SÅLD! Centralt belägen lägenhet på översta våningen med balkong i sydväst. Fritt läge.

SÅLD! Rätt pris och rätt marknadsföring och såld på två veckor, Vill du också sälja? Kontakta en erfaren Sollentunamäklare du också. En härlig lägenhet med mycket centralt läge, perfekt västerläge på översta våningen (fyra trappor) med hiss. Inglasad balkong med sol på dagen och kvällen, fritt läge. Bara 5-6 minuters promenad till Sollentuna Centrum, pendeltåg och bussar. Alldeles nära finns en välsorterad mataffär, restaurang, frisör mm. Hela lägenheten i gott skick, kaklat badrum, parkett golv och fint kök med matplats. Förening med bra ekonomi som amorterar mycket varje år.

En välplanerad lägenhet med ljusa färger och mycket ljus då alla fönster är i väster.

Entréhall

Välkomnande entréhall som öppnar upp mot vardagsrum och kök. Vita väggar, mörkt linoleumgolv samt plats för bänk och ytterkläder.

Vardagsrum

Parkettgolv, vita väggar fyra fönster i sydväst. Bra med plats för Tv-soffa och även en läshörna. Från vardagsrummet är dörren till sovrummet.

Väggarna mellan vardagsrum och, kök och sovrum verkar inte vara av bärande konstruktion. Så med största sannolikhet går de att ta bort efter eget tycke och smak. Dock krävs alltid föreningens tillstånd, viss el måste också dras om om väggar tas bort.

Sovrum

Från vardagsrummet kommer du till ett stort sovrum med plats för dubbelsäng. Parkettgolv , vita väggar, klädkammare samt utgång till balkongen i sydväst.

Kök

Trevligt kök med plats för matbord för 5-6 personer. ekparkett, vita väggar, vita skåp, bänkskiva av trä, mörkgrå sten/ klinkerplattor som stänkskydd. Spishäll med inbyggd ugn under Bosch, rostfri diskmaskin (troligen inte använd), kyl/frys från Bosch och köksfläkt från Franke. Gott om förvaringsskåp var av ett högskåp med draghyllor och lådor. Utsikt över föreningens gård och villaområdet bredvid.

Inglasad balkong

Perfekt sydvästläge med sol från förmiddag till kvällen inte minst p.g.a. det höga läget i huset. Med balkongens inglasning kan du nyttja balkongen större delen del av året och få fina stunder både på våren och hösten. Trevlig utsikt över villaområdet bredvid föreningen. Ingen insyn.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt med ljusblå bård, ljusbeige klinker på golvet samt vitt porslin, vägghängd wc, kommod under handfat, vattenburen handdukstork och glasad duschhörna. här finns också nyare tvättmaskin Electrolux med torktumlare samt linneskåp. Plats för ett badkar för den som så önskar.

Förråd

Separat relativt stort förråd om ca 5 kvm, finns till lägenheten på vinden i 75D.

Bostadsrättsförening

Taljan

Om bostadsrättsföreningen

Brf Taljan - Engelbrekts väg 75 A är mitt i mellan Sollentuna Centrum och Stinsens köpcentrum, direkt utanför föreningen går buss 522 och 528, dessutom är det en stor mataffär 100 meter från lägenheten. Du har ca 500 hundra meter till Sollentuna Centrum med många butiker, caféer och restauranger. pendeltåg mot Stockholm, Arlanda, Uppsala Södertäle och Nynäshamn samt bussar mot Spånga, Vällingby. Kista och Mörby. På 10 minuter cyklar du till Kista arbetsområde/centrum och T-banan i Kista samt alla bussar som går där i från. Inom några år kan du också åka tvärbanan från Helenelund till Bromma och ända till Sickla i Nacka. Om du promenerar från föreningen norrut tar det bara några minuter till Stinsens köpcentrum samt ICA Maxi, Stora Coop, samt många andra butiker café och restauranger. Taljan har även nära naturen. Naturreservatet Järvafältet är bara fem-tio minuter bort. Ett stort grönområde med fina grusvägar för cykling och långpromenader, och kanske skidåkning på vintern, här finns också Översjön som är en trevlig badsjö. På Järvafältet finns även fungerande jordbruk med kor och spannmålsodling samt flera ridskolor. Har du båt eller gillar promenader längst med vattnet går du till Edsviken på ca 10 minuter. Här är det välordnade promenadvägar längs vattnet, flera båtklubbar och några badplatser och med lite tur skridskoåkning på vintern. Vid Edsviken kan du besöka Sollentunavallen, Slottsparken vid Edsviken och Edsviks konsthall och café. Sollentuna har även mycket fina cykelvägar, för dig som funderar på att cykelpendla in till Stockholm finns det tyvärr inga ursäkter :-)

Allmänt om byggnaden

Bostadsrättsföreningen Taljan bildades 1990 och omfattar 144 bostadsrätter fördelade på tio hus. Husen är belägna på Engelbrekts väg 75 A-D och Bygdevägen 20-32 i Sollentuna.
Föreningens ekonomi: Månadsavgifterna sänktes med 4 % 1 januari 2016. Inga avgiftshöjningar planerade för 2019. Föreningen amorterar normalt med nuvarande ränteläge ca 4 procent av föreningens skuld. Det är en omtyckt förening med lägenheter i alla storlekar, allt från små 1:or till stora 5:or, vilket normalt är bra för att få en fungerande styrelse.

Utförda renoveringar

Löpande underhåll samt under 2017: Ommålning av trapphus/entrér, renovering och uppdatering av hissar och reglersystemet för fjärrvärmen, d.v.s. undercentralen har genomgått en större översyn för att fungera bra i ytterligare 25 år. Under 2018 byts alla kodlås vid entrédörrar i föreningen till ett modernare system.

Övriga utrymmen

Föreningen har en festlokal för ca 30 personer som hyrs ut billigt till boende medlemmar i föreningen. Det finns tvättstuga och vindsförråd. Cykelrum, soprum - återvinning finns på gården. Barnvagnsrum i trapphuset. Garage med ingång från källaren i trapphuset.

Fastighetsbeteckning

Taljan

Lägenhetsnummer

1252

Lägenhetsnummer

1402

Andelstal

0,53003

Byggnadsår

1992

Hiss

Ja

Hisskommentar

Hissarna är renoverade och uppdaterade under 2017

Våning

4 (av 4)

TV & Internet

Föreningen har avtal med Comhem, https://www.comhem.se/ Fiber är indraget i huset, Se även https://www.seom.se/stadsnat/

Boarea

49.5 m2

Parkeringsmöjligheter

Föreningen har 131 parkeringsplatser fördelade på varmgarage, kallgarage, carport och vanliga p-platser med och utan motorvärmaruttag. Vissa p-platser och carportplatser har ingen kö (december 2018), så det går direkt att ordna p-plats vid köp av lägenheten. Det finns olika parkeringsplatser i föreningen lediga platser ska finnas utomhus, för 175 kr i månaden. Övriga parkeringar är det kö till. Varmgarage 450-(550 kr extra bred plats) per månad, kallgarage 325-350 kr. med eller utan el till motorvärmare, carport ca 250-300 med eller utan el till motorvärmare kr. Utöver uthyrda platser finns det 16 gästplatser, varav 3 st kan nyttjas max vecka avgiftsfritt av besökare till föreningens lägenhetsinnehavare. Det finns garage under huset - 75A, så får man en plats där är det bara att ta hissen till källarplanet.

Hushållsel

3 000 kr

Försäkringskostnad

1 800 kr

Månadsavgift

3 803 kr

Överlåtelseavgift

1 162 kr  (Betalas av Köpare)

Pantsättningsavgift

465 kr

Energideklaration

Energiklass: D, Energiprestanda: 98 kWh/m², Energideklaration utförd: 2018-04-19

Kommentar till energiförbrukningen

Föreningen jobbar löpande med att spara energi, bland annat nu senast genom en effektivare/modernare undercentral till fjärrvärmen samt även utbyte av belysning till energisnålare i allmänna utrymmen.

Uppvärmning

Fjärrvärme med egen undercentral.

INFORMATION:

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Informationen har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter har uppmanats att kontrollera dess uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar, eventuella avgiftshöjningar/sänkningar och där tillhörande ekonomi. Den ansvarige fastighetsmäklaren kontrollerar endast uppgifterna om det finns skäl till detta.

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

OMBYGGNATION:

Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en lägenhet är alltid en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för fastighetens konstruktion.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Christoffer Westman

070-622 44 09


Ladda ned VCard

Christoffer Westman

070-622 44 09

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 2 175 000 kr
Avgift 3 803 kr
Rum 2
Yta 49.5 m2
Adress Engelbrekts väg 75 A
19162 Sollentuna

Visning

Inga planerade visningar.

Budgivning

Senaste bud 2 100 000 kr

Budgivare Bud
2 2 100 000 kr
2 2 050 000 kr
1 2 000 000 kr

Dokument & Länkar

Alla bilder

Karta

Området

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Vardagsrum

Inglasad balkong, översta våningen

Sovrum med utgång till balkong

Utsikt från fönster och balkong

Vardagsrum

Sovrum med stor klädkammare

Generös entréhall

Nuvarande planlösning

Alternativ planlösning

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!