Meny

Klacknäsvägen 237

61 kvm

 

Budgivning

Budgivningen har ej startat. Kontakta mäklaren för att lägga bud.

Utgångspris

2 875 000 kr
 

Visningar

Inga planerade visningar. Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

 

Ansvarig mäklare

 • Fritidshus på Ingarö med gästhus - Stor tomt !

  Välkommen ut till natursköna Ingarö som utgör en äkta skärgårdsidyll med närhet till storstaden. Långvik Vishamn är ett populärt fritidshusområde men många bor numera här permanent. På fastighetens stora naturtomt om nästan 4.000 kvm med tallskogskaraktär finns ett vinterbonat fritidshus om ca 61 kvm samt ett gästhus på ca 40 kvm. Fastigheten ligger intill Långviksträsks naturreservat och samfällighetens badstrand och båtplats nås på en kort promenad från huset.

   

  Detaljer

  • Rumsbeskrivning

   Välkommen till ett klassiskt 1-plans fritidshus om 61 kvadratmeter. Huset är mycket välplanerat och erbjuder ett socialt vardagsrum - en sk.”storstuga” - i öppen planlösning mot köket. Stora härliga fönster ger ett fantastiskt ljusflöde i rummet och det finns en öppen spis med värmeinsats för mysiga kvällar.

   I anslutning till köket ligger bostadens matplats med utrymme för bord och stolar till 6-8 personer. Köket har gott om förvaringsskåp och erbjuder generösa arbetsytor med sin bardisk.

   Från storstugan finns dörren ut till den insynsskyddade altanen som ligger i soligt sydväst läge. Här kan man grilla och äta med vänner eller bara sitta i en solstol med en god bok.

   Andra delen av huset består av en väl tilltagen entréhall med plats för ytterkläder och WC med dusch. Det finns ett rymligt sovrum med praktisk garderobsvägg och plats för extra säng eller skrivbord. Sovrummet är ljust med fönster i både öster- och söderläge.

   På tomten finns ett enkelt uthus för gäster eller uthyrning. Huset består idag av sovrum, bastu med dusch, snickarverkstad och förråd samt uterum och ett vidbyggt hund-/hönsgård.

   Vid infarten till fastigheten välkomnas man av en stor uppfart med plats för bil och båt. Naturtomten bjuder på allt från tallar och berg i dagen till plana gräsytor och liten damm samt flera trevliga uteplatser i olika väderstreck.

   Välkommen på visning!

  • Fakta
   Fastighetsbet.
   VÄRMDÖ INGARÖ-LÅNGVIK 1:23
   Objektstyp
   Villa
   Typkod
   220 - Småhusenhet, bebyggd
   Adress
   Klacknäsvägen 237
   Postnummer
   134 69
   Postort
   Ingarö
   Distrikt
   Ingarö
   Område
   Långvik Vishamn
   Boarea
   61 kvm + 40 kvm
   Boarea enligt
   Lantmäteriet
   Tomtareal/mark
   3962 kvm
   Tomtareal enligt
   Lantmäteriet
   Total areal
   3962 kvm
  • Byggnadsfakta

   Allmän information

   Värmdö kommun: Servicecenter: 08-570 470 00, Skogsbovägen 9-11, 134 81 Gustavsberg, varmdo.kommun@varmdo.se, servicecenter@varmdo.se Fastigheten i fråga ligger inom en kommande detaljplan. Därav är det svårt att säga vad fastigheten har för byggrätt. Men ni kan alltid tala med våra plan-arktitekter samt bygglovshandläggare för att få en bättre bild på hur läget kommer att se ut. Frågor om fiber m.m har vi en kollega som heter Julia Karlsson på samhällsplanering som kan vara behjälplig. Hennes kontaktuppgifter kommer här nedan: Julia Karlsson - Samhällsplanerare julia.karlsson@varmdo.se / direkt: 08-570-472-72. Numera beställs handlingar direkt från vår hemsida (länk kommer här nedan) där skriver du i fastighetsbeteckningen det gäller samt att det är bygg- och miljöhandlingar du eftersöker så skickar vi dessa i önskbart format till dig mot en kostnad. https://www.varmdo.se/kommunochpolitik/insynochdialog/begarutallmannahandlingar.4.709b8abd1726f9fa295baba3.html Det finns krav på hur man sköter om sitt avlopp enligt föreskrifter. Det finns förelägganden som påverkar fastigheten: Krav på reningsverk från kommun, vite beslutat om 3000:- /år. Det finns olika lösningar till olika typer av avlopp så för att få bäst hjälp där ber vi dig kontakta våra avloppshandläggare över telefon/email som kan vara behjälpliga i frågan. Enskilt avlopp - Värmdö Kommun Telefontider: Mån-Tors: kl. 13.00 - 15.00 Fredagar: kl. 10.00 - 12.00 Email: smaavlopp@varmdo.se Telefon: 08-570-470-00
   Standardpoäng
   24
   Byggår
   1969
   Mark
   Berg
   Grund
   Plintar
   Grundmur
   Betonghålsten
   Tak
   Betongpannor
   Fasad
   Träfasad
   Utvändiga plåtarbeten
   Plåt
   Stomme
   Trä
   Bjälklag
   Trä
   Vatten
   Kommunalt/enskilt sommarvatten
   Avlopp
   Enskilt avlopp. Avloppet måste åtgärdas enl. föreläggande från kommun. Vatten/Avloppsinstallationer fungerar utan upprepade stopp eller läckage.
   Uppvärmning
   Direkt el - Luftburen värme
   Ventilation
   Självdrag
   Skorsten
   Murad skorsten med insatsrör

   Parkering

   Parkering för flera bilar finns på tomten.

   Uteplats

   I anslutning till vardagsrummet finns utgång till en stor altan. Det finns även flera uteplaster på tomten i olika vädersträck.

   Övriga byggnader

   Bostadshus 2 är perfekt för generationsboende/uthyrning eller som kontor.

  • Pantsättningar & Inteckningar
   8st inteckningar på totalt 2 005 000 kr
  • Ekonomi
   Elkostnad
   283 kr/månad
   Hushållsel
   483 kr/månad
   Sotning
   125 kr/månad
   Vatten och avlopp
   333 kr/månad
   Renhållning
   125 kr/månad
   Samfällighet
   108 kr/månad
   Hemförsäkring
   192 kr/månad
   Summa driftskostnader
   1 650 kr/månad
   Fastighetsskatt
   8 349 kr/år
   Personer i hushållet
   2
   Årlig elförbrukning
   8371 kWh/år

   Levnadskostnader

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

  • Område

   Område

   Ingarö är en ö i Värmdö kommun i landskapet Uppland i Stockholms län. Ön utgör huvuddelen av Ingarö socken. Ön är drygt 62 km² vilket gör den till Sveriges 18:e största. Ingarö har haft bofast befolkning sedan bronsåldern; på ön finns hällristningar. Under de senaste 100 åren har antalet fritidsboende ökat samtidigt som de bofasta under en period minskade i antal. Dock har det skett ett trendbrott i och med att allt fler fritidshus har byggts om till villor och att fler permanentbostäder har byggts. Detta kan förklaras med att nuvarande vägar gör det möjligt att pendla till Stockholm. 1995 bodde cirka 3 500 bofasta på ön; 1999 hade detta ökat till ca 4 500, det vill säga en ökning med drygt 28% på fyra år. År 2012 var antalet invånare över 9 000. På Ingarö kyrkogård ligger Sveriges första flygare Carl Cederström begravd, även kallad ”Calle flygare” av lokalbefolkningen. ”Calle flygare” har också två vägar i Brunn uppkallade efter sig (Calle flygares väg och Baron Cederströms väg). På ön finns en golfbana (36 hål) samt en idrottsförening, Ingarö IF. Vid Återvallssjön ligger Sveriges första nudistbad.

   Fastigheten ligger nära natursköna tallskogarna vid Vishamnsudde som bl.a. är en populär fågelskådningsplats och Långviksträsks naturreservat. Reservatet bildades 2009 och inom reservatet finns två mossar, Stormossen och Gjusmossen, samt sjön Långviksträsket. I skogarna finner man mest hällmarkstallskog och sankmarker med barrskog. En stor del av området är över 100 år gammal och påvisar natur som inte rörts av människor över längre tid. Delar tillhör så kallade myrskyddsplanen inom Natura 2000 på grund av dess orördhet, mångformighet, speciella flora och mosaiken av skog och myrmark.

   Den gamla kulturbygden på Björkvik och Björnö är idag lättillgängligt badparadis och populära lägerplatser. Naturreservatet ligger längst ut på Ingarö i Värmdö kommun. Många kommer hit för att njuta av sol och bad på de fina sandstränderna samt för rofylld avkoppling på klipporna med fågelskådar kikare i handen. För den som vill vandra och uppleva mer av skärgårdsnaturen breder resten av reservatet ut sig i nordost. Halvön genomkorsas av ett nätverk av stigar och grusvägar.

   Kommunikationer

   Fastigheten ligger nära busshållplatsen Viskamn, buss 428 till Gustavsberg C och Slussen. Det finns flera busslinjer till och från Ingarö. Förutom linje 428 Slussen – Björkviks brygga (via Brunn, Mörtviken, Idalen, Stora Sand) finns 429 Slussen – Idalen (via Brunn, Återvall, Långvik, Björkviks brygga (endast sommartid), Stora Sand), 430 Slussen – Eknäs brygga (via Brunn, Fågelvik, Återvall, Skälsmara) och 467 Gustavsbergs centrum – Brunn.

  • Rättigheter & Belastningar

   Gemensamhetsanläggning

   Värmdö Ingarö-Långvik Ga:5

   Gemensamhetsanläggning

   Värmdö Ingarö-Långvik Ga:6

   

  Fakta

  Pris
  2 875 000 kr Högstbjudande
  Adress
  Klacknäsvägen 237
  Bostadstyp
  Villa
  Yta
  61 kvm
  Biarea
  40 kvm
  Tomtarea
  3962 kvm
  Byggår
  1969
  Driftskost.
  1 650 kr/månad

  Karta

 • Tomtkarta

  Båtplats

  Badplats

  Områdeskarta

  Naturreservat

  Björnön

 • Planritningar

 • Övrigt

  Erbjudande boendekalkyl

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Ansvarig mäklare

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Gripsholms Fastighetsbyrå

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Gripsholms

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!