Perfekt planerad 2:a med suveränt läge nedre Gärdet. Fransk balkong. Acceptpris!

RING FÖR VISNING! ACCEPTPRIS/FAST PRIS ! Mycket trevlig och ljus 2:a i suveränt läge på nedre Gärdet, granne med Tessinparken. Välplanerad lägenhet i fint skick med rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, ett stort vardagsrum med fransk balkong, smakfullt modernt kök med matplats och ett fräscht rymligt badrum med tvättmaskin. Huset har ett av Gärdet/Östermalms unikaste och vackraste entréer med golv och trappa i marmor, vackra smidesdetaljer, förgyllda hissdörrar, staty och mosaikfönster. Bostaden ligger på 2,5 våningsplan och nås via någon av husets tre hissar. Ingång till huset från Erik Dahlbergsgatan eller från Olaus Petrigatan.

Ljus lägenhet med fönster i två vädersträck. Vackra trägolv i alla rum.

Hall

Trevlig ljus hall med hatthylla och avhängning samt en inbyggd garderob.

Vardagsrum

Stort ljust vardagsrum. Plats för soffa tv-möbel samt fåtölj och/eller middagsbord. Vita målade väggar och en vacker fiskbensparkett i ek. Vackra pardörrar mot fransk balkong i västerläge som vetter ut mot grön gård. Ekparkett.

Kök

Smakfullt modernt kök. Marmorbänk med nedfälld diskho, kran i mässing och matchande lådhandtag i mässing. Trägolv.

Sovrum

Trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng. Trägolv.

Badrum

Rymligt och mycket fräscht badrum med stor dusch, handfat och WC samt tvättmaskin. Golv i marmor samt duschhörna i marmor.

Bostadsrättsförening

Brf Vida Gärdet

Allmänt om byggnaden

Brf Vida Gärdet bildades 2006 och är en äkta bostadsrättsförening med god ekonomi. Föreningen upplåter 106 lägenheter varav 3 hyresrätter (dold tillgång) samt 4 lokaler. Föreningen äger marken. Besök gärna föreningens hemsida för mer information; http://www.brfvidagardet.se/ Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel är 50 % och permanent bosättning krävs av den ena ägaren. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift motsvarande 1 % av prisbasbeloppet, samt en överlåtelseavgift motsvarande 2,5 % av prisbasbeloppet. Ekonomiska förvaltningen sköts av Storholmen Förvaltning AB.

Planerade renoveringar

Nästa större åtgärd är sannolikt renovering av fönster. Kommer sannolikt påbörjas hösten 2017 eller våren 2018.

Övriga utrymmen

- Barnvagns- och cykelförråd finns i källaren, i korridoren innan tvättstugan. Man kommer lätt åt förrådet med de stora hissarna i entrén. - Samtliga lägenheter tilldelas ett förråd. Från och med 2009 finns även extraförråd som föreningen hyr ut till boende. Månadshyran för förråden är för närvarande 265 kr. - I fastigheten finns sopnedkast på varje våningsplan. - Utanför fastigheten (efter korsningen Olaus Petrigatan/Erik Dahlbergsgatan) finns en återvinningsstation för tidningar, plastförpackningar, glas, metall, papper, kartong och wellpapp. - Det finns även grovsoprum för övriga sopor. - Föreningens tvättstuga ligger på källarplan, längst ner i korridoren rakt framför hissarna. Där finns tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. - Föreningen har en ny trädgård på baksidan av huset med stor eldstad, lounge-möbler, gräsmatta och planteringar. Här kan man grilla, wokka och steka mat över öppen eld och sitta och äta runt elden eller vid bord.

Lägenhetsnummer

2516-001

Lägenhetsnummer

1304

Andelstal

0,86020

Fastighetsbeteckning

Brf Vida Gärdet

Byggnadsår

1941

Våning

2,5 (av 6)

Övriga utrymmen

 • Barnvagns- och cykelförråd finns i källaren, i korridoren innan tvättstugan. Man kommer lätt åt förrådet med de stora hissarna i entrén.

 • Samtliga lägenheter tilldelas ett förråd. Från och med 2009 finns även extraförråd som föreningen hyr ut till boende. Månadshyran för förråden är för närvarande 265 kr.

 • I fastigheten finns sopnedkast på varje våningsplan.

 • Utanför fastigheten (efter korsningen Olaus Petrigatan/Erik Dahlbergsgatan) finns en återvinningsstation för tidningar, plastförpackningar, glas, metall, papper, kartong och wellpapp.

 • Det finns även grovsoprum för övriga sopor.

 • Föreningens tvättstuga ligger på källarplan, längst ner i korridoren rakt framför hissarna. Där finns tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

 • Föreningen har en ny trädgård på baksidan av huset med stor eldstad, lounge-möbler, gräsmatta och planteringar. Här kan man grilla, wokka och steka mat över öppen eld och sitta och äta runt elden eller vid bord.

TV & Internet

Fastigheten har internetaccess via fiber/uttag i varje lägenhet. Detta ingår i avgiften för de boende. Det är AllTele som levererar tjänsten och all support sker via dem. Fastigheten har även möjlighet till kabel-tv från Com Hem, där även hemtelefoni och bredbandsuppkoppling kan beställas.

Utförda renoveringar

 • 1993 V/A-stammar samt el-stigare byttes
 • 2009/2015 OVK genomfördes
 • 2010 Trädgårdsrenovering
 • 2011 Balkongbygge och stenramp i entre
 • 2012 Renovering av bastu
 • 2015 Nya tvättmaskiner

Planerade renoveringar

Nästa större åtgärd är sannolikt renovering av fönster. Kommer sannolikt påbörjas hösten 2017 eller våren 2018.

Uteplats

Ytterligare byggnader

Hushållsel

2 400 kr

Försäkringskostnad

1 800 kr

Månadsavgift

2 710 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 134 kWh/m²

Uppvärmning

Fjärrvärme. Mekanisk frånluft.

INFORMATION:

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Informationen har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter har uppmanats att kontrollera dess uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar, eventuella avgiftshöjningar/sänkningar och där tillhörande ekonomi. Den ansvarige fastighetsmäklaren kontrollerar endast uppgifterna om det finns skäl till detta.

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

OMBYGGNATION:

Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en lägenhet är alltid en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för fastighetens konstruktion.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Gabriel Gawell

070-827 08 24


Ladda ned VCard

Gabriel Gawell

070-827 08 24

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 4 400 000 kr
Avgift 2 710 kr
Rum 2
Yta 49 m2
Adress Erik Dahlbergsgatan 43
11534 Stockholm

Visning

Inga planerade visningar.

Budgivning

Budgivningen har inte startat

Dokument & Länkar

Alla bilder

Karta

Området

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Planlösning

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!