Stureby - Topprenoverad familjelägenhet med stor uteplats på ca. 80 kvm .

Välkommen till en mycket ljus och trivsam lägenhet om 125 kvm i absolut toppskick! Bostaden är smakfullt inredd och har hög materialstandard. Välplanerad med bl.a. rymligt socialt kök med matplats i öppen planlösning mot mysigt vardagsrum. 2 st. modernt renoverade badrum, 3 sovrum och stor egen uteplats. Brf Sturebo är en aktiv och välskött bostadsrättsförening som har bl.a. gym, bastu, föreningslokal och trädgårdstäppor. Bäckaskiftsvägen har ett lugnt läge bekvämt nära T-banestation, idrottsplatser och skola.
Det är mycket eftertraktat att bo i Stureby som ligger ett ”stenkast” utanför Stockholms innerstad. I Stureby och dess närliggande områden som Svedmyra och Enskede, finns många pittoreska och trevliga promenad stråk och med närhet till Globen området finns bästa shopping och närservice.

Lägenheten är representativ och ger ett charmig intryck lik en hipp och trendig bakgårdslägenhet i Paris. Välkommen till ett drömboende !

Nyrenoverad radhuslägenhet om 4 ROK i Stureby .

INTERIÖR:

Trivsam lägenhet inredd i smakfull stil. Lägenheten har en spännande planlösning med bl.a. påkostade vitvaror, spotlights i tak, golvvärme i tabur och badrum, genomgående parkettgolv samt ett insynsskyddat läge.

ENTRÉ:

Lägenheten på Bäckaskiftsvägen 66 är mycket välplanerad och har egen fastighetsentré från nedre botten på fastighetens husgavel. Utanför entrén kan man enkelt parkera barnvagnen och cyklarna. I anslutning till entréhallen finns plats för ytterkläder.

TVÄTTSTUGA:

Intill lägenhetens entréhall finns praktisk tvättstuga. Här kan man ta av sig smutsiga skor och blöta kläder innan man går in i hemmet. Föreningen har även en mycket bra tvättstuga i sep. byggnad på innergården.

BADRUM 1:

I entréhallen ligger ett elegant designat badrum med badkar. Badrummet kan med fördel användas som gästtoalett.

KÖK:

Från entréhallen kommer man direkt in i det läckra påkostade köket. Stora fönsternischer i söderläge ger ett bra ljusflöde till de vackra trägolven och det finns plats för stort middagsbord. Köket ger ett mycket luftigt intryck av finstämd elegans och har gott om förvaringsskåp samt bra arbetsytor med Norska Larvik-bänkskivor i granit. Moderna vitvaror från Simens som kyl, frys, ugn, micro och en lyxig inbyggd kaffemaskin samt värmehållnings lådor. Köket är den centrala delen i lägenheten och här finns det gott om plats för att umgås.

VARDAGSRUM:

Innanför stora köket ligger ett mysigt vardagsrum. Rummet upplevs lättmöblerat och trivsamt med sin öppna planlösning mot köket.

UTEPLATS:

Mellan kök och vardagsrummet finns utgång till den mycket stora uteplatsen som innehavaren av lägenheten har rätt att nyttja av föreningen. Det finns plats för soffgrupp, grill, trädgårdsbord och kaninbur, Uteplatsen är insynsskyddad med uppvuxen häck samt har mysiga skymningslampor.

MASTER BEDROOM:

Trivsamt och rofullt sovrum mot lugn innergård. I sovrummet finns en praktisk hel garderobsvägg.

SOVRUM 2 och 3:

Två st. sovrum ligger mot gatan. Perfekt att användas till barnrum, Walk In Closet eller kontor.

BADRUM 2:

Mellan sovrummen finns en hall med garderober och ett separat badrum med dusch.

Bostadsrättsförening

Sturebo

Allmänt om byggnaden

Brf Sturebo är en trivsam äkta förening bestående av 140 bostadslägenheter fördelade på sju stycken flerbostadshus. Brf Sturebo registrerades hos bolagsverket 2011-03-29. Av dessa 140 bostäder är 31 st hyresrätter. Föreningen genomförde under 2015 en utredning om rättvisa avgifter vilken visade att avgifterna låg på en rimlig nivå. Några avgiftshöjningar är inte planerade. Hyrorna för de kvarvarande hyresrätterna höjdes efter förhandling med Hyresgästföreningen Stockholm med 2.0 procent per den 1 januari 2019. Vid utgången av 2018 hade föreningen 45 655 000 SEK i långfristiga skulder. Aktuell amorteringsplan inkluderar årliga amorteringar på 320 000 SEK. Föreningens huvudbank för konton och lån är Handelsbanken. Föreningen innehar marken som tomträtt, nuvarande avtal löper till och med 2020-12-31. Föreningens tomträttsavtal förnyas per 2021-01-01 vilket innebär en avsevärd höjning från dagens nivå. Tomträtten kommer för 2021 ligga på 620 800 kr, för 2022 på 690 900 kr, för 2023 på 760 900 kr, för 2024 på 831 000 kr och för att slutligen hamna på 904 000 kr per år vilket kommer att gälla till och med år 2030.

Föreningen har en trevlig och informativ hemsida, vänligen besök www.brfsturebo.se för ytterligare information!

Byggnaden

Flerfamiljshus från 1951.

Utförda renoveringar

Genomförda renoveringar i föreningen: Stambyte: 2007-2009. Balkonger, fasader och fönster: 2010-2011. El moderniserad: 2007-2009. Nya entréportar: 2011. Ny byggnad med tvättstugor uppfördes: 2012. Egna undercentraler installerades: 2014. Dränering: 2016. Stambyte i källarplan 2016-2017. Ommålning av samtliga trapphus: 2017. Nyanläggning av gym och bastu: 2018

Planerade renoveringar

Elstigar och centraler planeras att projekteras och upphandlas under 2019 och utförs därefter.

Övriga utrymmen

Tvättstugorna ligger i en separat byggnad på gården och är ny från 2012. Här finns totalt fyra tvättstugor varav tre med fintvätt, torktumlare och torkskåp samt en med maskin för grovtvätt.

Föreningen har stor innergård med lekplats för barnen, grillplats för de vuxna och flertalet sittgrupper. Gården erbjuder boulebana och i föreningens område finns möjlighet att få en odlingslott ( kösystem ).

I området finns molucker för sortering av avfall. Det som vi kan ta hand om idag är följande: Hushållssopor, Tidningar, Glas och Matavfall. Matavfallspåsar finns vid tvättstugan. I den bortre änden av Sturebys t-banestation, sett från oss, så finns det på södra sidan en liten återvinningsstation där det är möjligt att slänga pappersförpackningar, plastförpackningar, batterier, glas och tidningspapper.

Fastighetsbeteckning

Sturebo

Lägenhetsnummer

646

Lägenhetsnummer

0901

Andelstal

1,4678 %

Byggnadsår

1951

Hiss

Nej

Hisskommentar

Våning

NB

TV & Internet

Föreningen är ansluten till kabelnät med leverantör ComHem. Föreningen har ett avtal där bredband 100/10 och kabel-tv med cirka 17 digitala kanaler ingår. Även internet via ComHem ingår i månadsavgiften. Det finns även fibernät i föreningen

Boarea

125 m2

Planerade renoveringar

Elstigar och centraler planeras att projekteras och upphandlas under 2019 och utförs därefter.

Parkeringsmöjligheter

I föreningen finns det 7 st garageplatser som går att hyra för 300 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Det finns även 20 st parkeringsplatser som går att hyra för 250 kr/mån som det också är separat kö till. Det föreligger ganska lång väntetid. Det finns boende parkering på gatorna i området.

Hushållsel

8 400 kr

Försäkringskostnad

6 000 kr

Månadsavgift

4 872 kr

Överlåtelseavgift

1 628 kr  (Betalas av Köpare)

Pantsättningsavgift

698 kr

Energideklaration

Energiklass: F, Energideklaration utförd: 2018-04-18

Uppvärmning

Fjärrvärme. Ventilationen har självdragssystem.

INFORMATION:

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Informationen har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter har uppmanats att kontrollera dess uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar, eventuella avgiftshöjningar/sänkningar och där tillhörande ekonomi. Den ansvarige fastighetsmäklaren kontrollerar endast uppgifterna om det finns skäl till detta.

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

OMBYGGNATION:

Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en lägenhet är alltid en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för fastighetens konstruktion.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Sven Grönros

070-754 73 00


Ladda ned VCard

Sven Grönros

070-754 73 00

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 5 695 000 kr
Avgift 4 872 kr
Rum 4
Yta 125 m2
Adress Bäckaskiftsvägen 66
12242 Enskede

Visning

Inga planerade visningar.

Alla bilder

Karta

Vägbeskrivning

Till Stureby tar man sig enkelt med tunnelbanans gröna linje nr. 19. Bäckaskiftsvägen ligger bekvämt nära T-banestationen. Det finns även bra busskommunikationer med linjerna 161 och 163 via Enskede, Svedmyra och Älvsjö. Från Stureby med bil svänger man enkelt ut på Örbyleden mot E 4 an eller så tar man Enskedevägen mot Årstalänken och Värmdöleden. Många som bor i området väljer att cykla till innerstan. Det tar ca 15 minuter till Södermalm.

Området

Området

Närområde: Stureby området är mycket barnrikt och det finns ett stort antal förskolor och specialskolor samt den välrenommerad som Sturebyskolan från årskusrs 1 till 9. Sturebyskolan fick kvalitetsutmärkelsen "Stockholms bästa skola" 2015. För mat och diverse finns bl.a. den välsorterade ICA-butiken BEA Stureby. Det finns även ridhus, sporthallar och idrottsplatser i området. Den golfintresserade har Årsta Golf med Driving Range och korthålsbana till sitt förfogande. På promenadavstånd finns pizzerier och närhet till trevliga Enskede Värdshus. Från Stureby är det inte långt till Stockholm Globe Arena - Skandinaviens största evenemangsområde med sport-, musik- och nöjesarrangemang. I Globen City finns allt och lite till av service, affärer och restauranger. Histora: Stureby är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Området började bebyggas 1921, men kallades då Ersta Villastad. Efter protester byttes namnet 1926 till det konstruerade Stureby. Stadsdelen tillkom 1926 med det nya namnet. Stadsdelen gränsar i övrigt till Enskedefältet, Örby slott, Gubbängen, Svedmyra, Gamla Enskede och Årstafältet. Stadsdelen omfattar 205 hektar, avståndet är 6 kilometer från Gustav Adolfs Torg och 3 kilometer från Skanstull. Idag förfogar Stureby över två tunnelbanestationer: Stureby och Svedmyra, båda invigda i september 1951. På 1950-talet tillkom fler hyreshus, exempelvis i kvarteret Farfarstäppan längs med Bastuhagsvägen. Den svenske barnboksförfattaren Ulf Stark är uppvuxen på Skönviksvägen i 1950-talets Stureby där några av hans böcker utspelar sig, bland annat Min vän shejken i Stureby (1994) och Inget trams eller Farväl Stureby (1997). Den lokala idrottsföreningen Stureby Sportklubb har fotboll på programmet, där man spelar med herrlaget i division 4. En ishockeysektion har också funnits, som vid Johanneshovs Isstadions invigning 1955 var ett av de ursprungliga hemmalagen. Sturebyskolan ligger vid Bastuhagsvägen 20 och är med drygt 1.100 elever den största skolan i området. Skolan uppfördes under 1950-talet efter ritningar av arkitekt Paul Hedqvist. Därefter tillkom flera byggnader. År 2000 utfördes en större renovering och modernisering. Skolan är kommunägd och erbjuder årskurser från förskola till 9:an.

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Fastighetskarta
Föreningsbild

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!