Meny

Kyrkbyvägen 4

180 kvm

6 rum

 

Budgivning

Budgivningen har avslutats, kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Såld

 

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning
Visningsanmälan
 

Ansvarig mäklare

 • Arkitektritad villa - Balkong - Braskamin - Bastu - Utespa - Uthyrningslägenhet - Gästhus

  OBS! VISNINGEN SÖNDAGEN DEN 17/9 INSTÄLLD!

  Välkommen till en mycket smakfull arkitektritad 2-plansvilla i Håbo-Tibble Kyrkby om 180 kvm + 35 kvm gästhus. Villan är ett sk. Ekohus med låga driftskostnader och präglas av stora ytor, burspråk, fina parkettgolv och många fönster som ger ett generöst ljusinsläpp. Det finns två separata entréer vilket gör att villan även passar för ett generationsboende/företagare/uthyrningslägenhet. Rymlig stenlagd altan med mysigt utespa och plats för grill och trädgårdsmöbler. Plan barnvänlig uppvuxen trädgårdstomt med bästa solläge. På fastigheten finns ett fullt utrustat uthyrningsbart gästhus om ca. 35 kvm med förråd /snickarverkstad. Fastigheten har indraget fiber.

  Håbo-Tibble Kyrkby är ett barnvänligt småhusområde med rofyllt lantligt läge. Orten ligger cirka 6 kilometer norr om E18 med närhet till Stockholm, Arlanda och Uppsala. Förskola finns i Kyrkbyn och vid Tjustaskolan . Tjustaskolan har årskurs 1-5.

  Tätorten ligger runt Håbo-Tibble kyrka som är från 1200-talet. I området finns även idrottsplats och närhet till hästgårdar och brukshundsklubb.

  Välkommen till ett drömboende !

   

  Detaljer

  • Rumsbeskrivning

   Välkommen till ett trivsamt lantligt boende med pendlingsavstånd till Stockholm C, Arlanda och Uppsala. Huset har en spännande planlösning och är i bra skick samt har genomgående trägolv.

   Fastigheten har 2 st. separata uthyrningsdelar och kan med fördel användas som generationsboende/företagsvilla då våningsplanen idag är avskilda från varandra med egna entréer. Enkelt att återställa om man vill öppna upp mellan våningarna.

   ENTRÉPLAN:

   Groventré med gott om plats för skor och ytterkläder samt plats för skåp och arbetsbänk. Stilrent kök från 2020 med öppen planlösning mot allrum. I köket finns kyl, frys, induktionshäll, diskmaskin, spisfläkt , ugn och micro i arbetshöjd. samt gott om förvaringsutrymme och bra arbetsytor. Ljust och trivsamt burspråk med plats för matbord. 3 st. bra sovrum. Stort allrum med utgång till stenlagd uteplats och trädgården. Helkaklat badrum med dusch, WC, handfat med kommod och vädringsfönster. I tvättstugan finns klinkergolv, tvättmaskin, torktumlare, värmepump, extra varmvattentank, tvättho, arbetsbänk .

   ÖVRE PLAN:

   Övre plan når man via ett trapphus med stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Stort luftigt vardagsrum med ek parkett, braskamin och utgång till balkong som vetter mot trädgården i söderläge. Sovrum med ekparkett, plats för dubbelsäng, nattduksbord och gott om förvaring i skjutdörrsgarderob med spegelglas. Stort och lyxigt badrum med bubbelbadkar, dusch, bastu, golvvärme och marmor på både väggar och golv. I badrummet finns även två stora fönster, WC och handfat med kommod och underskåp. Övre plan har gjorts i ordning för att kunna hyras ut separat och har försetts med egen entré, litet pentry med ugn, spishäll, diskmaskin, kyl och frys samt bardisk/köksbänk.

   GÄSTHUS/UTHYRNINGSBOSTAD:

   Renoverat gästhus med kök, allrum och helkaklat badrum. Gästhuset har egen tvättmaskin, luftvärmepump, trevlig uteplats och parkering. På baksidan finns ett förråd /verkstad. Perfekt för uthyrningsbostad.

  • Fakta
   Tillträde
   Enligt överenskommelse
   Fastighetsbet.
   UPPLANDS-BRO TIBBLE KYRKBY 15:5
   Objektstyp
   Villa
   Typkod
   220 - Småhusenhet, bebyggd
   Adress
   Kyrkbyvägen 4
   Postnummer
   197 93
   Postort
   Bro
   Distrikt
   Håbo-Tibble
   Boarea
   180 kvm
   Boarea enligt
   Lantmäteriet
   Boareabeskrivning
   På fastigheten finns ett ombyggt garage med förråd om ca. 35 kvm.
   Tomtareal/mark
   756 kvm
   Tomtareal enligt
   Lantmäteriet
   Total areal
   756 kvm
   Antal rum
   6
   Antal sovrum
   4
  • Byggnadsfakta

   Allmän information

   Samfällt vatten med gemensam avlopp och reningsverk. Håbo-Tibble Kyrkby är ett område som ska anslutas mot kommunalt VA-ledningsnät så fort som möjligt. Anslutning mot kommunalt vatten och avlopp planeras ske i 3 etapper och fastighetsägaren ansvarar för egen anslutningsavgift till kommun.
   Standardpoäng
   33
   Byggår
   1989
   Om-/tillbyggnadsår
   Löpande renoveringar har utförts.
   Mark
   Morän
   Grund
   Betongplatta på mark
   Tak
   Sadeltak med tegelpannor
   Fasad
   Träfasad
   Fönster
   3-glasfönster isoler samt 2+1 glas
   Utvändiga plåtarbeten
   Normalt
   Stomme
   Trä
   Bjälklag
   Trä
   Vatten
   Samfällt vatten
   Avlopp
   gemensamt avlopp med reningsverk
   Uppvärmning
   Värmepump luft-luft Hero 2000 samt Nibe Värmepump luft-Vatten. Varmvatten ackumulator tank .
   Värmeanläggning
   Märke:Legalett
   Skick:Nyskick
   Ventilation
   Mekanisk till- och frånluft
   Jordning
   Jordat

   El kommentar

   Uppvärmningssystem, se: https://www.legalett.com/LEGALETT_golvvarmesystem-luft.html
   Skorsten
   Skorsten av plåt

   Parkering

   Parkering för flera bilar både framför huset och vid gästhuset.

   Uteplats

   Stenlagd uteplats med spabad och plats för utemöbler, loungegrupp och grill.

   Övriga byggnader

   Fullt utrustat gästhus med kök och helkaklat badrum.

   TV/Internet

   Fiber finns indraget

   Utförda renoveringar

   Parkering framför huset 2018.

   Ny ekparkett övre plan 2019.

   Värmepumpar 2019.

   Spabad 2019.

   Nytt kök 2020.

   Nytt kök och inredning gästhus 2020.

   TM+TT och diskmaskin gästhus 2020.

   Ny indragen el och Fiber 2020.

  • Pantsättningar & Inteckningar
   14st inteckningar på totalt 3 102 875 kr
  • Ekonomi
   Elkostnad
   2 851 kr/månad
   Sotning
   42 kr/månad
   Vatten och avlopp
   800 kr/månad
   Renhållning
   220 kr/månad
   Väg
   125 kr/månad
   Hemförsäkring
   553 kr/månad
   Summa driftskostnader
   4 591 kr/månad
   Fastighetsskatt
   9 287 kr/år

   Beskrivning av kostnader

   Årsförbrukning el var år 2022, 16.984 kwh. Dock är prognosen för hela 2023, 14.851 kwh.

   Personer i hushållet
   3
   Årlig elförbrukning
   14851 kWh/år

   Levnadskostnader

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

  • Taxering
   Taxeringsår
   2024
   Värdet är
   Fastställt
   Värderingsår
   1989
   Taxeringsvärde
   3 449 000 kr
   Varav byggnad
   2 383 000 kr
  • Område

   Område

   Kring Håbo-Tibbles kyrka från 1200-talet ligger den moderna kyrkbyn och de "nya" husen har tagit plats sida vid sida med ortens medeltida sockenanda, På initiativ av arkitekten Sven-Olov Nyberg är Kyrkbyn omgiven av ett levande jordbrukslandskap i pastoral miljö och ligger i Upplands-Bro kommun i Stockholms Län, 2-3 km från Mälaren och Sigtunafjärden. Avståndet till Sigtuna är 2 mil (fågelvägen 5 km), till Stockholms centrum 4,5 mil, till Uppsala 4 mil och till Enköping 5,5 mil.

   Historia: I Håbo- Tibble har det funnits bebyggelse kontinuerligt sedan bronsåldern. Många minnen finns från Kyrkbyns månghundraåriga historia och kultur. Den omgivande bygden är mycket rik på intressanta spår av flydda tider och gamla traditioner. I den kulturhistoriska miljön finns bl.a. förhistoriska gravfält, gamla kommunikationsleder, herrgårdar och gamla bo-platser (t ex Fornsigtuna kungsgård, Håtuna kungsgård), kyrkor, runstenar, fornborgar (t ex skansen-borgen) och kultplatser (t ex Rösaring) samt stensättningar och stensträngar. På 1700-talet var Kyrkbyn den största byn i Tibble socken. Troligen var Kyrkbyn den största och tätaste bebyggda byn redan på 1200-talet. Namnet ”tibble” betyder just tät bebyggelse. Håbo- Tibble kyrka, som är en levande medeltida sockenkyrka, ligger mitt i byn och byggdes inte långt efter Sigtunas mäktiga katedraler. Kyrkan är täckt med medeltida väggmålningar som är utförda av konstnärer tillhörande Albertus Pictors skola under 1400-talet.

   Den gamla häradsvägen som ringlar fram genom byn heter numera Kyrkbyvägen. Häradsvägen och de smala byvägarna har sitt ursprung i hästskjutsens behov och har nu anpassats för bilen. Byn har därför en gammaldags prägel med grusade gångar och vägar samt gränsmarkeringar i form av häckar och träd som skapar många trädgårdsrum. De ca 50 trähusen i byn är alla olika men de är kusiner och de anknyter till den uppländska trähustraditionen. 1910-talets egnahem uttryck har blandats med 1970, -80 och -90 -talets många tillkommande hus. De ligger vid sidan av den gamla bebyggelsen t ex Fattigstuga (1700-talet), Klockstapel (1700-talet) och Bygdegård (f d Gamla skolan). Husen är grupperade på bysätt d v s tätt ihop. Husen vänder sig mot solen. Stora fönsterytor mot söder och små mot norr ger god värmeekonomi. De slanka huskropparna är byggda med hög teknisk standard. De boende har själva varit delaktiga i planering av sina hus vilket gett en by med variation i planlösning och exteriör men med gemensamma drag. Håbo-Tibble Kyrkby har blivit ett bra exempel på att det går att bygga nytt i en kulturhistorisk miljö. Bevarande och förändring kan gå hand i hand. Byn är numera klassad som riksintresse.

   Det finns mycket att ta hänsyn till vid förändring / utbyggnad av en by, t ex: Natur – Kultur – Miljö – Teknologi – och naturligtvis Människan. Sven-Olov Nyberg har varit både exploatör och arkitekt för utbyggnaden av Håbo- Tibble Kyrkby under 1970-, 80- och 90- talet, till en modern kyrkby. Han har använt sin grundsyn, sitt ekologiska koncept, vid planering av byn :

   • Människans samspel med naturen • Jordens resurser skall räcka åt alla och samtidigt lösa miljöproblemen. Inte bara teknik, miljöhushållning och resursfördelning utan hela människans miljö (förändra den enskilda människans medvetande ”humanekologiskt-koncept”)

   Bygemenskap är viktig och byborna äger och förvaltar de tekniska anläggningarna. Man administrerar själv reningsverk, vattenverk, vattentäkt och vägar. • Närheten till bygdegård, förskola och idrottsanläggning • Leva nära naturen med frisk luft, frodig växtlighet och djur • Det behagliga omgivande vackra uppländska åkerlandskapet med fälten och ängarna • Närhet till sjö med bad, båt och fiske • Närhet till skog med promenader, bär- och svampplockning • Kyrkbyns hus med dess omgivande naturliga trädgårdsrum • Kyrkan och all den kulturhistoriska miljön både inom byn och i omgivande bygd • Närhet till en levande jordbruksbygd

   ALLT DETTA GÖR DET MYCKET LÄTT ATT TRIVAS I HÅBO-TIBBLE KYRKBY

   Kommunikationer

   Buss: 558

  • Rättigheter & Belastningar

   Gemensamhetsanläggning

   Upplands-Bro Tibble Kyrkby Ga:7

   Gemensamhetsanläggning

   Upplands-Bro Tibble Kyrkby Ga:1

   Gemensamhetsanläggning

   Upplands-Bro Tibble Kyrkby Ga:8

   Gemensamhetsanläggning

   Upplands-Bro Tibble Kyrkby Ga:10

   Gemensamhetsanläggning

   Upplands-Bro Tibble Kyrkby Ga:11

   Planer och bestämmelser

   Håbo Tibble(kyrkbyn), Detaljplan (Beslutsdatum: 19880823)

   Rättigheter last

   Ledningsrätt: Vatten och avlopp

   

  Fakta

  Pris
  4950000 Högstbjudande
  Adress
  Kyrkbyvägen 4
  Bostadstyp
  Villa
  Yta
  180 kvm
  Tomtarea
  756 kvm
  Rum
  6 rok
  Byggår
  1989
  Driftskost.
  4 591 kr/månad

  Karta

 • 20210504_174253 just

  Badrum A

  IMG_9748

  Burspråk B

  IMG_9729

  Sovrum 2

  Sovrum 3

  20210504_174335

  IMG_9739

  20210518_204432

  20210504_174834

  Skärmbild 2023-09-08 141026

  Baksida aa

  IMG_20200804_172953 just

  IMG_9731

  Päronträd

  Baksida tomt 111

  Garage 1

  IMG_20200629_213020

  Fastighetskarta

 • Planritningar

 • Övrigt

  Erbjudande boendekalkyl

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Ansvarig mäklare

Gripsholms Fastighetsbyrå

Intresseanmälan för

Är du intresserad av denna bostad?
Hjälp oss genom en intresseanmälan så vi kan anpassa visningarna efter bästa förmåga.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!
Din adress
Valfritt - Vi värderar gärna ditt nuvarande boende

Tack för ditt meddelande!

Gripsholms Fastighetsbyrå

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Gripsholms

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!