Enplansvilla centrala Strängnäs- Renoverings chans!

En av mycket få Enplansvillor med centralt bra läge i trevliga Strängnäs. Här har du gångavstånd till nästan allt! Resecentrum och närmsta affärscentra på promenadavstånd 6-10 min . Huset byggt till nuvarande utformning 1973 tillbyggt 1980 med extra garage. Villan har en utmärkt planlösning två bra sovrum Bra Kök med matplats och utgång till uteplats. Badrum med badkar. Tvättstuga. Stort härligt vardagsrum med plats för allt, ekparkett samt utgång till uteplats i sydväst. Vardagsrum delnings bart om extra sovrum önskas. Hela villans invändiga är i behov av en omfattande renovering för att uppnå toppskick . Måste ses och upplevas!

HALL Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter samt garderob. parkettgolv.

BAD Badrum med fönster och badkar. Väggar våtrumsmatta , golv plastmatta.

TVÄTTSTUGA Med med fönster utrustad med tvättmaskin och mangel mod äldre. Tvättbänk med tvättho. Varmvatten beredare Nibe ca 4 år

KÖK Stort bra kök med bra utrymmen samt rejäl matplats. Kyl, frys, spis, fläkt allt av äldre mod. Köket har också utgång till uteplats i sydväst.

SOVRUM Två mycket bra sovrum båda med garderober. det stora sovrummet har parkettgolv och det mindre har heltäckningsmatta.

VARDAGSRUM Husets höjdpunkt är det generösa vardagsrummet med fönster åt tre håll. Stort fönsterparti med utgång till uteplats i syd, med plats för det man kan behöva för en trevlig grillkväll i sommarvärmen. Hela rummet har en vacker ekparkett. Om man önskar ett tredje sovrum kan vardagsrum avdelas eller att kök flyttas till vardagsrummet.

Fastighetsbeteckning

Strängnäs Mjölkdroppen 11

Byggnadsår

1973

Byggnaden

Mjölkdroppen bebyggdes ca 1904 med byggnaden Mjölkkiosken som funderade som butik fram till början av 1970-tal då byggnaden om disponerades till en privatvilla i nuvarande utformning.

TV & Internet

Fiberoptik kommer att läggas i gatan under Augusti 2018 enligt förtaget Fibra som har hand om stadsnätet i Strängnäs och då är det lätt för den nya ägaren att ansluta sig.

Boarea

105 m2

Biarea

48 m2

Byggnadsarea

150 m2

Uteplats

Uteplats i sydväst hörna med trädgårdsutsikt. Ostörd trädgård med vindskyddat läge där middagen under sommaren kan avnjutas i kvällssol och under tidig vår när fruktträden står i blom som senare under hösten ger en rik skörd av äpplen och päron.

Tomtyta

705 m2

Kommentar till tomtytan

Lantmäteriet

Total area

705 m2

Parkeringsmöjligheter

Dubbelgarage med vikportar. P-plats för två bilar. Garaget är tillbyggt ca 1980

Årlig elförbrukning

10371

Vatten och Avlopp

4 153 kr

Renhållning

826 kr

Försäkringskostnad

4 968 kr

Fastighetsskatt/avgift

7 812 kr

Övrigt om kostnader

Sevab är energibolaget i Strängnäs.

Taxeringsvärde byggnad

705 000 kr

Taxeringsvärde mark

838 000 kr

Summa taxeringsvärde

1 543 000 kr

Taxeringsår

2015

Taxeringsvärdeår

1973

Taxeringsvärde noggrannhet

Fastställt

Energideklaration

Energiklass: E, Energiprestanda: 76 kWh/m², Energideklaration utförd: 2018-02-07

Fel och brister

Då säljaren är ett Dödsbo och inte varit bosatt på fastigheten på över 35 år. Säljaren önskar därför att fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Byggnadstyp

Enplansvilla

Standardpoäng

25

Om-/tillbyggnadsår

1904/1973

Uppvärmning

Direktverkande el & Värmepump luft-luft, Gott skick, 7 år, Panasonic

Ventilation

Självdrag

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Elkablar

Ledningar ej bytta

Huvudsäkring

16 A

Elsäkerhet

Ojordat

Mark

Morän

Tak

Taktegel

Utvändiga plåtarbeten

Plåt

Stomme

Betong &trä

Grund

Platta på mark

Fasadtyp

Stående träpanel.

Fönster

2-glasfönster

Bjälklag

Trä

Övriga rättigheter och belastningar

För en som önskar göra något annat med fastigheten finns den möjligheten att söka bygglov för ett flerfamiljshus eller större villa. Detaljplanen medger att på fastigheten bygga nytt flerfamiljshus med en byggyta(BYA) av ca 200 kvm. i tre plan vilket ger en byggnadsarea (BTA) av ca 600 kvm.

Inteckningar

8 st inteckningar om total belopp på 1 960 000 kr

För en som önskar göra något annat med fastigheten finns den möjligheten att söka bygglov för ett flerfamiljshus eller större villa. Detaljplanen medger att på fastigheten bygga nytt flerfamiljshus med en byggyta(BYA) av ca 200 kvm. i tre plan vilket ger en byggnadsarea (BTA) av ca 600 kvm.

  • Planer och bestämmelser: Mjölkdroppen, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19560928)
  • Planer och bestämmelser: Stadsplan (Beslutsdatum: 19380826)

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Olof Sundbom

070-743 99 23


Ladda ned VCard

Olof Sundbom

070-743 99 23

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 3 250 000 kr
Rum 3
Yta 105 m2
Biarea 48 m2
Adress Bondegatan 6
64532 Strängnäs

Visning

  • Onsdag 21 feb 17:00 - 18:00

Budgivning

Budgivning pågår

Dokument & Länkar

Alla bilder

Karta

Kommunikationer

Utmärkta kommunikationer med buss och tåg finns från Strängnäs Resecentrum till Stockholm och Eskilstuna. Järnvägen ger snabb och smidig pendling från Strängnäs till Stockholms central på ca 45 minuter, samt 22 minuter till Eskilstuna där tågen går en gång i halvtimmen i högtrafik.

Området

Området

Mälarens pärla Strängnäs, mitt i Mälardalen i Södermanlands län - Fastigheten Mjölkdroppen, även kallad Mjölkkiosken framtill 1973, är belägen i äldre bostadskvarter med bekvämt gångavstånd till Stiftsstaden Strängnäs centrala stadskärna med service, butiker, caféer, restauranger, biograf, kulturhus/bibliotek, skolor, idrottsplats, badhus, samt till parker, badplatser och den livliga hamnen vid Mälaren. Pittoreska Strängnäs ligger mitt i Mälardalen i Södermanlands län, med bekvämt pendlingsavstånd till Stockholm och Eskilstuna. Invånarantalet ökar stadigt, idag 34.917 . Strängnäs är en framtidsinriktad kommun centralt belägen i den expansiva Mälardalen och erbjuder småstadscharm, historia och naturupplevelser i kombination med ett vattennära läge vid Mälaren.

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Fasad ost
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Hall
Badrum
396679-10
Matplats
Kök
Kök
Sovrum 2
Sovrum 1
Hall
Entré
Uteplats
Gårdssida
Trädgård

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!