2:a Gamla Stan - Toppskick - Nära till allt !

Mycket stilfull lägenhet om 56 kvm med många originaldetaljer bevarade. Hög materialstandard och välplanerad med bl.a. rymligt socialt kök med matplats, mysigt vardagsrum och modernt badrum. Det finns en stor hiss i fastigheten. Föreningen har bl.a. flera lokaler och hyresgäster. Tyska Brinken 34 har lugnt läge centralt i Gamla Stan bekvämt nära T-banestation. Det är mycket unikt och eftertraktat att bo i Gamla Stan som är ett eldorado om man vill uppleva stadens puls och nöjesliv. Det finns även många pittoreska och underbara promenad stråk i Gamla Stan och i dess närliggande områden.
Här finns det endast 400-500 bostadsrättslägenheter och det bor mindre än 3000 människor i stadsdelen. De flesta husen är riktigt gamla, många är från 1600- och 1700-talet. Stadsdelen har Stockholms största utbud av restauranger, turistbutiker, ateljéer och museer. Med hela innerstan runt hörnet finns bästa shopping och närservice samt utmärkta kommunikationer

"Vem vill inte bo här"
Välkommen till ett drömboende !

Välkommen till en mycket charmig lägenhet i Gamla Stan. Fastigheterna i Gamla stan är helt världsunika. Fastighetsentrén på Tyska Brinken 34 ger en charmig industrikänsla lik en bakgårdslägenhet i Paris eller en hipp och trendig SoHo lägenhet på Manhattan.

INTERIÖR:

Trivsam lägenhet renoverad i smakfull stil. Lägenheten har en spännande planlösning med bl.a. påkostade vitvaror samt exklusiva marmorbänkar och genomgående parkettgolv.

ENTRÉHALL:

Välkomnande entréhall med vackert marmorgolv. I tamburen finns praktiska garderober.

KÖK:

Från entrén kommer man via hallen direkt till det platsbyggda köket som är modernt renoverad. Köket ger ett luftigt intryck av finstämd elegans och har gott om förvaringsskåp samt bra arbetsytor med bänkskivor i marmor. I köket finns även en mycket praktisk köksö. Stora fönsternischer i söderläge ger ett bra ljusflöde till de vackra trägolven och det finns plats för stort matbord. Köket är den centrala delen i lägenheten och här finns det gott om plats för att umgås.


SOVRUM:

Trivsamt och stilfullt sovrum mot lugn innergård.

BADRUM

Lägenheten har ett elegant designat badrum med badkar.

VARDAGSRUM:

Innanför stora köket ligger ett mycket trivsamt vardagsrum. Rummet upplevs lättmöblerat och spännande med sin öppna planlösning mot sovrummet.

TVÄTTSTUGA:

I lägenhetens entréhall finns inbyggd kombimaskin för tvätt och tork.

Bostadsrättsförening

Pyramus 1 & 2

Allmänt om byggnaden

Bostadsrättsföreningen Pyramus 1 & 2 (org. nr 769612-3905) tog över ägarskapet av fastigheterna år 2009 med flerbostadshus som ursprungligen uppfördes runt 1750-talet. Av föreningens intäkter kommer mer än 40% av intäkterna från lokaler och hyreslägenheter och föreningen räknas därför f.n. som oäkta bostadsrättsförening. Föreningen upplåter 20 st lägenheter, varav 18 st med bostadsrätt samt 2 st. hyresrätter. Föreningen hyr även ut 9 st hyreslokaler (bl.a. restaurang, frisör, kontor, butik) vilket ger goda hyresintäkter. Ytuppgifterna är enligt taxeringsbeskedet är 1.518 kvm bostäder och 937 kvm lokaler. Föreningen äger marken och den ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

Föreningens resultat förra årsbokslutet blev en vinst med 736.284 kr. Långfristiga skulder uppgår till cirka 33 mkr per bokslutet 2017 medan de årliga intäkterna uppgår till drygt 4 mkr. Föreningen har två kvarvarande hyresrätter vilka kan utgöra ekonomiska tillgångar vid framtida upplåtelser till bostadsrätt. Resultatet för 2018 kommer enl. styrelsen likna bokslutet för 2017, prel. 900.000 kr i vinst. Uppgifter om föreningen som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Byggnaden

Brf Pyramus 1 & 2 består fastigheterna Pyramus 1 och Pyramus 2. Stämningen i föreningen är enkel och familjär. Även om fastigheterna i Gamla stan är helt världsunika så ger fastighetsentrén på Tyska Brinken 34 en charmig industrikänsla lik en bakgårdslägenhet i Paris eller en hipp och trendig SoHo lägenhet på Manhattan. Föreningens teknisk förvaltning sker av föreningen i egen regi, en underhållsplan finns fram till 2020. Nya planer tas fram i tioårsperioder. Fastigheten Pyramus 1 är en byggnad vars historia sträcker sig flera sekel bort. Här fanns på 1700-talets mitt, två hus som då togs över av Petter Holm och kom att börja kallas Petter Holms hus. Han lät bygga om husen i omgångar, vilket resulterad i ett hörnhus om fyra våningar med inredd vindsvåning och ett intilliggande hus där denna lägenhet ligger. Den byggdes om 1763 efter ritningar signerade J W Dimling. Han hade året innan även ritat grannfastigheten Pyramus 2. J W Dimling var en för tiden ofta anlitad arkitekt vars flesta verk tyvärr är rivna idag. Men bevarade är till exempel Tyska kyrkans hus i Gamla stan, vars ombyggnad är signerad Dimling. Vid en arkeologisk förundersökning 1993 i samband med arbete intill Pyramus 1 hittades delar av det så kallade Bockhornet som ingått i Stockholms andra, yttre, stadsmur som uppfördes under 1300-talets andra hälft och 1400-talet. Pyramus 1 har en förhållandevis enkel fasad som troligen förenklats en del på senare år men är en fin representant för 1700-talets byggande.

Det finns en stor industri hiss

Utförda renoveringar

2009/11 – Renovering av värmesystem, lokaler. Stambyte på Stora Nygatan och Tyska Brinken. 2012 – Anslutning till fjärrvärme, stambyte på Lilla Nygatan. 2013 – Renovering av hyresrätt, mindre arbeten med fasad och tak. 2014 – Renovering av tak avseende Tyska Brinken. Renovering av källare och ljusgård. 2015 – Utbyte av huvudcentral för el, sanering av eldragningar i källaren. Löpande arbeten med mindre underhåll. 2016 – Stambyte Stora Nygatan, renovering av hissen på Tyska Brinken, renovering av avlopp. 2017 – Utbyte av restaurang- och köksfläkt, ventilationsarbeten i lokaler. Mindre takarbeten, byte av stuprännor. Installation av fiber. 2018 – Renoverat en ljusgård till Stora Nygatan.

Planerade renoveringar

Föreningen har planerat för en renovering av trapphus och porten mot Tyska Brinken. Föreningen ska undersöka om vad som behöver göras i termer av grundförstärkning, vilket är en gemensam utmaning för många föreningar i Gamla stan vars hus står på gammal utfyllnadsmark. Efter det kommer fokus ligga på synliga underhåll, såsom trapphus, fasad och fönster.

Övriga utrymmen

Källaren i föreningen har ett klassiskt källarvalv med gamla murstockar och välvt tak. Valvet har arkitektoniska lämningar från 1600-talet. Det finns planer på att bygga om den gemensamma lokalen till en fest-/samlingslokal alt. så kan man även bygga cykelrum. Föreningen har planer på att inreda lägenhetsförråd för samtliga lägenheter på vinden.

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år, ett anlitat företag ombesörjer trappstädningen.

Fastighetsbeteckning

Pyramus 1 & 2

Lägenhetsnummer

00015

Lägenhetsnummer

1201

Andelstal

( 0,0383000 ) 4,13384%

Andelstal insats

4,13384%

Andelstal avgift

4,20724%

Byggnadsår

1758

Hiss

Ja

Våning

2 (av 4)

TV & Internet

Föreningen är ansluten till fibernätet via Stockholms stadsnät och bredband ingår i månadsavgiften.

Boarea

56 m2

Planerade renoveringar

Föreningen har planerat för en renovering av trapphus och porten mot Tyska Brinken. Föreningen ska undersöka om vad som behöver göras i termer av grundförstärkning, vilket är en gemensam utmaning för många föreningar i Gamla stan vars hus står på gammal utfyllnadsmark. Efter det kommer fokus ligga på synliga underhåll, såsom trapphus, fasad och fönster.

Parkeringsmöjligheter

Boendeparkering i området innerstan med bl.a. parkeringsplatser på Skeppsbron.

Hushållsel

1 500 kr

Försäkringskostnad

2 040 kr

Månadsavgift

2 545 kr

Överlåtelseavgift

1 162 kr  (Betalas av Köpare)

Pantsättningsavgift

465 kr

Energideklaration

Uppvärmning

Byggnadens uppvärmning sker genom fjärrvärme.

INFORMATION:

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Informationen har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter har uppmanats att kontrollera dess uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar, eventuella avgiftshöjningar/sänkningar och där tillhörande ekonomi. Den ansvarige fastighetsmäklaren kontrollerar endast uppgifterna om det finns skäl till detta.

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

OMBYGGNATION:

Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en lägenhet är alltid en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för fastighetens konstruktion.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Sven Grönros

070-754 73 00


Ladda ned VCard

Sven Grönros

070-754 73 00

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 4 975 000 kr
Avgift 2 545 kr
Rum 2
Yta 56 m2
Adress Tyska Brinken 34, 2 tr
111 27 Stockholm

Visning

  • Söndag 26 maj 13:00 - 13:30

    Ring gärna för frågor eller bokning av annan visningstid kontakta Sven Grönros 070 754 73 00 [email protected],

Budgivning

Budgivningen har inte startat

Alla bilder

Karta

Vägbeskrivning

Tyska Brinken 34 ligger bekvämt mycket nära T-banestationen Gamla stan. Från Gamla stan finns även bussar och båttrafik till bl.a. Skeppsholmen och Djurgården.

Området

Området

HISTORIA: Tyska brinken är en gata i Gamla stan i Stockholm. Tidigare namn var Vattubrinken ( från 1454) och Skomakarbrinken. Tyska brinken har sitt nuvarande namn efter Tyska kyrkan. I början på 1600-talet var gatans namn Tyska Kyrkobrinken. "Brink" betyder "brant backe" och Tyska brinken har även en kraftig stigning från Mälartorget upp till Tyska kyrkan. Gatan börjar där Kindstugatan slutar, i höjd med Tyska kyrkan och går ner till Mälartorget. På 1700-talet fick brinken väster om Stora Nygatan namnet Jockum Bryggares gränd, efter den tyskfödde bryggaråldermannen Jochum Ahlstedt (död 1680). Från år 1880 ingick detta gatuavsnitt i Tyska brinken. Gamla Stan, till 1980 officiellt Staden mellan broarna, är Stockholms historiska centrum och uppbyggt på Stadsholmen. Under flera hundra år utgjorde Gamla stan den egentliga staden. Stadsdelen bildades 1926 och hade år 2006 cirka 3 000 invånare. Gamla stan tillhör Södermalms stadsdelsområde och har en yta av 36 hektar. På Gamla stans norra spets återfinns Stockholms slott. Stockholm grundades på 1200-talet och byggdes i hägnet av den stora borganläggningen som Birger jarl låtit uppföra som "lås" för Mälaren. Vid stadens huvudtorg, Stortorget, byggdes rådhuset och bakom denna bykyrkan – den äldsta delen av Storkyrkan. Från torget utgick gator mot stadsportarna; den viktigaste, Köpmansporten, ledde ned till hamnen och Fiskar torget vid Saltsjön. Gamla Stan utgjorde den egentliga staden under flera hundra år. Gamla stan var länge staden i motsats till den mera lantliga omgivningen, malmarna (Norrmalm, Södermalm). Då omtalas den som "staden" eller "själva staden". Från 1800-talets mitt förtydligas namnet till "Staden mellan broarna" eller "Staden inom broarna". Under medeltidens senare del hade de långsmala kvarteren nedanför långgatorna bildats. Den äldsta bebyggelsen var sannolikt uppförd i trä, men under senmedeltiden kom en stor del av husen att byggas i tegel. Under stormaktstiden byggdes också många av de medeltida husen om. De fick ny fasadutformning med höga gavlar och rikt utsmyckade portaler. I senare tider har också husen moderniserats. På 1700-talet fick många byggnader nya tak former och enhetliga, putsade fasader och under det sena 1800-talet en rikare fasadutformning och stora skyltfönster längs affärsgatorna. Bakom de synliga fasaderna finns ännu mycket av medeltida murverk kvar. Inne i husen kan man också finna både källarvalv från medeltiden, kalkmålningar gjorda på 1500-talet, rikt bemålade bjälktak från 1600-talet, högklassig rokokoinredning och 1800-talets överdådiga dekorationer. Kring sekelskiftet 1900 fick man upp ögonen för de historiska värden som Gamla stans bebyggelse representerade. Carl Larsson, själv född på Prästgatan, menade i ett uttalande 1904 att om han vore miljonär, så skulle han inköpa husen i Gamla stan, restaurera dem så noga som möjligt till deras ursprungliga skick samt utrusta dem med moderna tiders bekvämligheter. Gamla stan som helhet skyddas sedan ett regeringsbeslut (1980-12-23) av en klassning som riksintresse för kulturmiljövård av Riksantikvarieämbetet.

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Tyska Brinken 34

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!