Generös villa perfekt för företagaren eller familjen med många barn.

Generös företagarvilla eller generationsboende med riktigt stora ytor och möjligheter för den som vill ha sin verksamhet hemma. Med 7-8 sovrum, flera stora sällskapsrum och ett källarrum på hela 145 kvm samt stort garage, så finns alla möjligheter för den större familjen att trivas och ha gott om plats. Bergvärmeanläggning på 16 kW med två borrhål om 170 meter vardera. Huset är ett välbyggt hus i grunden, men behöver generellt ytskiktsrenoveras. Renoveringsbehov i våtrum och kök. Säljaren tecknar en "dolda felförsäkring". Uteplats med sydvästläge, lugnt men ändå nära till kommunikationer, bland annat direktbuss in till Stockholm innerstad, på bara 300 meters avstånd. Skolor, köpcentrum, pendeltåg mm finns på gång- eller kortare cykelavstånd. Med bil är du innanför tullarna på 10-15 minuter. Möjlighet att parkera många bilar på infarten.

Entrévåning

Entré

Stengolv, vita väggar, halvtrappa ner till källaren och vidare till garaget, halvtrappa upp till bostadsdelen.

Entréhall

En halvtrappa upp är den inre entréhallen med stengolv.

Sovrum

Från inre hallen till vänster är ett gäst- eller arbetsrum, blå plastmatta, äldre tapet samt tre garderober.

Vardagsrum

Generöst vardagsrum med öppen spis, stora fönster och utgång i sydväst, vitmålade väggar samt fondvägg vid trappan, parkettgolv, samt trappa upp till övre plan.

Uteplats i sydväst

Från vardagsrummet går du ut till en stor stenlagd uteplats i sydväst.

Sällskapsrum

I anslutning till vardagsrummet via dubbeldörr från vardagsrummet är ett sällskapsrum / biblioteksrum / matsal eller TV-rum med parkettgolv.

Stort sovrum

Vid vardagsrummet, stort sovrum (ca 20 kvm) med garderobsvägg. Parkettgolv samt fönster i två väderstreck.

Sovrum

Vid vardagsrummet, sovrum med heltäckningsmatta samt vitmålade väggar.

Kök

Vid inre/övre entrén och vardagsrummet är köket med äldre standard , spis, fläkt, diskmaskin, kyl/sval, liten frys, matplats för 4-5 personer samt fönster i två väderstreck.

Badrum och tvättstuga

Vid vardagsrummet är det en liten hall som leder till ett badrum och tvättstugan allt i äldre standard, med behov av helrenovering p.g.a. tidigare läckage i den vattenburna golvvärmen (betongbjälklag) se separat protokoll. Utgång till trädgården från tvättstugan.

Trappa upp

Stilfull trappa upp till övre plan från vardagsrummet.

Övre plan

Sällskapsrum

Generöst sällskapsrum med parkettgolv, ljusa väggar och tak samt fönster och utgång till balkong i sydväst. Litet pentry i hörnet av sällskapsrummet.

Fyra sovrum

På detta plan finns fyra sovrum, två rum i varje ände av övervåningen. Äldre standard på väggar och golv, linoleum mattor och äldre tapeter. Sovrummen har garderober,två av rummen har även tillgång till vindsutrymmen (kattvind) längs med husets långsida.

WC med dusch

Toalett med duschhörna i äldre standard.

Förrådsvind / klädkammare

Ingång från sällskapsrummet.

Källare

Från entrén är det en halvtrappa till ett enormt källarrum om ca 145 kvm! Här är det idag inrett med en inglasad kontorshörna på ca 15 -20 kvm, i övrigt är det stora "lagerytor" samt några betongpelare och takfönster. 12 st fönster i två väderstreck och gott om plats för alla möjliga sysselsättningar eller kanske egen verksamhet, så som läkarmottagning, grossistverksamhet mm? Ungdomsgård eller uthyrning? Mycket är helt klart möjligt att förverkliga här! Separat verkstadsrum, med tre fönster, ca 15 kvm. Pannrum med bergvärmeanläggning från Thermia Diplomat 16 kW samt varmvatten-accumulator om 300 liter, installerat 2014. Vid nedgången och passagen till garaget finns en toalett samt ett pentryrum med fönster samt uppgång / utgång via garaget.

Garage för en till två bilar

Garage med gott om plats att meka, förvaring och eller två bilar på längden. Från garaget kommer du via en halvtrappa till pentryrummet i källaren. Garaget har även en dörr ut mot trädgården i öster. Fastigheten infart har plats för upp till 7-10 bilar, dels längst med infarten samt även några bilar framför garaget.

Majvägen 6A är beläget mitt i Helenelunds / Edsvikens villaområde med 250 meter till bussen till Sollentuna Centrum, KS och Danderyds sjukhus. I rusningstid går även direktbussar till Sergels Torg / Norra Bantorget. Till pendeltåget mot Stockholm, Uppsala och Arlanda är det en promenad på 5-10 minuter. Går du ytterligare 5 minuter är du i Kista arbetsområde och Kista centrum. I Helenelund finns flertalet skolor och förskolor, för mera information titta in på kommunens hemsida. www.sollentuna.se En promenad på 10 minuter så är du nere vid Edsvikens vatten, här finns tennisbanor/klubb. flertalet båtklubbar samt möjlighet till bad i Edsvikens vatten. Längs med Edsvikens strand finns även motionsspår, trevliga promenadstråk och cykelvägar till Ulriksdals Slott så även runt Edsbergs Slott. Planer finns även på att dra fram tvärbanan till till Helenelunds station. Se länk: http://www.sll.se/verksamhet/kollektivtrafik/Aktuella-projekt/Tvarbanan-Kista-Helenelund/ . Från fastigheten är det en 10 minuters cykeltur till Järvafältets stora grönområde med bilfria grusvägar, badplats vid Översjön mm. I kanten av Järvafältet finns flera ridskolor. I Sollentuna finns tre golfbanor.

Fastighetsbeteckning

Sollentuna Estländaren 18

Byggnadsår

1965

Byggnaden

Ett gediget murat hus med tegelfasad. För den som önskar är det säkert full möjligt att putsa fasaden, för att få fram ett mera klassiskt utseende på huset.

TV & Internet

Nuvarande ägare använder mobilt internet. Men Sollentuna energi som har hand om bredband/fiber för data och TV har kablar i marken på Majvägen (på rätt sida av vägen, d.v.s. på jämna nr sidan.) Anslutningskostnad ca 16 500 kronor vid tomtgräns. Sollentuna Energi 08-623 88 00

Boarea

198 m2

Biarea

227 m2

Byggnaden

Ett gediget murat hus med tegelfasad. För den som önskar är det säkert full möjligt att putsa fasaden, för att få fram ett mera klassiskt utseende på huset.

Utförda renoveringar

Inga ombyggnader eller renoveringsarbeten under senare år, med undantag för bergvärmen som installerades 2014.

Uteplats

Stor stenlagd uteplats i sydväst delvis under tak, öppen spis med kanal upp i husets skorsten samt en markis.

Tomtyta

967 m2

Kommentar till tomtytan

Lantmäteriet

Total area

967 m2

Parkeringsmöjligheter

Stort garage med plats för två bilar på längden och eller gott om plats för cyklar mm och verkstadsdel. Plats för många bilar på infarten.

Övriga byggnader

Friggebod i gott skick.

Hushållsel

6 000 kr

Vatten och Avlopp

2 599 kr

Renhållning

1 612 kr

Försäkringskostnad

6 126 kr

Uppvärmningskostnad

22 053 kr

Fastighetsskatt/avgift

7 687 kr

Övrigt om kostnader

Driftskostnader är individuella beroende på uppvärmd yta, levnadssätt och avtal med försäkringsbolag mm. Här redovisas nuvarande ägares kostnader senaste året (2016). Årlig elförbrukning totalt inklusive hushållsel och uppvärmning är 23 973 kWh/år.

Tomtbeskrivning

Plan trädgårdstomt

Taxeringsvärde byggnad

4 640 000 kr

Taxeringsvärde mark

3 862 000 kr

Taxeringsår

2018

Taxeringsvärdeår

1965

Taxeringsvärde noggrannhet

Fastställt

Energideklaration

Energiklass: C, Energiprestanda: 51 kWh/m², Energideklaration utförd: 2017-07-19

Fel och brister

Badrummet har en fuktskada som är utredd, se besiktning- fuktmätning av badrum och tvättstuga. Renoveras av köparen på köparens bekostnad. Besiktningsprotokoll finns tillgängligt vid VISNINGARNA!.

Radon

Se separat energideklaration.

Byggnadstyp

1½-plan samt källare

Standardpoäng

33

Uppvärmning

Bergvärmepump / vattenburen värme, Bergvärme installerad 2014, inga kända fel., 2014, Thermia

Ventilation

Självdrag

Vatten

Kommunalt vatten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Huvudsäkring

35 A

Tak

Betongpannor

Utvändiga plåtarbeten

Koppar

Stomme

Betong / lättbetong

Grund

Betong

Fasadtyp

Tegelstensfasad

Fönster

2-glasfönster

Bjälklag

Betong

Skorsten

Murad skorsten, se separat protokoll på VISNING. Behöver repareras invändigt i rökkanalen, ca 1500 kr per meter totalt 6 meter skorsten.

Inteckningar

9 st inteckningar om total belopp på 700 000 kr

  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Villa mm och årlig avgäld
  • Rättigheter last: Avtalsservitut: Villa mm och årlig avgäld - Se beskrivning
  • Planer och bestämmelser: Estländaren, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19640602)
  • Planer och bestämmelser: Kummelby 1:537, Stadsplan (Beslutsdatum: 19441027)
  • Planer och bestämmelser: ändr.bestäm., Stadsplan (Beslutsdatum: 19530530)
  • Planer och bestämmelser: Ändring Av Detaljplaner Inom Del Av Helenelund Och Tureberg,tilläggsbestämmelser, Ändring av dp (Beslutsdatum: 19930518)

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Christoffer Westman

070-622 44 09


Ladda ned VCard

Christoffer Westman

070-622 44 09

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 8 450 000 kr
Rum 10
Yta 198 m2
Biarea 227 m2
Adress Majvägen 6A
19140 Sollentuna

Visning

Inga planerade visningar.

Alla bilder

Karta

Området

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Entrésida

Terrass i västerläge

Vardagsrum

Övre sällskapsrum

Vardagsrum

Sällskapsrum

Stort sovrum

Sovrum

Sovrum

Kök

Kök

Tvättstuga

Badrum

Entré

Övre sällskapsrum

Sovrum öp.

Sovrum öp.

Sovrum öp.

Sovrum öp.

"Pentry" öp, samt Wc - dusch

Källarlokal 145 kvm

Källarlokal

Verkstad

Wc källare

Garage med vekstadsdel.

Trädgård och terrass i sydväst

Uteplats väster

Vy i väster

Uteplats

Del av trädgård och friggebod

Entréplan

Övre plan

Källare

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!