Såld - Välplanerad - Fritt Läge - Låg avgift - Himmelskontakt

Såld - Extremt välplanerad - Fritt Läge - Låg avgift - Himmelskontakt Välplanerad 1:a på attraktiv adress. Stora fönster för mycket ljusinsläpp. Lägenheten har en fint komplett arbetskök i hall. Fina furugolv. Hiss 2 trappor. Välkomna till denna pärla i Birkastaden.

HALL

Trevlig hall

KÖK

Fint arbetskök med bra maskiner

BADRUM

Kaklat badrum

VARDAGSRUM

Rymligt rum med stora fönster för mycket ljusinsläpp Fritt läge

Bostadsrättsförening

Brf Nya Skålen 20

Allmänt om byggnaden

FÖRENINGEN Brf Nya Skålen 20 består av 3 bostadshus uppförda 1979/80, 1935 samt 1889. De äldre huskropparna har renoverats 1993/94. Föreningen köpte huset 2019 (tomträtt). Totalt inrymmer tomträtten skålen 20, 112 st bostadslägenheter, 3 st hyreslokaler samt 2 st förrådslokaler. Bygglov finns för ytterligare 13 vindslägenheter. Föreningen har även ett garage med plats för ca. 50 st bilar. Föreningen har även MC-platser. I övrigt råder boendeparkering.

Denna lägenhet ligger i porten Norrbackagatan 25c i gårdshuset med ett lugnt och skyddat läge. Denna byggnad är ursprungligen uppförd 1935. År 1993/94 utfördes i denna fastighet bl a VA-stambyten, badrumsrenoveringar, utbyte av elinstallationer samt vissa övriga underhåll. Enligt den ekonomiska planen kommer badrummen att renoveras ca. år 2024. En överlåtelseavgift och pantsättningsavgift betalas av köparen.

Till lägenheten hör ett framtida förfoganderätt över ett källarförråd. Gemensam tvättstuga finns på innergården med 4 tvättmaskiner, 2 tumlare, 2 torkskåp, 1 mangel samt en centrifug. Soprum med behållarsystem och sorteringsmöjlighet finns i anslutning till gården.

Föreningen är nybildad 2019 och är då en oäkta förening första året fram till 2020. En förening är alltid oäkta sitt första verksamhetsår. Se vidare information i den bifogade Ekonomiska planen.

Parkering: Föreningen har 49 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 2 500 kr/månad. Föreningen har även 10 MC-platser. I övrigt råder boendeparkering, för mer information se www.stockholm.se Uppvärmning: Fjärrvärme TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Com Hem. Allmänt om föreningen: Brf Nya Skålen 20. Föreningen bildades 2019 och är därför "oäkta" fram tills 1 januari 2020 då den kommer att klassificeras som äkta. En förening är alltid oäkta det första verksamhetsåret. I föreningen finns 112 lägenheter varav 30 upplåtes med hyresrätt. Det finns även ca 5 hyresrättslokaler.

Föreningen köpte huset 2019 (tomträtt).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

Föreningen har en stor innergård med utemöbler och grönska. Framöver skall gården fixas till men ingen tidsplan finns än.

Gemensam tvättstuga på innergården med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och en mangel. Det finns cykelförråd i Karlbergsvägen 70 i dagsläget.

Föreningen anordnar höst- och vårstädning.

RENOVERINGAR Föreningen består av 3 hus byggda 1898, 1935 och 1979-1980.

1993-1994 byttes el-installationer samt V/A-stammar på Norrbackagatan 25 A-C och Karlbergsvägen 70 A-B. I samma portar renoverades badrum och vissa lägenheter fick nya planlösningar. Troligen putsades fasaderna på Norrbackagatan 25 A-C och Karlbergsvägen 70. Lägenheter inreddes på vinden på Karlbergsvägen 70 B. 2019 spolades stammar.

Planerade renoveringar:

  • Föreningen har fått bygglov gällande byggnation av 13 vindslägenheter. En entreprenör har köpt råvinden i Karlbergsvägen 70 A och Norrbackagatan 21 samt 23. Detta var en del av föreningens finansiering av köpet. Ingen exakt tidsplan finns i dagsläget (2019-03-15) men förhoppningsvis startar arbetet före sommaren. Lägenhetsförråd kommer i samband med detta att finnas i källarplan men exakt placering är inte än bestämd. Vindsförråd i dag . I samband med detta byter man taket ovan vindslägenheterna samt installerar nya hissar där.

  • Alla badrum skall renoveras enligt ekonomisk plan . Tidsplanen anger start tidigast om två år.

Fastighetsbeteckning

Brf Nya Skålen 20

Lägenhetsnummer

77

Byggnadsår

1935

Hiss

Ja

Våning

2 (av 4)

Boarea

28 m2

Månadsavgift

1 374 kr

Energideklaration

INFORMATION:

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Informationen har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter har uppmanats att kontrollera dess uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar, eventuella avgiftshöjningar/sänkningar och där tillhörande ekonomi. Den ansvarige fastighetsmäklaren kontrollerar endast uppgifterna om det finns skäl till detta.

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

OMBYGGNATION:

Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en lägenhet är alltid en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för fastighetens konstruktion.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Carl-Fredrik Lindgren

070-791 35 35


Ladda ned VCard

Carl-Fredrik Lindgren

070-791 35 35

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 2 500 000 kr
Avgift 1 374 kr
Rum 1
Yta 28 m2
Adress Norrbackagatan 25C
11334 Stockholm

Visning

Inga planerade visningar.

Budgivning

Kontakta ansvarig mäklare för mer information

Dokument & Länkar

Alla bilder

Karta

Området

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!