Villa Tranholmen "Ö-idyll i Stockholms innerstad"

Trevlig suterräng villa om ca. 90 kvm på härliga Tranholmen. Charmfull planlösning i flera etage. Delvis plan barnvänlig trädgårdstomt som har härligt solläge. Fastigheten ligger centralt på ön och har gästhus, lekstuga och flera uteplatser och altaner med viss sjöutsikt!
De som har förmånen att bo här på Tranholmen kallar det, "vårt paradis" med bl.a. nära till Dagis, Turbåt, Båtbryggor, Bastu, Badstrand, Logen/Festlokal, Fotbollsplan, Boulebana och Tennisbana.

Välkommen till ett drömboende med möjlighet till en "kajaktur" eller ett "morgondopp" nära bostadsentrén!

Visning! Söndag 14 okt kl. 12:00–13:00
OBS ! Båten går från Ropsten kl. 1200. Hållplatsen är under Lidingöbrofästet, bakom Shell bensinstation vid kajen. Det finns stor parkeringsplats under Lidingöbron. Retur resan avgår från Tranholmen kl. 1300. För vägbeskrivning eller annan visningstid, kontakta fastighetsmäklaren 070 754 73 00, [email protected]

Välkommen till ett mycket ljust och trivsamt hus i flera etage.

ENTRÉPLAN:

KÖK:
Ljust och trivsamt kök med bra arbetsytor. I köket finns en utgång mot altanen.

FRUKOSTALTAN:
Från matplatsen i köket finns utgång till en stor härlig terrassaltan med plats för utemöbler. Från terrassen är det utsikt över hela trädgårdstomten.

VARDAGSRUM:
Ljust och trivsamt sällskapsrum som ligger centralt i huset. Rummet har furugolv och en mysig braskamin och stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Från vardagsrummet finns en utgång till en frukostveranda med lite utsikt mot Grottviken.

SOVRUM 1:
Från vardagsrummet kommer man till ett litet sovrum.

ÖVRE PLAN:

SOVRUM 2:
Från smakfulla spiraltrappan kommer man till ett luftigt sovrum på övervåningen. Rummet har öppet till nock (synliga takbalkar) och stora fönsterpartier.

BALKONG:
Från sovrummet på övre plan finns en balkong med lite sjöutsikt.

SUTERRÄNGPLAN:

SOVRUM 3:
Från sällskapsrummet kommer man till suterrängplanet via en spiraltrappa. Här finns ett rymligt sovrum/allrum med generösa fönsterpartier från golv till tak. Från sovrummet finns egen utgång till trädgårdstomten.

BOTTENPLAN:

KÄLLARVÅNING:
1/2 tr. ned från suterräng planet kommer man till källaren. Här finns möjlighet till bastu och flera mycket bra förråds- och förvaringsutrymmen. Bottenplanet har golvvärme.

BADRUM:
I källarvåningen finns det ett helkaklat badrum med badkar och dusch, tvättställ med kommod, wc samt handdukshängare.

GROVENTRÈ:
I groventrén finns en WC med tvättmaskin och torktumlare. Från källaren finns en utgång direkt till tomten.

LILLSTUGA/GÄSTHUS:

På fastigheten finns ett gästhus med egen veranda. Huset är trivsamt och det finns helkaklat dusch och wc med klinkergolv.

ÖVRIGA BYGGNADER:

På fastigheten finns även lekstuga för barnen, ved förråd och verkstads bod.

SAMFÄLLIGHETSFÖRENING:

Se: http://www.tranholmen.com/ På Tranholmen sköts vatten & avloppsnät, väghållning, allmänningar, mm genom en samfällighetsförening. Samtliga fastigheter på Tranholmen är anslutna till samfälligheten och medlemskap är obiligatoriskt. Det innebär att alla fastigheter har rätt att nyttja anläggningen men också en skyldighet att underhålla den samt att dela kostnaden för driften med övriga fastigheter. Gemensamhetsanläggning Tranholmen ga:1 Anläggningsbeslut 1. Gemensamhetsanläggning skall inrättas och bestå av vägar, belysning, bryggor, vatten- och avloppsledningar från fastighetsgräns i Tranholmenssundet till enskild tomts anslutningspunkt, allmänna platsmarker, samlingslokal, brunnar, vinterbro, elmätare, stall, tennisbana, badplats med tillbehör. Anläggningens läge framgår av karta, aktbilaga KA. 2. Deltagande fastigheter: Tranholmen 1:2-1:41, 1:43, 1:45-1:49, 1:51-1:184, 1:189, 1:192, 1:195-1:198, 1:201-1:203. Fastigheterna utgör en samfällighet för anläggningens utförande och drift. 3. För anläggningen upplåtes följande utrymme: Hela Tranholmen 1:1, 1:50 och 1:187, del av Tranholmen 1:3, 1:104, och del av Stocksund 2:257. 4. Anläggningen skall vara utförd inom två år efter det att fastighetsbildningsbeslutet vunnit laga kraft. Beslut om andelstal Kostnaderna för anläggningens utförande och drift skall fördelas mellan deltagande fastigheter efter lika andelstal. Vattenförbrukning skall i första hand debiteras efter vattenmätare.

FASTIGHETSÄGARFÖRENINGEN:

Styrelsen E-post: [email protected] Post: Tranholmens Samfällighetsförening, Tranholmen, 182 70 Stocksund.

Föreningen har till ändamål att tillvarata medlemmarnas, i deras egenskap av fastighetsägare på Tranholmen, intressen, att verka för att fastighetsägare på Tranholmen iakttar och uppfyller allmänna förpliktelser och ordningsregler, att verka för den allmänna trevnaden på Tranholmen, att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att, då styrelsen anser så lämpligt, anskaffa sådana förnödenheter, som medlemmarna i egenskap av fastighetsägare kunnat behöva, att förvärva och förvalta fast och lös egendom på Tranholmen. Det löpande underhållet av vägar, allmänningar, båtbryggor, fiskevatten, vattenledningsnät, avloppsnät, allmänna brunnar och andra gemensamma anläggningar handhaves av Tranholmens Samfällighetsförening.

LOGEN:

Öns gamla loge är vår gemensamma lokal och ägs av fastighetsägarföreningen men förvaltas av samfällighetsföreningen. Där hålls sommarstämmor och firas midsommar, och där brukar engagerade öbor ordna kulturaftnar och fredags pubar öppna för alla under sommarhalvåret, Du har också möjlighet att kostnadsfritt utnyttja logen för privata fester och sammankomster.

Midsommar på Tranholmen En av årets höjdpunkter på Tranholmen är midsommarfirandet, med dans kring stången på midsommarängen under eftermiddagen. Du och dina gäster är hjärtligt välkomna att vara med och fira. Och naturligtvis att hjälpa till med att organisera festligheterna eftersom det görs med hjälp av frivilliga krafter.

BÅTPLATS:

Fastighetsägaren har båtplats på ön. Båtplatsen på Tranholmen tillfaller inte automatiskt den nye ägaren, -Vi har ett kösystem för våra gemensamma bryggor. Självfallet är ambitionen att alla fastigheter ska ha tillgång till minst en båtplats, men efterfrågan är stor och det är inte säkert att du genast kan få en plats på den brygga som ligger närmast ditt hus, men då föreningen sköter allt mycket proffsigt så brukar allt ordna sig för de boende.

VINTERBRON:

Under vinterhalvåret läggs det ut en gångbro till Stocksund. Vägbeskrivning till båtplats och vinterbron: Från Stockholm och E18: Tag av avfart "Inverness". Tag höger in på Stockholmsvägen och följ denna ca 1,5 km. Tag höger in på Svanholmsvägen och följ denna ca 1 km till Långängsstrand.

KOMMUNAL SERVICE:

Den kommunala service som i dagsläget finns på ön är idag sophämtning under sommarhalvåret och skolbåt för de barn som går i skolan i Stocksund, Under vinterhalvåret plogas och sandas gångstigarna på ön. För vidare information se www.danderyd.se.

Fastighetsbeteckning

DANDERYD TRANHOLMEN 1:94

Byggnadsår

1947

Allmän information

BYGGRÄTT: I den nya planen föreslås planbestämmelserna ge möjlighet till flexibilitet vad gäller byggrätt, utformning och höjder på bebyggelsen vilket skapar variation inom området. Huvudbyggnad föreslås få en utökad byggnadsarea till 90 kvm på marken och en begränsning av den totala maxbruttoarean till 180 kvm. Därutöver föreslås rätt att uppföra en fristående komplementbyggnad utan källare om högst 15 kvm. Högsta totalhöjd (nockhöjd) för huvuddbyggnad föreslås ökas från 5.5 m till 6.5 m. Byggrätten kan utnyttjas flexibelt över eller under mark. Källare eller suterrängvåning får endast uppföras under huvudbyggnad och skall ha mätbar area och får inte sträcka sig mer än 2 meter utanför byggnadens fasadliv. Utöver den mätbara maxbruttoarean får inte grunden till en byggnad anordnas till större höjd än 1.5 m från befintlig marknivå (ej medelhöjd). I annat fall krävs det att souterrängvåning anordnas som anpassning av byggnaden till topografin

TV & Internet

ADSL samt att det går att ansluta sig för internet via fiber till fastigheten, kontakta: Telia Open Fiber för mer info. Se även: www.openfiber.se.

Boarea

90 m2

Uteplats

Terrassaltan och veranda samt flera uteplatser på tomten.

Tomtyta

1548 m2

Kommentar till tomtytan

Lantmäteriet

Total area

1548 m2

Övriga byggnader

På fastigheten finns ett modernt gästhus med både wc och dusch. Det finns även en lekstuga samt sandlåda och hoppmatta.

Årlig elförbrukning

14173

Vatten och Avlopp

2 600 kr

Renhållning

2 000 kr

Försäkringskostnad

8 500 kr

Uppvärmningskostnad

14 000 kr

Samfällighetskostnader

6 000 kr

Fastighetsskatt/avgift

7 812 kr

Övrigt om kostnader

Alla kostnader är uppskattade för jämförbara fastigheter samt uppskattade efter samtal med säljarna, grannarna och hyresgästerna. För en exaktare uppgift, kontakta mäklaren.

Tomtbeskrivning

Delvis plan barnvänlig stor hörntomt med flera uteplatser som har mycket sol och lite sjöutsikt. Delvis lummig tomt med rabatter, buskar och fruktträd. Tomten är friköpt.

Taxeringsvärde byggnad

540 000 kr

Taxeringsvärde mark

2 918 000 kr

Taxeringsår

2015

Taxeringsvärdeår

1966

Taxeringsvärde noggrannhet

Fastställt

Energideklaration

Energiklass: F, Energiprestanda: 120 kWh/m², Energideklaration utförd: 2018-10-03

Fel och brister

Fastigheten har visst renoveringsbehov

Byggnadstyp

1 1/2 plans villa ( till och ombyggt fritidshus ) med källare

Standardpoäng

24

Om-/tillbyggnadsår

1998

Uppvärmning

Direktverkande el samt öppen spis

Ventilation

Självdrag

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Mark

Berg och Lera

Tak

Takpannor

Utvändiga plåtarbeten

Normalt

Stomme

Trä

Grund

Torpargrund - Souterrängkällare med grundmurar av betong och lättbetong

Fönster

2- och 3- glasfönster

Bjälklag

Trä

Skorsten

Murad skorsten

Inteckningar

15 st inteckningar om total belopp på 2 085 000 kr

  • Gemensamhetsanläggning: Danderyd Tranholmen Ga:1
  • Planer och bestämmelser: Tranholmen, Detaljplan (Beslutsdatum: 20060621, Registreringsdatum: 20070315)
  • Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Villa mm och årlig avgäld - Se beskrivning
  • Rättigheter last: Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld - Se beskrivning
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Villa och årlig avgäld

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Sven Grönros

070-754 73 00


Ladda ned VCard

Sven Grönros

070-754 73 00

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 5 975 000 kr
Rum 4
Yta 90 m2
Adress Falkstigen 76
18270 Stocksund

Visning

Inga planerade visningar.

Alla bilder

Karta

Vägbeskrivning

Det finns möjlighet till båtplats via samfällighetsföreningen enl. kösystem. Det finns även möjlighet att ha bil och båt vid Stocksund ( båtkö ). Tranholmen ligger mellan Stocksund i Danderyd och Sticklinge på Lidingö. Från fastigheten är det några minuters promenadavstånd till Waxholmsbåtens turbrygga. Under tiden 1/11 - 15/4 är en gångbro utlagd vid Tranholmssundet till Stocksund där det finns parkeringsplats.

Området

Området

Tranholmen är en idyll som ligger i Lilla Värtan mellan Stora Skuggan ( Universitet området ), norra Lidingö, Stocksund och Ropsten ( T-bana ). De som har förmånen att bo här kallar det, "vårt paradis". Tranholmen är en ö och en tätort i Danderyds kommun, cirka 5 km norr om Stockholm. Ett smalt sund skiljer ön från fastlandet och kommundelen Stocksund. Fram till 1970 var Tranholmen en del av Lidingö kommun. Tranholmens yta är ungefär lika stor som Gamla Stan (40 hektar). Ön, som tidigare tillhörde Djursholmsgodset, hade en fast befolkning av torpare redan år 1640. Den moderna exploateringen av ön inleddes på 1930-talet sedan Fastighetsbolaget Tranholmen, som köpt ön 1928, börjat stycka av fritidshustomter på ön. Då delades ön upp i 182 fastigheter med en genomsnittlig storlek på 1540 kvadratmeter. Tomterna kostade 4000 kronor. Dagens tomter har behållit storleken, men ön är idag hårdare exploaterad eftersom många tomter nu är bebyggda med året-runt-bostäder. Idag finns 195 fastigheter på ön. Redan från början bestämdes det att inga motorfordon skulle få framföras på Tranholmens vägar. Den regeln gäller ännu, trots detta har bland annat fyrhjulingar och traktorer används genom åren, till bland annat sophämtning. Ön är kuperad, med lummig växtlighet Bebyggelsen där nytt och gammalt blandats. Antalet fast bosatta på ön ökar och var år 2005 sammanlagt 277 personer. Hösten 2008 bodde ungefär 120 familjer på Tranholmen året runt. Sedan 2005 finns en förskola på ön, för barn i åldern 1-6 år. Äldre barn tar sig med skolbåt till och från fastlandet i Danderyds kommun, där det finns grundskolor och gymnasier. Det ringa avståndet till fastlandet (89 meter på det kortaste stället) har gjort att en del öbor undersöker möjligheten att ersätta pontonbron med en permanent gång- och cykelbro som lämnar vattnet fritt för båtar att passera under hela året.

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!