Klassisk 3:a Vasastan - Sekelskifteslägenhet - Kakelugn - Balkong

Mycket trevlig och charmig sekelskifteslägenhet om ca. 88 kvm. Lägenheten har balkong och stora fönsterpartier samt tidstypiska detaljer som t.ex. kakelugn, spegeldörrar, bröstpanel, burspråk och fina stuckaturer.
Högt belägen på 4 tr. med utsikt över takåsarna.
Välkommen till ett ”drömboende” i ett av Vasastans attraktivaste lägen!

Välkommen till en mycket trevlig och välplanerad sekelskifteslägenhet mitt i innerstan.

INTERIÖR:
ENTRÉHALL:
Tambur med klädhängare och gott om plats för skor. Entréhallen har furugolv.

KLÄDKAMMARE:
I entréhallen finns en liten praktisk klädkammare. Mellan hall och kök finns två garderober.

KÖK:
Trivsamt kök med matplats. Köket har vacker fiskbensparkett samt stora fönster i burspråket vilket ger ett ljust och luftigt intryck. Det finns gott om förvaringsskåp och bra arbetsytor. Köket ligger i direkt anslutning till entréhallen och från köket når man även vardagsrummet med dubbla spegeldörrar.

BADRUM/TVÄTTSTUGA:
Lägenheten har ett bra badrum med badkar. P.g.a. aktuellt stambytet i badrummet kan man ev. vara med och påverka materialvalet som t.ex. dusch alt. badkar och ev. med tillval av golvvärme, kakel, klinkers, skåp och tvätt pelare.

SOVRUM 1 OCH 2:
Från entréhallen ligger två sovrum i fil mot den trevliga innergården. Masterbedroom har furugolv och utgång till balkongen.

VARDAGSRUM:
Mycket ljust och luftigt vardagsrum med bl.a. bröstpanel, radiatorskydd, inbyggd bokhylla och elegant fiskbensparkett. Vardagsrummet är ett sk. genomgångsrum med dörr både mot kök och även mot hallen.

BALKONG:
Modern balkong med lugnt innergårds läge. Balkongen har svart gallerräcke och tryckimpregnerat trä golv. Balkongdörren har dubbla dörrar och ligger intill stora sovrummet.

Bostadsrättsförening

Brf. Sjölejonet 1 och 2

Om bostadsrättsföreningen

Lägenheten har ett visst renoveringsbehov

Allmänt om byggnaden

BRF SJÖLEJONET 1 & 2 Orgnr: 716460-1085 | Postadress: Döbelnsgatan 53, bv. 113 52 Stockholm. Epost: [email protected]

Föreningen bildades år 1986 och förvärvade fastigheterna Sjölejonet 1 och Sjölejonet 2 år 2015. Föreningen äger marken. Föreningen klassas idag som en s.k. oäkta bostadsrättsförening men styrelsen jobbar aktivt för att föreningen ska klassas som en äkta bostadsrättsförening inom en snar framtid. Brf Sjölejonet 1 & 2 har goda ekonomiska förutsättningar. Förutom avgifter och hyror från boende ger lokalerna intäkter till föreningen om ca 900 tkr/år – vilket inom ca 3 år kan att skruvas upp till över dubbelt så mycket. Föreningen förvaltas av Valvet Förvaltning AB, Box 42209, 126 17 Stockholm [email protected] Varmt välkommen till oss på Döbelnsgatan 53-55.

Planerade renoveringar

Föreningens ekonomi är god och husen renoveras under en 2-års plan. Just nu stambytes hela fastigheten vilket är väldigt positivt. Badrum, kök och tillhörande stammar byts ut i sin helhet. Föreningen är mitt i ett fönsterbyte och delar av fastigheten har numera helt nya 3-glas fönster. Gårdshuset har en stor vind som inte är exploaterad där föreningen ämnar att bygga lägenheter. Föreningen ämnar även att bygga minst 4 nya lägenheter i markplan.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns 2 tvättstugor med totalt 5 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp samt två trevliga innergårdar med cykelställ och barnvagnsutrymme.

Lägenhetsnummer

85408

Lägenhetsnummer

1402

Andelstal

3,9672

Fastighetsbeteckning

Brf. Sjölejonet 1 och 2

Byggnadsår

1907

Hiss

Ja

Våning

4 (av 6)

Byggnaden

Brf Sjölejonet 1 & 2 består trapphusen 53, 53A, 55 och 55A. Byggnaderna är uppförda 1909. Just nu pågår en modernisering och utveckling av fastigheterna. Föreningen har sammanlagt 43 bostadslägenheter varav 30 bostadsrätter och 13 hyresrätter, á totalt 3042 kvm. Därtill har föreningen 1057 kvm uthyrningsbar lokalyta. Lokalerna består f.n. av: Kontor 85 kvm (Inredningsarkitekt), Kontor 289 kvm (Ljud- och bildstudio), Kontor 474 kvm (Arkitektkontor), Kontor 80 kvm (Under ombyggnation), Tom lokal 236 kvm (ska byggas om, planerat kontor inom 2 år).

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns 2 tvättstugor med totalt 5 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp samt två trevliga innergårdar med cykelställ och barnvagnsutrymme.

TV & Internet

Kabel-TV och Internet levereras av Com Hem. Avtal tecknas separat. Fiber är indraget i fastigheterna men inte upp till lägenheterna.

Boarea

88 m2

Utförda renoveringar

2018 Stambyte (pågående) 2014 Innergårdar. 1975 Stambyte. 1975 El-stigare. 1975 Byggnaderna totalrenoverades.

Planerade renoveringar

Föreningens ekonomi är god och husen renoveras under en 2-års plan. Just nu stambytes hela fastigheten vilket är väldigt positivt. Badrum, kök och tillhörande stammar byts ut i sin helhet. Föreningen är mitt i ett fönsterbyte och delar av fastigheten har numera helt nya 3-glas fönster. Gårdshuset har en stor vind som inte är exploaterad där föreningen ämnar att bygga lägenheter. Föreningen ämnar även att bygga minst 4 nya lägenheter i markplan.

Kommentar till tomtytan

Lantmäteriet

Hushållsel

3 600 kr

Försäkringskostnad

2 400 kr

Månadsavgift

3 917 kr

Följande ingår i avgiften

Det finns planer finns på att sänka avgiften ytterligare, men då först när hyresförhandlingarna med föreningens hyresrätter är avklarade. Beslut om detta fattas av styrelsen senare.”

Överlåtelseavgift

1 120 kr  (Betalas av Köpare)

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt om kostnader

Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar.

Energideklaration

Energiprestanda: 176 kWh/m², Energideklaration utförd: 2010-07-02

Uppvärmning

Fjärrvärme

INFORMATION:

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Informationen har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter har uppmanats att kontrollera dess uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar, eventuella avgiftshöjningar/sänkningar och där tillhörande ekonomi. Den ansvarige fastighetsmäklaren kontrollerar endast uppgifterna om det finns skäl till detta.

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

OMBYGGNATION:

Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en lägenhet är alltid en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för fastighetens konstruktion.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Sven Grönros

070-754 73 00


Ladda ned VCard

Sven Grönros

070-754 73 00

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 7 195 000 kr
Avgift 3 917 kr
Rum 3
Yta 88 m2
Adress Döbelnsgatan 53, 4 tr
113 52 Stockholm

Visning

Inga planerade visningar.

Budgivning

Kontakta ansvarig mäklare för mer information

Dokument & Länkar

Alla bilder

Karta

Området

Området

Norrmalm i Stockholms city och angränsande Vasastan är ett mycket populärt bostadsområde där man kombinerar storstadens puls med lugna parker. Här finns gott om restauranger och affärer samt mycket goda kommunikationer. Man kan gott och väl säga -Nära till allt! HISTORIA: Döbelnsgatan har namngetts efter Georg Carl von Döbeln (1758-1820), som var en svensk friherre och generallöjtnant. Han är framförallt känd för sina insatser för Sverige i det finska kriget. Von Döbeln ligger begraven på den intilliggande Johannes kyrkogård, Döbelnsgatan är en gata i Stockholms innerstad och utgör Malmskillnadsgatans förlängning norrut genom Norrmalm över gränsen till Vasastaden fram till Frejgatan vid Vanadislunden. Den korsar bland andra Rådmansgatan och Odengatan. Sitt namn fick gatan i samband med stora namnrevisionen år 1885 och hette då Döbelns gata, 1932 fastställdes Döbelnsgatan av namnberedningen. Malmskillnadsgatan var förr en gata för viktig trafik norrut ur staden vilket man kan se av att gatans fortsättning från Johannes kyrka tidigare hette Nya Tullportsgatan (1669) och ledde ut till Norrtull. Andra namn var Nya Tullgatan (1672), Gamla Tullportsgatan (1683) och Roslagstullportsgatan (1705). Eftersom det fanns ytterligare en tullportsgata i staden, på Södermalm, döptes den 1885 om till Döbelns gata. Mittemot Johannes kyrka ligger det gamla kulturmärkta Soopska fattighuset på Döbelnsgatan 3 som inreddes till diskotek på 1960-talet som City Club. Kvarteret Taktäckaren domineras av L M Ericssons gamla fabriksbyggnader, och längs kvarteret Apotekaren löper Stockholms Elverks fasad från slutet av 1930-talet. I kvarterets hörn mot Rådmansgatan byggdes 2000 ett trendbrytande infillhus för Kanal 5 med glasfasader.

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Fastighetskarta

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!