Högt Läge - Toppskick - Skuldfri Förening - Himmelskontakt - Låg Avgift - Hiss

3:a Östermalm - Högt Läge - Toppskick - Skuldfri Förening - Himmelskontakt - Låg Avgift - Två sovrum - Hiss

Lägenhet om 63kvm (känns större) i absolut toppskick där du bara behöver flytta in möblerna och bo. Kök och bad med fina materialval såsom marmor i badrum samt kvalitetskök med full maskinell utrustning. Genmgående fina vitlaserade parkettgolv. Grannarna har byggt balkong . För att kunna bygga balkong på denna lägenhet krävs ett eget bygglov.

Hall

Rymlig möblerbar hall

KÖK

Kök i anslutning till hall Påkostat kök med full maskinell utrustning

SOVRUM

Två ordentliga sovrum med himmelskontakt i båda rummen Bra och rymliga garderober

BADRUM

Snyggt badrum i marmor med golvvärme, infälld belysning mm I anslutning från både masterbedroom och vardagsrum

VARDAGSRUM

Rymligt och ljust vardasgrum Plats för både soffhörna och rejäl matplats Rejäl originalgarderob i vardagsrummet

Bostadsrättsförening

HSB Brf Bävern i Stockholm

Om bostadsrättsföreningen

Brf Bävern.

Byggår: 1927

Hiss: Ja

Till lägenheten hör ett källarförråd. Nyrenoverad tvättstuga & torkrum. Gästrum/övernattningsbart rum som går att boka. Bokningsbar nyrenoverad bastu på Nybrogatan 83. Festlokal belägen på Nybrogatan 85 där de årliga föreningsstämmorna hålls. Medlemmarna kan låna lokalen för egna arrangemang. Utöver detta finns det även ett pingisrum i föreningens hobbyrum. Cykelförråd i gatuplan.

Detta hus med HSB-rötter ägs av BRF Bävern. Huset stod klart 1928 och i pennan höll den kände HSB-arkitekten Sven Wallander. BRF Bävern har en originell och unik byggnadslösning där det står på Tyskbergets topp. Istället för att spränga bort delar av berget byggdes huset och berget ihop. Gårdshusen binds samman med gathusen via vackra, glasade gångar, som ger ett imponerande intryck. Husets fasader är ett fint exempel på 1920-talets nyklassicism.

Då föreningens vindar avyttrades under 2015 är fastighetens tekniska skick och föreningens ekonomi ytterst god. Stora investeringar har tagits under de senaste åren (exempelvis har tak, hissar, fönster, säkerhetsdörrar, trapphus och tvättstugor renoverats eller bytts ut under 2015-2017). Föreningen är även helt skuldfri med en nettokassa, vilket möjliggör en låg avgift över tid.

1985 Nya elstigar och V/A-stammar i kök och bad 1997 Fasadrenovering 2002 Reparation av tak 2003-2004 Fasadrenovering 2009 Upprustning av gård 2010 Spolning av stammar 2011 Takmålning 2011-2014 Balkonger ut mot gård byggdes 2014 Stamspolning samt installation av säkerhetsdörrar 2015 Påbörjades vindsbyggnationen med 24 nya lägenheter samt nya förråd åt medlemmarna. 2015-2016 Fönsterrenovering och nytt ventilationssystem 2016 Omläggning av tak, installation av hiss i gårdshuset. Hissarna i gatuhusen, tvättstugorna, bastun samt föreningslokalen renoverades.

Föreningen äger och förvaltar fastigheterna kvarteret Räven 18 Nybrogatan 66-72, och kvarteret Bävern 22 Nybrogatan 81-87. Båda fastigheterna omfattar gathus och gårdshus. Mellan gathusen och gårdhusen finns stora gemensamma gårdar med växter, träd och uteplatser. Då husen är byggda på Tyskbagarbergen och fastighetens arkitekt Sven Wallander sparade på sprängämnet så varierar antalet våningar mellan 2-5. Idag finns 10 st kommersiella lokaler som hyrs ut till olika företag. Brf Bävern är medlem i HSB.

Föreningens ekonomi: Föreningen har enligt senaste bokslutet en mycket god ekonomi och är helt skuldfria.

Lägenhetsnummer

27

Fastighetsbeteckning

HSB Brf Bävern i Stockholm

Byggnadsår

1927

Våning

5 (av 6)

Boarea

63 m2

Månadsavgift

1 833 kr

Energideklaration

INFORMATION:

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Informationen har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter har uppmanats att kontrollera dess uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar, eventuella avgiftshöjningar/sänkningar och där tillhörande ekonomi. Den ansvarige fastighetsmäklaren kontrollerar endast uppgifterna om det finns skäl till detta.

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

OMBYGGNATION:

Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en lägenhet är alltid en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för fastighetens konstruktion.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Carl-Fredrik Lindgren

070-791 35 35


Ladda ned VCard

Carl-Fredrik Lindgren

070-791 35 35

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 6 295 000 kr
Avgift 1 833 kr
Rum 3
Yta 63 m2
Adress Nybrogatan 72
114 41 Stockholm

Visning

Inga planerade visningar.

Budgivning

Budgivning pågår

Dokument & Länkar

Alla bilder

Karta

Området

Området

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!