3:a i gårdshus med uteplats på Östermalm. Avgift 788 kr/mån! Renoveringsobjekt. SÅLD!

Ett sällsynt tillfälle att förvärva del av ett gårdshus och skapa ett helt unikt drömhem med kullerstensbelagd uteplats. Huset är på 71 kvm med 3 rum varav 1-2 sovrum. Observera att omfattande renovering/byggnation krävs! Ett mycket attraktivt läge i "Elgenhuset" anno 1882 på Karlavägen/Engelbrektsgatan alldeles invid Humlegården. Representativ fastighet med magnifik entré. Bostadsrättsförening med mycket god ekonomi och mycket låga avgifter.

Gårdshus på Östermalm. Möjlighet att skapa ett helt unikt drömhem.

Välkommen till ett fantastiskt gårdshus i två plan och i vinkel på en yta om 71 kvm. Gårdshuset disponerar en uteplats (nyttjanderätt) i sydväst med kullersten. Ett beviljat bygglov finns som tillåter stora glasdörrar ut mot den kullerstensbelagda uteplatsen. Se bygglov med planritningar under "Dokument och Länkar". Observera att i det nya bygglovet och försäljningen så ingår inte källardelen.

Blivande planlösning enligt bygglov:

Entréplan 45 kvm

Kök med köksingång. Vardagsrum med stora fönsterdörrar mot uteplatsen. Badrum med WC och dusch.

Övervåning 26 kvm

Ett stort sovrum med fönster ut mot gården. Möjlighet att göra ytterligare ett mindre sovrum/kontor. Bygglovet tillåter att man bygger en takkupa.

OBS! Viktig information gällande renoveringen:

Det är föreningen som upplåter gårdshuset som bostadsrätt. Huset kräver en omfattande ombyggnation för att anpassas till boende. Det åligger blivande köpare att själv bekosta samtliga renoveringar för att iordningställa huset till boende. Det gäller även de renoveringsåtgärder som normalt åligger bostadsföreningen (tex fasad, fönster och stammar). Samtliga renoveringar ska genomföras med kvalitetssäkrade fackmän. Föreningen kommer att utse en besiktningsman som löpande besiktigar och godkänner centrala byggnationer. Bygglov finns (se bifogade ritningar). Köparen uppmanas att själv kontrollera samtliga bygglov och andra nödvändiga tillstånd.

Bostadsrättsförening

Näktergalen 6

Allmänt om byggnaden

Brf Näktergalen 6 är en äkta förening med god ekonomi i vacker hörnfastighet anno 1882 med adress Karlavägen 27 samt Engelbrektsgatan 27. Fastighetens totalyta är 2707 kvm varav 2119 kvm utgör lägenhetsyta samt 588 kvm utgör lokalyta. Tomtyta är 889 kvm och man äger marken. Vindsvåningar byggdes 2003.

De gemensamma utrymmena är nära till hands. Från den mycket vackra, representativa entréporten på Karlavägen når man två barnvagnsrum och en renoverad tvättstuga med moderna maskiner. Rakt fram genom glasdörrarna når man gården där det finns utrymme för cyklar och access till sop- och grovsoprum. Vidare når man härifrån cykelförrådet och dörren till källarförråden. Samtliga lägenheter har säkerhetsdörrar installerade.

TV och Bredband Föreningen har tecknat ett gruppavtal för bredband och TV (basutbud) via Comhem vilket ingår i månadsavgiften.

Ekonomi Föreningen har en stark ekonomi. Föreningen har goda intäkter från sina lokaler och iom försäljningen av gårdshuset stärks den redan goda ekonomin. Föreningens skuld är ca 5,5 mkr och kassa på ca 1,6 mkr (2017-05-22).

Utförda renoveringar

Fönsterrenovering, stamspolning 2012 Vindsvåningar byggdes 2003 i samband med detta uppdaterades elstigare och undercentral. Stammar 1978, underhållsbesiktning har tidigare gjorts på stammar utan några rekommendationer om åtgärder i närtid.

Fasadrenovering mot gatan i första hand, och eventuellt in mot gården, är nästa stora renovering.

Planerade renoveringar

Styrelsen genomför löpande underhåll av fastigheten, en underhållsplan finns.

Övriga utrymmen

Två barnvagnsrum. En renoverad tvättstuga med moderna maskiner.

Planerade avgiftsändringar

Föreningen har diskuterat en avgiftssänkning.

Fastighetsbeteckning

Näktergalen 6

Lägenhetsnummer

736

Lägenhetsnummer

736

Andelstal

3,4%

Andelstal insats

Uppgiften saknas i föreningens register

Andelstal avgift

Uppgiften saknas i föreningens register

Byggnadsår

1882

Hiss

Nej

Boarea

71 m2

Planerade renoveringar

Styrelsen genomför löpande underhåll av fastigheten, en underhållsplan finns.

Månadsavgift

788 kr

Överlåtelseavgift

1 108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Energideklaration

Energiklass: E, Energiprestanda: 136 kWh/m², Energideklaration utförd: 2014-07-08

INFORMATION:

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Informationen har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter har uppmanats att kontrollera dess uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar, eventuella avgiftshöjningar/sänkningar och där tillhörande ekonomi. Den ansvarige fastighetsmäklaren kontrollerar endast uppgifterna om det finns skäl till detta.

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

OMBYGGNATION:

Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en lägenhet är alltid en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för fastighetens konstruktion.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Gabriel Gawell

070-827 08 24


Ladda ned VCard

Gabriel Gawell

070-827 08 24

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 6 000 000 kr
Avgift 788 kr
Rum 3
Yta 71 m2
Adress Karlavägen 27
11431 Stockholm

Visning

Inga planerade visningar.

Alla bilder

Karta

Området

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Hörnet Karlavägen - Engelsbrektsgatan
Gårdshuset
Karlavägen 27 - Anno 1882
fd Apotek Elgen
Entré Karlavägen 27
Vacker entré mot gården
Entré mot Karlavägen
Entréplan 45 kvm

Entréplan, trappan ska bort.

Övervåning 26 kvm
Övervåning
Planlösning

Planlösning bottenvåning/entréplan

Planlösning

Planlösning övervåning

Uteplats

Uteplats

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!