2:a Enskede - Seniorboende ( 55+ ) - Egen uteplats - Toppskick !

Mycket trevlig lägenhet (+ 55) om 56 kvm med stor uteplats i attraktiva Enskededalen. Lägenheten är modern och i mycket fint skick samt handikappanpassad. Välplanerad med bl.a. entréhall med garderob och plats för ytterkläder, badrum med tvättmaskin och arbetsbänk, kök med matplats i öppen planlösning mot vardagsrummet, rymligt sovrum och stor klädkammare. Lugnt och fridfullt läge nära promenadstigar och natur. Bra kommunikationer med promenadavstånd till buss, T-bana som shoppingcentren Globen, Sandsborg och Kärrtorp, Dalens sjukhus och Nackareservatet med sina badsjöar, golf och populära Hellasgården .

Välkommen till ett drömboende!

För annan visningstid eller mer info. kontakta ansvarig fastighetsmäklare, [email protected], 070 754 73 00

INTERIÖR ENTRÉHALL: Välkomnande tambur med hatthylla och plats för byrå och garderob. Hallen har vitmålade väggar och ekparkettgolv

BADRUM: I slutet av entréhallen finns ett rymligt badrum. Badrummet är i mycket fint skick och har dusch, handfat, wc, skåp, arbetsbänk och tvättmaskin.

KÖK: Modernt kök med plats för matbord. Köket är ljust och trivsamt och har spishäll, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, kyl/frys, diskmaskin och mycket bra bänkytor samt har gott om förvaringsskåp. Från köket finns fönster mot naturen.

VARDAGSRUM: Trivsamt vardagsrum som är öppet mot kök och hall. Rummet har flera fönster som ger ett bra ljusflöde.

SOVRUM: Från vardagsrummet kommer man till ett trevligt sovrum med 2 garderober och ekparkettgolv. Det finns plats för dubbelsäng och nattduksbord.

KLÄDKAMMARE/FÖRRÅD: Från vardagsrummet finns ingång till en stor klädkammare.

ÖVRIGT: Lägenheten har genomgående ekparkettgolv, är handikappanpassad och har ljudisolerad säkerhetsdörr samt postbox i portentrén. I månadsavgiften ingår kabel-tv (basutbud) och internet från Telia.

Bostadsrättsförening

Kärringstan

Om bostadsrättsföreningen

Brf Kärringstan (för seniorer 55+) bildades 2007 och är belägen på Dalgårdsvägen 51-57 i Enskededalen. Brf Kärringstan ligger i utkanten av ett lugnt, äldre villaområde. Bostadsrättsföreningen äger och förvaltar fyra flerbostadshus (lägenhetsvillor eller stadsvillor) om 3 våningar med 8-9 lägenheter per hus. Totalt är det 34 lägenheter i storlek 2 – 4 rum med moderna, öppna och ljusa planlösningar. En av lägenheterna fungerar som gästlägenhet och föreningslokal, i vilken gemensamma möten och aktiviteter anordnas. Till medlemmarnas förfogande hör 22 parkeringsplatser med tillhörande motorvärmare.

Allmänt om byggnaden

Fastigheterna är uppförda 2009 av Seniorgården, ett dotterbolag till JM.

Trots närheten till Stockholms centrala delar finns, i den omedelbara närheten, möjligheter till fina promenader och natur. Strax norr om föreningens hus ligger Nytorpsgärde med stora gräsytor och sommartid ett friluftsbad.

Välkommen till ett drömboende!

Övriga utrymmen

Föreningen har cykelrum och modern tvättstuga. Det finns ett förråd som tillhör lägenheten.

Lägenhetsnummer

/00412

Lägenhetsnummer

1002

Andelstal

2,2598

Andelstal avgift

Sven Grönros

Fastighetsbeteckning

Kärringstan

Byggnadsår

2010

Byggnaden

Föreningens byggnader är i mycket fint skick.

TV & Internet

Bredband via Telia

Boarea

56 m2

Uteplats

Månadsavgift

3 817 kr

Överlåtelseavgift

1 100 kr  (Betalas av Köpare)

Pantsättningsavgift

445 kr

Pantsättning

är inte pantsatt

Energideklaration

Energiklass: C, Energiprestanda: 50 kWh/m², Energideklaration utförd: 2014-03-28

Uppvärmning

Ventilationskontroll OVK utförd.

INFORMATION:

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Informationen har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter har uppmanats att kontrollera dess uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar, eventuella avgiftshöjningar/sänkningar och där tillhörande ekonomi. Den ansvarige fastighetsmäklaren kontrollerar endast uppgifterna om det finns skäl till detta.

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

OMBYGGNATION:

Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en lägenhet är alltid en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för fastighetens konstruktion.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Sven Grönros

070-754 73 00


Ladda ned VCard

Sven Grönros

070-754 73 00

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 2 595 000 kr
Avgift 3 817 kr
Rum 2
Yta 56 m2
Adress Dalgårdsvägen 57
121 33 Enskede

Visning

  • För info. eller privat visningstid kontakta ansvarig fastighetsmäklare, [email protected], 070 754 73 00
  • Söndag 21 jan 12:30 - 13:15

    För annan visningstid eller för mer info. kontakta ansvarig fastighetsmäklare på 070 754 73 00, [email protected]

Budgivning

Budgivningen har inte startat

Dokument & Länkar

Alla bilder

Karta

Vägbeskrivning

Bussarna 811 eller 816, vilka båda trafikerar Tyresövägen med närmaste hållplatser Dalgårdsvägen eller Dalens sjukhus. Närmsta T-banestationer ( gröna linjen till Farsta Strand eller Skarpnäck ) är Kärrtorp och Sandsborg, med varsitt tillhörande centrum och från dessa stationer tar det ca 10 minuter in till Södermalm. Föreningens fastigheter är belägna ganska exakt mitt emellan dessa stationer, på ett promenadavstånd på 8-9 minuter. E

Området

Området

Gatorna i området har fått namn från 1700-1800-talet efter framstående kvinnor med äldre kvinnodominerade yrken som Baderskan, Barnjungfrun, Hembiträdet, Kallskänkan, Sköterskan och Tvätterskan; därav kallas villaområdet för Kärringstan. Kärringstan är ett bostadsområde i Enskededalen, gränsande till Kärrtorp och Gamla Tyresövägen, i södra Stockholm. Bebyggelsen i området utgörs av huvudsak fristående villor, huvudsakligen byggda på 1920- och 1930-talen. Stadsplanen för den delen av Enskede som idag kallas "Kärringstan" upprättades 1924 och fastställdes den 12 juni 1926. Den är signerad av bland annat Per Olof Hallman som var chef för stadsplanekontoret mellan 1921 och 1927 samt Axel Dahlberg, stor anhängare av trädgårdsstadsidéer och sedermera fastighetsdirektör i Stockholm. Området var omgiven av koloniträdgårdar och småhusbebyggelse och begränsades i sydväst av Tyresövägen. Rakt genom området från norr till söder fanns ursprungligen ett reservat för järnvägsändamål (på planen "J"), som dock aldrig utnyttjades. I norra delen, i kvarteret Hembiträdet fanns en tomt för offentliga byggnader (på planen "OB"), som inte heller utnyttjades, här finns idag två kommunala förskolor. Planen präglas av slingrande gator och vägar som var kännetecknande för P.O. Hallmans arbeten. Kärringstan ligger även i nära anslutning till det omtyckta rekreationsområdet Nacka reservatet med bland annat friluftsområde, badsjöar, motionsspår och golfbanor, utomhusbassänger och idrottsplatser på Nytorps Gärde. Vid Sandsborg centrum finns även inomhusbad.

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Uteplats
Vardagsrum
Kök
Sovrum
Badrum
Vardagsrum
Garderober i sovrum
Klädkammare och hall
Lugn villagata
Tvättstuga
Planlösning

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!