Havsutsikt på Margretelunds gräddhylla!

Ett tillfälle att få bygga drömhuset med härlig havsutsikt mot Trälhavet och vikarna in mot Åkersberga i perfekt västerläge. Generös byggrätt enligt gällande detaljplan om ett plan samt även en sluttningsvåning, d.v.s. totalt två våningar, 180 kvm byggarea d.v.s. dryga 140 kvm kvar att bygga på om du behåller befintligt garage (byggt 2002-2003). Fritt val av husleverantör gör att du kan hitta det perfekta huset för denna tomt. Befintligt isolerat garage med vattenburen golvvärme, samt förberett både för en andra garageport samt även för den som önskar göra om garaget till bostad. wc/gråvatten-avlopp och inkommande rör för vatten i garaget. Se bifogade dokument för detaljplan och byggrätt. Båtklubb och möjlighet till båtplats finns i Margretelunds villaägareförening. Badplats finns ca 600 meter från fastigheten.

Område och kommunikationer

Margretelunds Villaägareförening har båtplatser, för villaägare i området. Fastigheterna nedanför mot vattnet på Rödbosundsvägen är inte sjötomter, utan det är möjlighet till strandpromenader längst med vattnet. Bra badplats finns nära ca 600 meter från fastigheten. I Åkersberga / Österåkers kommun finns det många grundskolor och förskolor, samt tre gymnasieskolor; en kommunal och två fristående. Se mera information på kommunens hemsida. www.osteraker.se I Åkerberga finns fina golfbanor och ridstall stor sporthall med ishall. Kommunikationer: In till Åkersberga centrum går det bussar från Margretelund. Från Åkersberga går Roslagsbanan (pendeltåg) in till Tekniska Högskolan och Valhallavägen på Östermalm / Stockholm. Du har också möjligheten att åka buss till Stockholm / Österma lm, Danderyds sjukhus, Kista, Vaxholm och upp i Roslagen Norrtälje Ljusterö, Blidö mm. Se vidare sl.se samt kommunens hemsida. På stamfastigheten redovisade servitut och rättigheter, är för hela fastigheten, eventuellt kan vissa servitut även bli gällande på denna avstyckade fastighet. Den avstyckade fastigheten har ännu ej något eget taxeringsvärde ej heller någon fastighetsbeteckning eller typ kod men rimligen blir det 210 Småhusenhet tomtmark.

Servitut: Inskrivna, rättigheter och belastningar Avtalsrättighet Villa och årlig avgäld
 Nyttjanderätt TELE.
Rättigheter last: Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld 
Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Badplats mm.
Gemensamhetsanläggning: Österåker Margretelund Ga:3 - VÄGFÖRENING.

Fastighetsbeteckning

Del av fastigheten Österåker Margretelund 16:49

Byggnaden

Efter avstyckning kommer det att krävas dragning av nytt VA och el från och till garaget, då befintligt vatten och el är kopplat till blivande grannfastigheten.

Byggnadsarea

36 m2

Uteplats

Tomtyta

800 m2

Kommentar till tomtytan

Säljaren / minst 800 kvm

Total area

800 m2

Ytterligare byggnader

byggdes: 1929, yta: 59 m2

Tomtbeskrivning

Byggrätt om 180 kvm byggarea i suterränghus = En våning samt sluttningsvåning, för närvarande finns ett garage om ca 36 kvm byggarea. OBS Ovan uppgivna, "Ytterligare byggnader": byggdes: 1929, yta: 59 m2 är för huset på stamfastigheten och går ej att få bort i detta dataprogram............ Se även detaljplan, samt kontakta Österåkers kommun, osteraker.se e-post: [email protected] eller ring 08-540 810 00 Egen VA-anslutning för denna del av befintlig fastighet kostar totalt 195 000 kronor, enligt Roslagsvatten, då denna tomtyta redan har betalt areaavgiften. Anslutningskostnad för el 16-25 ampere 27 625 kr. enligt Eon. I gatan utanför fastigheten finns två leverantörer av bredband/fiber. Befintligt isolerat garage med innertak upp till nock, vattenburen golvvärme (eget system för garaget) har idag en garageport men är förberett för en andra garageport = dubbelgarage eller byggas om till boende då den isolerade betongplattan är förberedd för wc, dusch (vatten och avlopp) samt pentry. Perfekt att ha som byggbod / materialförvaring mm under pågående villabygge.

Taxeringsvärde noggrannhet

Ej fastställt

Energideklaration

Byggnadstyp

Garagebyggnad

Uppvärmning

El - vattenburen värme

Ventilation

Självdrag

Vatten

Kommunalt vatten vid tomtgräns

Avlopp

Kommunalt avlopp vid tomtgräns

Fönster

2-glasfönster

  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Villa och årlig avgäld
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Nyttjanderätt TELE
  • Rättigheter last: Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld - Se beskrivning
  • Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Badplats mm - Se beskrivning
  • Gemensamhetsanläggning: Österåker Margretelund Ga:3 - VÄGFÖRENING

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Christoffer Westman

070-622 44 09


Ladda ned VCard

Christoffer Westman

070-622 44 09

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 2 950 000 kr
Adress Rödbosundsvägen 41
18460 Åkersberga

Visning

Inga planerade visningar.

Alla bilder

Karta

Området

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Utsikt över havsvik

(Tomtkarta) Rödbosundsvägen 41

Blivande tomt med befintligt garage

Planlösning garage

Garage på tomten

Tomten från sydväst

Garaget på tomten

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!