler. Injustering av värmesystem. Utbyte äldre vatteninstallationer i källaren. Ca 2022: Rensning av avlopp samt frånluftskanaler. Utbyte av el-servis och serviscentral. Ca 2024: Utbyte av två tvättmaskiner. Ca 2025: Smärre punktåtgärder på puts.

Fastighetsbeteckning

Brf Majtalaren 6

Lägenhetsnummer

47

Lägenhetsnummer

1705

Andelstal insats

2,8473%

Andelstal avgift

2,8208%

Byggnadsår

1935

Hiss

Ja

Hisskommentar

Våning

7 (av 7)

Boarea

71 m2

Månadsavgift

3 493 kr

Energideklaration

INFORMATION:

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Informationen har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter har uppmanats att kontrollera dess uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar, eventuella avgiftshöjningar/sänkningar och där tillhörande ekonomi. Den ansvarige fastighetsmäklaren kontrollerar endast uppgifterna om det finns skäl till detta.

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

OMBYGGNATION:

Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en lägenhet är alltid en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för fastighetens konstruktion.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Carl-Fredrik Lindgren

070-791 35 35


Ladda ned VCard

Carl-Fredrik Lindgren

070-791 35 35

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 6 500 000 kr
Avgift 3 493 kr
Rum 2
Yta 71 m2
Adress Ängskärsgatan 4
11529 Stockholm

Visning

Inga planerade visningar.

Budgivning

Senaste bud 7 025 000 kr

Budgivare Bud
1 7 025 000 kr

Dokument & Länkar

Alla bilder

Karta

Området

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!