Villa Tranholmen "Ö-idyll i Stockholms innerstad"

Trevlig 1-plan sutterängvilla om ca. 100 kvm på Tranholmen. Smakfullt inredd och i mycket fint nyrenoverat skick. Plan, barnvänlig trädgårdstomt som har härligt solläge. Fastigheten ligger centralt på ön med gästhus och flera altaner och uteplatser med sjöutsikt! De som har förmånen att bo här på Tranholmen kallar det, "vårt paradis" med bl.a. nära till Dagis, Turbåt, Båtbryggor, Bastu, Badstrand, Logen/Festlokal, Fotbollsplan, Boulebana och Tennisbana. Välkommen till ett drömboende med möjlighet till ett "morgondopp" nära bostadsentrén! För visning och vägbeskrivning, kontakta fastighetsmäklaren 070 754 73 00, [email protected]

ENTRÉPLAN:

Välkomnande entréhall med två st. platsbyggda garderober. Tamburen ligger direkt i anslutning till köket.

KÖK:

Nyrenoverat och smakfullt Ballingslöv kök med extra djupa granitskivor, Smeg kyl/frys ( 2016 ) , Smeg diskmaskin ( 2016 ) och med Siemens spis. Alla vitvaror är i rostfritt. Arbetsköket har mycket bra arbetsytor med goda förvaringsmöjligheter. Det finns bl.a. infällda spotlights, utsugsfläkt, träpanel, marmorerat Brisado kakel och trägolv. Köket är i öppen planlösning mot matsalen/vardagsrummet och har en sep. utgång mot verandan.

FRUKOSTVERANDA:

Utanför köket finns en trä däckad veranda med solstolar.

VARDAGSRUM:

Ljust och trivsamt sällskapsrum med matsal. Rummet har stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Vardagsrummet har öppen planlösning mot matsalen och det finns ett vackert massivt ekgolv samt en mysig gjutjärnskamin som kommer från England. Det finns infälld spotlights och platsbyggt förvaringsskåp i fullhöjd. Från vardagsrummet finns det sjöutsikt.

ALTAN/TERRASS:

Från entrén kommer man till den rymliga och soliga terrassen med sjöutsikt. Terrassen löper längs hela huset och från terrassen är det utsikt över hela trädgårdstomten.

BADRUM:

Modernt och smakfullt badrum med badkar på tassar. Badrummet har vägghängd wc, handfat, halvkaklade väggar och Italiensk sjösten på det eluppvärmda golvet. Det finns även fuktavkännande fläkt och två fönster samt öppet till nock.

SOVRUM 1:

Övre plan har ett sovrum med handtryckt tapet och fin ekparkett. Rummet har öppet till nock och sep. utgång till altanen. Det finns även fönster mot den lummiga baksidan av huset. Här sitter fiberanslutningen för internet.

NEDRE PLAN:

Från övre plan kommer man till suterrängplanet via en spiraltrappa i gjutjärn som kommer från en gammal ångbåt. Nedre plan är väl planerad med sovrum, nyrenoverat badrum och egen utgång/groventré mot framsidan på tomten. Det finns flera mycket bra förråds- och förvaringsutrymmen.

SOVRUM 2:

Nedre plan har ett rymligt sovrum med garderobsvägg för praktisk förvaring. Murade vita väggar och klinkergolv. Komfortvärme i golvet och modern täljstenskamin.

WC / BADRUM 2:

I källarvåningen finns det ett nyrenoverat badrum i smakfull design. I badrummet finns dusch, tvättställ med kommod, badrumsskåp med belysning och med eluttag, wc samt handdukshängare. Badrummet har kombinerad tvättmaskin och torktumlare från LG ( 2015 ). Det finns ett fönster, infällda spotlights och fuktavkännande fläkt. Våtrumsintyg finns.

GROVENTRÈ:

Klinkergolv och vitmålade väggar samt förvaring och klädhängare.

ALTAN/GRILLPLATS:

Från vardagsrummet finns utgång till mycket trivsam altan och tomt.

LILLSTUGA/GÄSTHUS:

På fastigheten finns en Lillstuga med egen uteplats. Huset är trivsamt med vit målade väggar, infällda spotlights och massivt furugolv. Det finns ett badrum med dusch, wc, spegel, förvaringshylla och helkaklat hamrat vitt kakel samt Italiensk sjösten på golvet med golvvärme.

SAMFÄLLIGHETSFÖRENING:

Se: http://www.tranholmen.com/ På Tranholmen sköts vatten & avloppsnät, väghållning, allmänningar, mm genom en samfällighetsförening. Samtliga fastigheter på Tranholmen är anslutna till samfälligheten och medlemskap är obiligatoriskt. Det innebär att alla fastigheter har rätt att nyttja anläggningen men också en skyldighet att underhålla den samt att dela kostnaden för driften med övriga fastigheter. Gemensamhetsanläggning Tranholmen ga:1 Anläggningsbeslut 1. Gemensamhetsanläggning skall inrättas och bestå av vägar, belysning, bryggor, vatten- och avloppsledningar från fastighetsgräns i Tranholmenssundet till enskild tomts anslutningspunkt, allmänna platsmarker, samlingslokal, brunnar, vinterbro, elmätare, stall, tennisbana, badplats med tillbehör. Anläggningens läge framgår av karta, aktbilaga KA. 2. Deltagande fastigheter: Tranholmen 1:2-1:41, 1:43, 1:45-1:49, 1:51-1:184, 1:189, 1:192, 1:195-1:198, 1:201-1:203. Fastigheterna utgör en samfällighet för anläggningens utförande och drift. 3. För anläggningen upplåtes följande utrymme: Hela Tranholmen 1:1, 1:50 och 1:187, del av Tranholmen 1:3, 1:104, och del av Stocksund 2:257. 4. Anläggningen skall vara utförd inom två år efter det att fastighetsbildningsbeslutet vunnit laga kraft. Beslut om andelstal Kostnaderna för anläggningens utförande och drift skall fördelas mellan deltagande fastigheter efter lika andelstal. Vattenförbrukning skall i första hand debiteras efter vattenmätare.

FASTIGHETSÄGARFÖRENINGEN:

Styrelsen E-post: [email protected] Post: Tranholmens Samfällighetsförening, Tranholmen, 182 70 Stocksund.

Föreningen har till ändamål att tillvarata medlemmarnas, i deras egenskap av fastighetsägare på Tranholmen, intressen, att verka för att fastighetsägare på Tranholmen iakttar och uppfyller allmänna förpliktelser och ordningsregler, att verka för den allmänna trevnaden på Tranholmen, att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att, då styrelsen anser så lämpligt, anskaffa sådana förnödenheter, som medlemmarna i egenskap av fastighetsägare kunnat behöva, att förvärva och förvalta fast och lös egendom på Tranholmen. Det löpande underhållet av vägar, allmänningar, båtbryggor, fiskevatten, vattenledningsnät, avloppsnät, allmänna brunnar och andra gemensamma anläggningar handhaves av Tranholmens Samfällighetsförening.

Logen:

Öns gamla loge är vår gemensamma lokal och ägs av fastighetsägarföreningen men förvaltas av samfällighetsföreningen. Där hålls sommarstämmor och firas midsommar, och där brukar engagerade öbor ordna kulturaftnar och fredags pubar öppna för alla under sommarhalvåret, Du har också möjlighet att kostnadsfritt utnyttja logen för privata fester och sammankomster.

Midsommar på Tranholmen En av årets höjdpunkter på Tranholmen är midsommarfirandet, med dans kring stången på midsommarängen under eftermiddagen. Du och dina gäster är hjärtligt välkomna att vara med och fira. Och naturligtvis att hjälpa till med att organisera festligheterna eftersom det görs med hjälp av frivilliga krafter.

Båtplatser:

Fastighetsägaren har en båtplats på Ropsten och en båtplats på ön. Båtplatsen på Tranholmen tillfaller inte automatiskt den nye ägaren, vi har ett kösystem för våra gemensamma bryggor. Självfallet är ambitionen att alla fastigheter ska ha tillgång till minst en båtplats, men efterfrågan är stor och det är inte säkert att du genast kan få en plats på den brygga som ligger närmast ditt hus, men då föreningen sköter allt mycket proffsigt så brukar allt ordna sig för de boende.

Vinterbron:

Under vinterhalvåret läggs det ut en gångbro till Stocksund. Vägbeskrivning till båtplats och vinterbron: Från Stockholm och E18: Tag av avfart "Inverness". Tag höger in på Stockholmsvägen och följ denna ca 1,5 km. Tag höger in på Svanholmsvägen och följ denna ca 1 km till Långängsstrand.

Kommunal service:

Den kommunala service som i dagsläget finns på ön är idag sophämtning under sommarhalvåret och skolbåt för de barn som går i skolan i Stocksund, Under vinterhalvåret plogas och sandas gångstigarna på ön. För vidare information se www.danderyd.se.

Fastighetsbeteckning

Danderyd Tranholmen 1:195

Byggnadsår

1937

Allmän information

BYGGRÄTT: I den nya planen föreslås planbestämmelserna ge möjlighet till flexibilitet vad gäller byggrätt, utformning och höjder på bebyggelsen vilket skapar variation inom området. Huvudbyggnad föreslås få en utökad byggnadsarea till 90 kvm på marken och en begränsning av den totala maxbruttoarean till 180 kvm. Därutöver föreslås rätt att uppföra en fristående komplementbyggnad utan källare om högst 15 kvm. Högsta totalhöjd (nockhöjd) för huvuddbyggnad föreslås ökas från 5.5 m till 6.5 m. Byggrätten kan utnyttjas flexibelt över eller under mark. Källare eller suterrängvåning får endast uppföras under huvudbyggnad och skall ha mätbar area och får inte sträcka sig mer än 2 meter utanför byggnadens fasadliv. Utöver den mätbara maxbruttoarean får inte grunden till en byggnad anordnas till större höjd än 1.5 m från befintlig marknivå (ej medelhöjd). I annat fall krävs det att souterrängvåning anordnas som anpassning av byggnaden till topografin

TV & Internet

Säljarna har internetanslutning via fiber till fastigheten, via Telia Open Fiber. Se www.openfiber.se.

Utförda renoveringar

Hela fastigheten med hus har genomgått en omfattande renovering och uppfräschning senaste åren. Bl.a.. omläggning av tak, byte av fönster, tilläggsisolering, ny panel, nytt trädäck och ny altan samt staket.

Uteplats

Tomtyta

1142 m2

Kommentar till tomtytan

Lantmäteriet

Total area

1142 m2

Ytterligare byggnader

byggdes: 1937, yta: 45 m2, taxeringsvärde 486 000 kr

Årlig elförbrukning

22608

Vatten och Avlopp

3 200 kr

Renhållning

3 500 kr

Försäkringskostnad

5 400 kr

Uppvärmningskostnad

22 000 kr

Vägavgifter

2 700 kr

Samfällighetskostnader

832 kr

Fastighetsskatt/avgift

7 687 kr

Tomtbeskrivning

Plan barnvänlig hörntomt med flera uteplatser som har mycket sol och lite sjöutsikt. Det finns både äpple, plommon och körsbärsträd. Tomten som är friköpt.

Tomtbeskrivning

486 000 kr

Taxeringsvärde mark

2 757 000 kr

Taxeringsår

2015

Taxeringsvärdeår

1952

Taxeringsvärde noggrannhet

Fastställt

Energideklaration

Energiprestanda: 205 kWh/m², Energideklaration utförd: 2017-08-04

Byggnadstyp

1 plans villa med källare

Standardpoäng

24

Om-/tillbyggnadsår

1982

Uppvärmning

Direktverkande el samt braskamin och eldstad

Ventilation

Självdrag

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Mark

Lera, och berg

Tak

Enkupigt taktegel

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Trä

Grund

Betongplatta.

Fasadtyp

Stående träpanel

Fönster

2-glasfönster ( med delvis spröjs )

Bjälklag

Trä

Skorsten

Murad skorsten

Allmän information om byggnaden

BYGGRÄTT: I den nya planen föreslås planbestämmelserna ge möjlighet till flexibilitet vad gäller byggrätt, utformning och höjder på bebyggelsen vilket skapar variation inom området. Huvudbyggnad föreslås få en utökad byggnadsarea till 90 kvm på marken och en begränsning av den totala maxbruttoarean till 180 kvm. Därutöver föreslås rätt att uppföra en fristående komplementbyggnad utan källare om högst 15 kvm. Högsta totalhöjd (nockhöjd) för huvuddbyggnad föreslås ökas från 5.5 m till 6.5 m. Byggrätten kan utnyttjas flexibelt över eller under mark. Källare eller suterrängvåning får endast uppföras under huvudbyggnad och skall ha mätbar area och får inte sträcka sig mer än 2 meter utanför byggnadens fasadliv. Utöver den mätbara maxbruttoarean får inte grunden till en byggnad anordnas till större höjd än 1.5 m från befintlig marknivå (ej medelhöjd). I annat fall krävs det att souterrängvåning anordnas som anpassning av byggnaden till topografin

Inteckningar

9 st inteckningar om total belopp på 4 550 000 kr

  • Gemensamhetsanläggning: Danderyd Tranholmen Ga:1
  • Planer och bestämmelser: Tranholmen, Detaljplan (Beslutsdatum: 20060621, Registreringsdatum: 20070315)
  • Rättigheter last: Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld - Se beskrivning
  • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Villa och årlig avgäld

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Sven Grönros

070-754 73 00


Ladda ned VCard

Sven Grönros

070-754 73 00

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 5 975 000 kr
Rum 4
Adress Ejderstigen 108B
18270 Stocksund

Visning

Inga planerade visningar.

Alla bilder

Karta

Vägbeskrivning

Innehavaren har egen båtplats nära fastigheten på Tranholmen i Grottviken ( båtplatskö ). Det finns även möjlighet att ha bil och båt vid Stocksund ( båtkö ). Tranholmen ligger mellan Stocksund i Danderyd och Sticklinge på Lidingö. Från fastigheten är det några minuters promenadavstånd till Waxholmsbåtens turbrygga. Under tiden 1/11 - 15/4 är en gångbro utlagd vid Tranholmssundet till Stocksund där det finns parkeringsplats.

Området

Området

Tranholmen är en idyll som ligger i Lilla Värtan mellan Stora Skuggan ( Universitet området ), norra Lidingö, Stocksund och Ropsten ( T-bana ). De som har förmånen att bo här kallar det, "vårt paradis". Tranholmen är en ö och en tätort i Danderyds kommun, cirka 5 km norr om Stockholm. Ett smalt sund skiljer ön från fastlandet och kommundelen Stocksund. Fram till 1970 var Tranholmen en del av Lidingö kommun. Tranholmens yta är ungefär lika stor som Gamla Stan (40 hektar). Ön, som tidigare tillhörde Djursholmsgodset, hade en fast befolkning av torpare redan år 1640. Den moderna exploateringen av ön inleddes på 1930-talet sedan Fastighetsbolaget Tranholmen, som köpt ön 1928, börjat stycka av fritidshustomter på ön. Då delades ön upp i 182 fastigheter med en genomsnittlig storlek på 1540 kvadratmeter. Tomterna kostade 4000 kronor. Dagens tomter har behållit storleken, men ön är idag hårdare exploaterad eftersom många tomter nu är bebyggda med året-runt-bostäder. Idag finns 195 fastigheter på ön. Redan från början bestämdes det att inga motorfordon skulle få framföras på Tranholmens vägar. Den regeln gäller ännu, trots detta har bland annat fyrhjulingar och traktorer används genom åren, till bland annat sophämtning. Ön är kuperad, med lummig växtlighet Bebyggelsen där nytt och gammalt blandats. Antalet fast bosatta på ön ökar och var år 2005 sammanlagt 277 personer. Hösten 2008 bodde ungefär 120 familjer på Tranholmen året runt. Sedan 2005 finns en förskola på ön, för barn i åldern 1-6 år. Äldre barn tar sig med skolbåt till och från fastlandet i Danderyds kommun, där det finns grundskolor och gymnasier. Det ringa avståndet till fastlandet (89 meter på det kortaste stället) har gjort att en del öbor undersöker möjligheten att ersätta pontonbron med en permanent gång- och cykelbro som lämnar vattnet fritt för båtar att passera under hela året.

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Planlösning entréplan
Planlösning sutterängplan
Gäststuga
Gäststuga
Waxholmsbåt turbrygga
Bastu och badplats
Allmänning med tennis-,boule-,fotbollsplan
Ö-idyll

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!