Meny

Bondegatan 60

82 kvm

3 rum

 

Budgivning

Budgivningen har avslutats, kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Såld

 

Visningar

Inga planerade visningar. Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

 

Ansvarig mäklare

 • 3:a Södermalm - Balkong - Hiss - Garage i huset - Nära Nytorget !

  Välkommen till en mycket trivsam och välplanerad 3:a om totalt 82 kvm. Lägenheten har två bra sovrum, ett stort vardagsrum, kök med rymlig matplats, ett badrum samt en separat toalett. Vidare finns bra förvaringsmöjligheter samt en rymlig klädkammare. Lägenhetens inglasade balkong ligger i söderläge mot lugn innergård.

  Brf Keders är en aktiv bostadsrättsförening med en mycket barnvänlig och välskött innergård. Gården har en pergola med trädgårdsmöbler, grillutrustning samt en lekplats. Det finns garage i huset (sep. kö), som du når direkt från hissen. I fastigheten finns barnvagnsrum samt cykelrum. Föreningen har även ett gästrum för utlån.

  Bondegatan 60 har ett mycket lugnt läge men ändå närhet till stadens puls. Här bor du runt hörnet från Vita Bergsparkens vackra grönområde och ett stenkast från pulsen kring Nytorgets populära restauranger och caféer. Med hela Södermalm och Stockholms inlopp runt hörnet är det nära till allt.

  Välkommen till SoFo som är ett hippt och trendigt område med sina många närliggande pittoreska och trevliga restauranger och småbutiker.

   

  Detaljer

  • Rumsbeskrivning

   Välkommen till en trivsam och välplanerad lägenhet med mycket bra läge på Södermalm.

   ENTRÈHALL: Entréhallen ligger centralt mitt i lägenheten. Från hallen når man alla lägenhetens rum.

   WC/BAD: I hallen ligger både separat wc och badrummet. Badrummet har dusch.

   KLÄDKAMMARE/FÖRRÅD:
   I hallen finns dörr till en ”walk in closet”. Här får man plats med familjens alla kläder.

   KÖK:
   Från entréhallen kommer man direkt till köket. Det praktiska köket har gott om förvaringsskåp och bra arbetsytor samt ger ett ljust intryck. I köket finns plats för ett köksbord.

   SOVRUM 1 OCH 2: Sovrum 1 ligger mot lugna innergården. Sovrum 2 som har utgång till balkongen kan även gärna användas till arbetsrum eller matrum.

   BALKONG: Balkongen är möblerbar och här kan man verkligen koppla av med en god bok eller umgås med sina vänner.

   VARDAGSRUM: Rakt fram från entrén finns ett stort vardagsrum med stora fönsterpartier ut mot Bondegatan. Rummet upplevs ljust och luftigt och det finns plats för både soffgrupp och matbord för stora middagsbjudningar.

  • Fakta
   Tillträde
   Enligt överenskommelse, omg. är möjligt.
   Objektstyp
   Lägenhet
   Lgh.nmr
   01002
   Lgh.nmr. LM
   1102
   Adress
   Bondegatan 60
   Postnummer
   116 35
   Postort
   Stockholm
   Distrikt
   Södermalm
   Område
   Södermalm / Sofia / Sofo
   Boarea
   82 kvm
   Boarea enligt
   Bostadsrättsföreningen
   Antal rum
   3
   Antal sovrum
   2
   Max antal sovrum
   2
   Hiss
   Ja
   Våningsplan
   1
   Andelstal
   2,099343
   Pantsättning
   Är pantsatt
  • Byggnadsfakta
   Byggår
   1968

   Byggnadskommentar

   Fastigheten byggdes 1968 och tillhör BRF Keders. Föreningen har uppdaterat fastighetens underhållsplan för perioden 2021- 2046, som ligger till grund för framtida planerade och ev. uppkomna underhållsbehov.

   Parkering

   På fastighetens finns ett garage med 51 parkeringsplatser varav vissa med el-anslutning samt en bilvårdsavdelning. För närvarande kostar en plats ca. 1 200 kr/mån för medlemmar. Separat kö men medlemmar har förtur om platser hyrts ut externt.

   TV/Internet

   Det finns kabel-tv med basutbud via Comhem. Föreningen lät installera ett nytt och snabbare bredband om 1 000 Mbit/s via fiber från Stockholms stadsnät.

   Utförda renoveringar

   Några viktiga utförda renoveringar i föreningen är:
   2006-Stamrenovering av spill och dagvattenledningar i källarplan. 2010-Komplett stambyte och badrumsrenovering.

   Lägenheten har en säkerhetsdörr.

  • Föreningen
   Namn
   Keders
   Bildades
   1967
   Byggår
   1968
   Juridisk person
   Nej
   Markägare
   Föreningen äger marken

   Allmän information

   Brf Keders bildades 1967 och är en äkta bostadsrättsförening som äger marken där deras hus står. Brf Keders består av 45 lägenheter varav 2 st. 2:or, 42 st. 3:or och 1 st. 4:a. Det finns 12 lägenheter på Bondegatan 60, 13 st. på Bondegatan 62 och 20 st. på Skånegatan 93-95. Total bostadsyta är 3.627 kvm. I föreningen finns det även 3 st. kontorslokaler om totalt 2.457 kvm. Föreningen har 2 garageplan med tot. 51 st. parkeringsplatser. Delar av det övre garageplanet är uthyrt till Bonden Motor AB, ett företag som sysslar med bilvård, rekond och biltvätt.

   Den ekonomiska förvaltningen har senaste räkenskapsåret skötts av Förvaltningsbolaget AB Castor i Sundsvall och fastighetsskötseln har utförts av Nabo AB.

   För ytterliggare info. avseende Brf Keders: brfkeders@gmail.com

   Byggnaden

   Fastigheten byggdes 1968 och tillhör BRF Keders. Föreningen har uppdaterat fastighetens underhållsplan för perioden 2021- 2046, som ligger till grund för framtida planerade och ev. uppkomna underhållsbehov.

   Värme- och ventilationsanläggning

   Föreningen lät uppföra ett nytt ventilationssystem med värmeåtervinning 2014 samt ny värmecentral 2015. Ventilationskontroll OVK är utförd. Fastigheten värms upp med fjärrvärme.

   Renoveringar

   Några viktiga utförda renoveringar i föreningen är:
   2006-Stamrenovering av spill och dagvattenledningar i källarplan. 2010-Komplett stambyte och badrumsrenovering.

   Lägenheten har en säkerhetsdörr.

   Övriga utrymmen

   Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd. I föreningen finns en snickeriverkstad samt ett övernattningsrum med två sängar som medlemmarna kan låna utan kostnad.

   Föreningens boende har tillgång till fint renoverad tvättstuga med två maskiner, torktumlare och torkskåp. Det finns även cykelrum, barnvagnsrum och hobbyrum med pingisbord samt en trevlig innergård med lekplats.

   TV/Internet

   Det finns kabel-tv med basutbud via Comhem. Föreningen lät installera ett nytt och snabbare bredband om 1 000 Mbit/s via fiber från Stockholms stadsnät.

   Parkering

   På fastighetens finns ett garage med 51 parkeringsplatser varav vissa med el-anslutning samt en bilvårdsavdelning. För närvarande kostar en plats ca. 1 200 kr/mån för medlemmar. Separat kö men medlemmar har förtur om platser hyrts ut externt.

  • Ekonomi
   Månadsavgift
   3 367 kr/månad
   Kommentar till avgiften

   Månadsavgiften är inkl. värme, vatten, fiberuppkoppling och basutbud kabel-tv

   Avgiftsändringar

   Föreningen har bra ekonomi och har fått betyget A+ för år 2020 . Det finns inga beslutade avgiftshöjningar.

   Hushållsel
   554 kr/månad
   Hemförsäkring
   151 kr/månadBrf Keders är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.
   Summa driftskostnader
   705 kr/månad
   Årlig elförbrukning
   1141 kWh/år
   Överlåtelseavgift
   2,5 % av basbeloppet - ca 1.183 kr betalas av Köpare
   Pantsättningsavgift
   1 % på basbeloppet, ca 473 kr

   Levnadskostnader

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

  • Område

   Område

   Historia:
   Bondegatan är en gata på Södermalm i Stockholm. Den fick sitt nuvarande namn i samband med Namnrevisionen i Stockholm 1885. Gatan sträcker sig från Götgatan i väster genom hela östra Södermalm och slutar vid Tegelviksgatan. Enligt 1885 års regleringsplan för östra Södermalm skulle Bondegatan gå ända ner till Hammarby sjö, men planen fullföljdes aldrig och Bondegatan slutade istället redan vid Tegelviksgatan.

   Namnet är känt som Boendhe gathan sedan 1600-talets mitt. Den västra delen närmast Götgatan kallas i Holms tomtbok från 1674 för Åkare Gatan eller Bonde gattan. Med ”åkare” avsågs äldre tiders transportföretag som inte tilläts ha sina vagnar, hästar och stall i den trånga innerstaden och fick istället etablera sig på malmarna. Det är oklart om med ordet ”bonde” avsågs en yrkesbeteckning eller ett familjenamn. Längs Bondegatan och i dess närhet finns en rad kvartersnamn med anknytning till ”Bonde” såsom Bonden större och mindre samt Bondetorpet, Bondesonen och Bondesonen större. Enligt Per Anders Fogelström (Stockholms gatunamn) ligger det nära till hands att det rör sig om ett slags släktnamn.

   Största byggnad vid Bondegatan är Sofia skola som uppfördes 1910 efter ritningar av arkitekt Konrad Elméus som Sofia folkskola och upptar hela kvarteret Malmen. I kvarteret Bonden större, hörnet Bondegatan / Södermannagatan, finns en liten rest kvar av Stockholms historiska trähusbebyggelse från 1700-talets första hälft. Vid Bondegatans östra slut ligger Gröna gården (Kvastmakarbacken 1A och B), en byggnad uppförd 1854 för arbetare vid Liljeholmens stearinfabrik med Arbetarebostadsfonden som byggherre och Johan Fredrik Åbom som arkitekt. Byggnaden är blåklassad av Stockholms stadsmuseum vilket innebär att husets kulturhistoriska värde motsvarar fordringarna för byggnadsminnen i kulturminneslagen.[3] Vid Bondegatan 63–65 låg Tottieska malmgården. Den revs på 1930-talet och en del av malmgårdens huvudbyggnad flyttades åren 1932–1935 till Skansen där den är en del av stadskvarteren.

   Bostadsrättsföreningen Keders bildades vid en konstituerande föreningsstämma den 5 juli 1967 av fem herrar från Byggnads AB Hallström & Nisses. Föreningen registrerades den 11 augusti 1967. Tomt nr 20 i kvarteret Keders i Stockholm förvärvades den 16 oktober 1967. Samma dag undertecknades ett entrepenadavtal med Byggnads AB Hallström & Nisses för uppförande av två bostadshus ritade av kända arkitekterna Ragnar Westrin och Stefan Szejnman. Tomten kostade 1,83 Mkr och kontraktssumman för entreprenaden var 7,85 Mkr. Byggnationen hade påbörjats redan i april 1967, och förhandsteckningar till bostadsrätterna började då strömma in till Byggnads AB Hallström & Nisses. Huset mot Bondegatan blev först färdigt och inflyttning började under juli och augusti 1968. I huset mot Skånegatan började inflyttningen i mitten av september 1968.

   Kommunikationer

   Goda förbindelser med bl.a busshållplatser på:
   Renstiernas gata (på Bondegata ) - 66m
   Skånegatan -70m Åsögatan (på Renstiernas gata) – 96m

  • Allmänt
   Lite historia om BRF Keders: Bostadsrättsföreningen Keders bildades vid en konstituerande föreningsstämma den 5 juli 1967 av fem herrar från Byggnads AB Hallström & Nisses. Vid stämman valdes samma fem herrar in i föreningens styrelse. Stämman ger i uppdrag till styrelsen ”att ombesörja föreningens registrering samt vidtaga de övriga åtgärder, vilka för tillgodoseende av föreningens ändamål kunde vara erforderliga, vari bland annat skulle ingå att förvärva och bebygga tomtmark i Stockholm samt att för detta ändamål sluta entrepenadavtal med Byggnads AB Hallström & Nisses” (puuh!). Samma dag hölls föreningens första styrelsesammanträde, varvid beslutades ”att inge handlingar till överståthållarämbetet för föreningens registrering”. Föreningen registrerades den 11 augusti 1967. Tomt nr 20 i kvarteret Keders i Stockholm förvärvades den 16 oktober 1967. Samma dag undertecknades ett entrepenadavtal med Byggnads AB Hallström & Nisses för uppförande av två bostadshus ritade av arkitekterna Ragnar Westrin och Stefan Szejnman. Tomten kostade 1,83 Mkr och kontraktssumman för entreprenaden var 7,85 Mkr. Byggnationen hade påbörjats redan i april 1967, och förhandsteckningar till bostadsrätterna började då strömma in till Byggnads AB Hallström & Nisses. Huset mot Bondegatan blev först färdigt och inflyttning började under juli och augusti 1968. Styrelsen bad de blivande medlemmarna ha överseende med att gården med lekplatser och gångvägar inte var färdigställd. Tvättstugan var heller ej klar. I huset mot Skånegatan började inflyttningen i mitten av september 1968 Den 25 september 1969 hölls en extra föreningsstämma då interimsstyrelsen begärde att få avgå. En ny styrelse valdes bestående av föreningsmedlemmar. Den nya styrelsen höll konstituerande sammanträde den 2 oktober 1969, då Mats Dybeck valdes till ordförande.
   

  Fakta

  Pris
  6700000 Högstbjudande
  Adress
  Bondegatan 60
  Yta
  82 kvm
  Rum
  3 rok
  Våningsplan
  1
  Hiss
  Ja
  Avgift
  3 367 kr/månad

  Karta

 • B Tvättstuga

  B Cykelrum

  Barnvagnsrum

  Områdeskarta

 • Planritningar

 • Övrigt

  Erbjudande boendekalkyl

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Ansvarig mäklare

Gripsholms Fastighetsbyrå

Intresseanmälan för

Är du intresserad av denna bostad?
Hjälp oss genom en intresseanmälan så vi kan anpassa visningarna efter bästa förmåga.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!
Din adress
Valfritt - Vi värderar gärna ditt nuvarande boende

Tack för ditt meddelande!

Gripsholms Fastighetsbyrå

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Gripsholms

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!