5:a Hammarby Sjöstad - Etagelägenhet - Balkong - Topp skick - Fantastisk sjöutsikt!

Ljus och trivsam lägenhet om 5 ROK, 131 kvm i populära Henriksdal brygga. Lägenheten är i mycket fint skick och har en stor balkong med ett fantastiskt kaj läge precis intill attraktiva Hammarbykanalen. Välplanerad med en trivsam övervåning som inrymmer 2 st. sovrum, vardagsrum, kök, badrum och en praktisk Walk In Closet samt en undervåningen som är inredd med ett stort sovrum och ett allrum. I Henriksdals hamn bor man i trivsam skärgårdsmiljö. Den har vuxit fram som ett av Hammarby Sjöstads populäraste områden, sen det färdigställdes för ett par år sedan. Hela Sjöstaden erbjuder en fantastisk miljö med småbåtshamnar, restauranger, caféer och affärer samt härliga promenadstråk längs kajer och kanaler. Utmärkta kommunikationer med cykel, buss och från Henriksdal brygga går mysiga tur-båtar till Södermalm och Nybroplan. Hammarby Sjöstad ligger med närhet till natur sköna Hellas Naturreservat som ligger ett litet stycke bort och med hela Nacka och Södermalm runt hörnet finns bästa shopping och närservice.

Välkomna till ett drömboende!

Välkommen till en mycket trevlig etagelägenhet ett ”stenkast” från innerstan. Lägenheten är modern med hög materialstandard och ett härligt sydväst läge med villakänsla. Alla rum i lägenheten har ekparkett golv samt sjöutsikt.

INTERIÖR

ENTRÉHALL:

Tambur med klädhängare och plats för byrå. Entréhallen har uppvärmda klinkergolv och två platsbyggda garderober.

KLÄDKAMMARE:

I entréhallen finns en rymlig klädkammare.

BADRUM/TVÄTTSTUGA:

Lägenheten har ett modernt designat och helkaklat badrum med dusch. Det finns klinkergolv med golvvärme, WC, tvättställ, spegel, 2 st. överskåp, tvättmaskin och torktumlare samt en praktisk arbetsbänk för kläd vård.

SOVRUM 1 OCH 2:

Från entréhallen ligger två sovrum. Masterbedroom har en praktisk hel garderobsvägg och båda rummen har ekparkettgolv. Från sovrummen är det sjöutsikt.

VARDAGSRUM:

Mycket ljust och luftigt vardagsrum som ligger i slutet av entréhallen. Rummet har en designad stenvägg och härlig sjöutsikt mot Hammarbykanalen. Från vardagsrummet finns trappan ner till allrummet och ett sovrum i etagevåningen.

KÖK:

Modernt och trivsamt kök med matplats. Köket har bl.a induktionshäll och gott om förvaringsskåp. Från köket når man balkongen. Köket ligger i öppenplanlösning mot vardagsrummet.

ALLRUM:

En trappa ner i etagevåningen finns ett trivsamt TV/allrum. Rummet har ekparkettgolv.

SOVRUM 3/ARBETSRUM:

Med ingång från allrummet i etagevåningen finns ett sovrum med garderober. Rummet har skjutdörrar mot allrummet och är även lämpligt att inredas som kontor.

BALKONG:

Stor balkong (ca 2.20 x 3.8 m) med underbart läge mot Hammarbykanalen. På balkongen finns plats för grill och utemöbler och den har inbyggd trall belysning. Balkongdörren ligger praktiskt intill köket.

ÖVRIGT:

Lägenheten har persienner och modern bra ventilation samt moderna el-dimmer strömbrytare. Alla vitvaror är från Siemens.

Bostadsrättsförening

Båtklubben

Allmänt om byggnaden

BRF Båtklubben med reg. nr. 769618-5151 registrerades 2008-03-12. Fastighetens nybyggnadsår är 2011. Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Båtklubben 5 i Stockholm kommun. På fastigheten finns 1 st. bostadshus innehållande 56 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är med i samfälligheterna Båtklubben och Sjöstaden Östra Sopsug. Föreningens ekonomi är enl. föreningen god, se årsredovisningen samt föreningens hemsida: http://brfbatklubben.se/ Den ekonomiska och administrativa förvaltningen sköts av Österåkers Bostadsrättsförvaltning AB som är en del av SBC. Telefon: 0771-722 722, kundtjanst@sbc.se, www.sbc.se. Drift och skötsel av fastigheterna sköts av NKG Trygg Fastighet AB. Telefon: 0771-11 40 40, nkg@tryggfastighet.se, www.tryggfastighet.se.

Byggnaden

Fastigheten är i mycket bra skick. Båtklubben 5 i Stockholms kommun (det är kvartersnamnet). Huset uppfördes 2011. Hammarby sjöstad är ett Stockholm innerstads byggnadsprojekt som består av flera olika områden runt Hammarby sjö i Södermalms stadsdelsområde. Hammarby Sjöstad är en ganska ny stadsdel, de första lägenheterna är byggda år 2001. I stor utsträckning är invånarna barnfamiljer. Bebyggelsen är tät och delvis byggd i så kallat rutnät för att få "innerstadskaraktär".

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör nyttjanderätten av ett bra källarförråd (ca förråd 2,25x1,45 m ) som ligger en trappa ner från garaget. Hushållsavfall lämnas i sopnedkast som finns mellan portentréerna. Det finns miljörum för sortering av glas, papper metall mm.

I portentrén finns moderna postboxar. Barnvagnsrum och cykelrum finns på källarplan samt cykelställ på gård . Området har lekpark

Planerade avgiftsändringar

Det finns i nuläget inga beslutade förändringar av avgiften.

Fastighetsbeteckning

Båtklubben

Lägenhetsnummer

11002

Lägenhetsnummer

1002

Andelstal

0,0295400

Andelstal insats

2,93510%

Andelstal avgift

2,35382%

Byggnadsår

2011

Hiss

Ja

Våning

1

TV & Internet

TV/ Internet levereras av Open Universe ( Telenor ) se: https://www.openuniverse.se/

Boarea

131 m2

Parkeringsmöjligheter

I området finns boendeparkering. Se: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/Parkeringstillstand/Boendeparkering/ Föreningen har 28 garageplatser, vilka kostar ca. 1.500kr/mån. Uthyrning och kö administreras av Österåkers Bostadsrättsförvaltning AB som är en del av SBC. Telefon: 0771-722 722 E-post: kundtjanst@sbc.se, www.sbc.se

Hushållsel

3 000 kr

Försäkringskostnad

2 280 kr

Månadsavgift

6 158 kr

Överlåtelseavgift

1 000 kr  (Betalas av Köpare)

Energideklaration

Energiprestanda: 71 kWh/m², Energideklaration utförd: 2013-09-10

Uppvärmning

Fjärrvärme

INFORMATION:

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Informationen har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter har uppmanats att kontrollera dess uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar, eventuella avgiftshöjningar/sänkningar och där tillhörande ekonomi. Den ansvarige fastighetsmäklaren kontrollerar endast uppgifterna om det finns skäl till detta.

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

OMBYGGNATION:

Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en lägenhet är alltid en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för fastighetens konstruktion.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Sven Grönros

070-754 73 00


Ladda ned VCard

Sven Grönros

070-754 73 00

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 9 395 000 kr
Avgift 6 158 kr
Rum 5
Yta 131 m2
Adress Pollargatan 24
120 71 Stockholm

Visning

Inga planerade visningar.

Alla bilder

Karta

Vägbeskrivning

Pollargatan 24 ligger centralt och med cykel tar du dig enkelt till Slussen. Närliggande bilvägar till Nacka/Värmdöleden och Söderledstunneln samt vidare mot Nynäsvägen och E4an. Inom promenadavstånd finner du goda kommunikationer med bl.a. bussar från Henriksdal, som går till Slussen på några minuter och Tvärbanan från Sickla Udde, som tar dig bl.a. till Sickla köpkvarter eller till Gullmarsplan samt de populära båtarna från närliggande Henriksdal brygga till Södermalm eller Nybroplan i city.

Området

Området

Stadsdelen Hammarby Sjöstad blir en naturlig utvidgning av Stockholms innerstad och området kommer 2020 att vara fullt utbyggt med cirka 11 000 lägenheter för drygt 25 000 invånare och 150 000 m² arbetsplatser. År 2025 planeras tunnelbanan vara i drift i Hammarby Sjöstad med två uppgångar. Då Hammarby sjöstad tillhör Sofia församling räknas den av Stockholms kommun formellt till innerstaden, trots att den ligger på södra och östra sidan av Hammarby sjö. Hammarby sjöstad kallas i folkmun Sjöstan. I dagligt tal används Hammarby sjöstad eller Sjöstan ofta synonymt med stadsdelen Södra Hammarbyhamnen. Arkitekturen i området är genomtänkt och man har stora alléer ner mot vattnet som skapar grönska och långt avstånd mellan husen. Precis nedanför porten vid Jan Inghes Torg finns ett populärt bageri som har nybakat bröd. I området finns även de välbesökta lekplatserna Anders Fransén Park och Danviksparken. Pollargatan 24 ligger med gångavstånd till populära Hammarby slalombacke (Hammarbybacken). Inom närhet finns även Sickla köpkvarter och natursköna Nacka naturreservat med bl.a. Hellas populära strövområden med många löparslingor samt även golfbana och badplatser. HISTORIA: Hammarby sjös södra stränder har i äldre tider främst fungerat som jordbruksmark. Hammarby finns belagt sedan 1300-talet, och från och med mitten av 1500-talet kom gården att vara i Danvikens Hospitalsägo. Inte förrän Hammarbyleden byggdes 1918–1925 kom området kring Hammarby Gård att förändras, då det började omdanas till industriområde (se Hammarby industriområde). Stränderna kring Hammarby sjö har en lång tradition som plats för olika slags industrier, ursprungligen främst textilindustrier. På 1600-talet fanns färgerier vid bland annat Blecktornet och Färgargården och en stor textilmanufaktur vid Barnängen. Under 1800-talet etablerade sig nya typer av industrier vid sjön, främst på Södermalmsidan, exempelvis Liljeholmens stearinfabrik och Barnängens tekniska fabrik. Den sista textilindustrin försvann 1952.

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Fastighetskarta 2018-04-25
Fastighetskarta 2018-04-25
Entré plan
Etage plan

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!