5:a - Bostadsrättslokal Mariatorget - Juridisk person godkännes - Övernattning - Kontor

5:a - Bostadsrättslokal Mariatorget - Juridisk person godkännes - Övernattning - Kontor - 4 Sovrum

Med attraktivt läge invid Mariatorget ligger denna nyrenoverade bostadsrättslokal i två plan med möjlighet till övernattning. Juridisk person godkänns som köpare och bostadsrättslokalen är en perfekt kombination av kontor, butik, galleri samt övernattning. Övre plan erbjuder kontorsytor/sällskaps-rum/showroom med rejäla ljusinsläpp, modernt nytt kök samt badrum i sobra grå toner under ett generöst sovloft. På Nedre etage finnes ytterligare 4 kontor/sovrum samt allrum med ordentlig förvaring. Lagerytor. En bostadsrättslokal med egen entré och oändligt många användningsområden. Det optimala läget på Timmermansgatans, erbjuder något för alla, mysiga Mariatorget med ett myllrande folkliv, Mariaberget lugna och vackra kulturomgivningar samt några av Stockholms bästa caféer, restauranger och butiker alldeles runt hörnet. Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans röda och gröna linje, många busslinjer och pendeltåg vid Södra Station. På bara några minuter promenerar du till Slussen och Gamla Stan. Flera skolor och förskolor i närmsta omgivningen.

VARDAGSRUM

Stort härligt vardagsrum med högt i tak och stora fönsterpartier

KÖK

Fullt utrustat kök med bla Tapwell och Smeg

BADRUM

Angränsat till köket finner man ett stiligt badrum med wc , duschhörna med glasvägg, handfat med tillhörande kommod samt spotlights i taket

SOVALKOV

Ovan badrummet har man en praktisk rymlig sovalkov.

NEDRE PLAN

En trappa ner har man tre rum i fil som kan användas som sovrum alternativt kontorsrum. Dessutom ett stort allrum för både användning och möblering.

Bostadsrättsförening

Brf Hornsgatan 39

Allmänt om byggnaden

Föreningen Brf Hornsgatan 39

Föreningen upplåter 22 lägenheter och 7 lokaler med bostadsrätt och en lägenhet med hyresrätt. Föreningen har bra ekonomi med låg belåning och likvid kassa. Föreningen godkänner juridisk person. Föreningen är en äkta. Föreningen är ansluten till Telias fibernät som ger tillgång till kabel-tv och bredband för internet. För mer info se föreningens hemsida www.brfhornsgatan39.se

Lagar och regler att ha koll på gällande bostadsrättslokaler

När bostadsrättslokalen köps gäller reglerna i Bostadsrättslagen (BrL) tillsammans med bostadsrättsföreningens egna stadgar och när lokalen endast hyrs är det 12 kap i Jordabalken (JB) som görs gällande. Båda lagar syftar till att reglera förhållandet mellan fastighetsägare och lokalinnehavare. Detta för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för bägge parter och förhindra eventuella tvister. Oavsett om lokalinnehavaren valt att köpa eller hyra lokalen är det avtalet som upprättats vid överlåtelse av bostadsrättslokalen som främst ska gälla. Det innebär att vid tecknat avtal av en bostadsrättslokal är lokalinnehavaren bunden att följa både sitt avtal och lagstadgade regler. I detta avtal ska bland annat tydliggöras vad bostadsrättslokalen ska användas till för typ av verksamhet och efter upprättat kontrakt får avtalat ändamål inte ändras. Fullständiga bestämmelser om detta hittas i 12 kap 23 § 2 stycket JB och i 7 kap 6 § BrL. Kortfattat kan sägas att detta beror på att lokalinnehavaren inte ska kunna byta inriktning utan tillåtelse från sin fastighetsägare och även för att förhindra att denne, med sin verksamhet, stör boende i närområdet. Man kan inte bo permanent i en Bostadsrättslokal d v s man kan inte mantalsskriva sig på adressen.

Fastighetsbeteckning

Brf Hornsgatan 39

Lägenhetsnummer

4001,4009

Andelstal

6,03271

Byggnadsår

1909

Hiss

Ja

Våning

1 (av 5)

Boarea

120 m2

Månadsavgift

13 026 kr

Följande ingår i avgiften

Bostadsrättslokalen är momsbelagd vilket gör att avgiften är exklusive moms .

Energideklaration

INFORMATION:

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Informationen har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter har uppmanats att kontrollera dess uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar, eventuella avgiftshöjningar/sänkningar och där tillhörande ekonomi. Den ansvarige fastighetsmäklaren kontrollerar endast uppgifterna om det finns skäl till detta.

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

OMBYGGNATION:

Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en lägenhet är alltid en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för fastighetens konstruktion.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Carl-Fredrik Lindgren

070-791 35 35


Ladda ned VCard

Carl-Fredrik Lindgren

070-791 35 35

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 2 995 000 kr
Avgift 13 026 kr
Rum 6
Yta 120 m2
Adress Timmermansgatan 16
11849 Stockholm

Visning

Inga planerade visningar.

Budgivning

Senaste bud 2 500 000 kr

Budgivare Bud
2 2 500 000 kr

Dokument & Länkar

Alla bilder

Karta

Området

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

fasadbild
10021
0cb6adf0-713a-11e7-8a28-cd181e23d893
0cb6adf0-713a-11e7-8a28-cd181e23d893

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!