1:a Gärdet med balkong

Klassisk funkislägenhet om 24 kvm i mycket fint skick. Lägenheten är trivsam och välplanerad samt har stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Brf Mörsaren 7 & 8 är en stabil förening med god ekonomi. Fiber via Stockholms Stadsnät på 1 000/1 000 Mbit/sek ingår i månadsavgiften. Lugnt läge på populära Gärdet med närhet till Lill-Janskogen, Fältöversten, Östermalm och Gärdets populära promenadstråk. Utmärkta kommunikationer med T-bana och buss samt med bil via Norra Länken. Cykelavstånd till KTH och Universitetet.

Välkommen till ett hem att trivas i!

BESKRIVNING:

Välkommen till en optimalt trivsam och välplanerad lägenhet på populära Gärdet. Lägenheten är fint renoverad med funkisdetaljer som fönsterbänkskivor i marmor och fiskbensparkettgolv. Lägenheten har öppen planlösning.

ENTRÉHALL:

Tambur med svensk Kolmårdsmarmor. I entréhallen finns garderober med överskåp för ytterkläder. Lägenheten har modern säkerhetsdörr.

BADRUM:

I entréhallen finns ett badrum med kakel och klinkergolv. Badrummet har badkar och uppvärmd handdukshängare. Stam bytt 2011.

VARDAGSRUM:

Stort, ljust och luftigt vardagsrum som ligger mot gatan. Rummet har öppen planlösning mot köket och det finns plats för soffa samt säng. I vardagsrummet finns plats för förvaringsbyrå.

KÖK:

Mysigt litet modernt och stilrent kök med plats för matbord och med fönster mot gatan. Köket har kakel över arbetsbänk i ek, kyl/frys, el-häll, rostfri ugn, vita överskåp och klinkergolv.

SOVPLATS:

I vardagsrummet finns plats för säng.

BALKONG:

Lägenheten har en fräsch möblerbar balkong med trallgolv.

FÖRRÅD:

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 3 kvm

Bostadsrättsförening

BRF Mörsaren 7 & 8

Om bostadsrättsföreningen

Brf Mörsaren 7 & 8 är en äkta förening med 73 lägenheter varav 3 är hyresrätter. se: http://www.brfmorsaren.se/. I föreningen finns 3 lokaler och 9 garageplatser med sep.kö . Föreningen bildades 2007 och köpte fastigheten 2009. Föreningen äger fastigheterna Stockholm Mörsaren 7 och 8. Marken innehas med äganderätt.

Allmänt om byggnaden

Rindögatan (1931); går mellan Furusundsgatan och Erik Dahlbergsgatan vid Södra Roslags tingsrätt. Uppkallad efter ön Rindö utanför Vaxholm.

Utförda renoveringar

 • 2010 Byte av undercentraler för värmesystem.
 • 2011 Stambyte, byte av elstigar, renovering av tvättstugor, målning samt ny belysning i trappuppgångar, renovering av garageutrymmen.
 • 2011–2012 Bredbandsinstallation.
 • 2012 Renovering av två av föreningens lokaler.
 • 2012–2013 Renovering av hissar, renovering av rökkanaler för öppna spisar.
 • 2014 Renovering av piskbalkonger.
 • 2015 Renovering av fasad, balkonger och fönster.

Övriga utrymmen

I föreningen finns cykelrum, altaner piskbalkonger samt tvättstugor (en per uppgång) utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel.

Lägenhetsnummer

04072-0131 ( lgh 1201 )

Lägenhetsnummer

1201

Andelstal

1,09800

Fastighetsbeteckning

BRF Mörsaren 7 & 8

Byggnadsår

1939

Våning

2 (av 6)

Byggnaden

Nya fina ytterdörrar med kodlås.

TV & Internet

Snabbt internet via Stockholms Stadsnät upp till 1.000/1.000 Mbit/sek. Önskas TV via bredbandet ( IPTV ) kostar det extra, se www.stockholmsstadsnat.se.

Boarea

24 m2

Parkeringsmöjligheter

I området gäller boendeparkering via Stockholms Stad tel. 08-508 263 00 www.stockholm.se/trafikstadsplanering/boendeparkering.

Hushållsel

2 328 kr

Försäkringskostnad

1 752 kr

Månadsavgift

1 649 kr

Bostadsrättstillägg

444 kr

Energideklaration

Energiprestanda: 232 kWh/m², Energideklaration utförd: 2009-11-03

Uppvärmning

Uppvärmning: Fjärrvärme

INFORMATION:

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Informationen har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter har uppmanats att kontrollera dess uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar, eventuella avgiftshöjningar/sänkningar och där tillhörande ekonomi. Den ansvarige fastighetsmäklaren kontrollerar endast uppgifterna om det finns skäl till detta.

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

OMBYGGNATION:

Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en lägenhet är alltid en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för fastighetens konstruktion.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Sven Grönros

070-754 73 00


Ladda ned VCard

Sven Grönros

070-754 73 00

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 2 495 000 kr
Avgift 1 649 kr
Rum 1
Yta 24 m2
Adress Rindögatan 12
115 37 Stockholm

Visning

 • Söndag 21 jan 14:00 - 14:30

  För annan visningstid eller för mer info. kontakta ansvarig fastighetsmäklare på 070 754 73 00, [email protected]

 • Måndag 22 jan 17:00 - 17:30

  För annan visningstid eller för mer info. kontakta ansvarig fastighetsmäklare på 070 754 73 00, [email protected]

Alla bilder

Karta

Området

Området

LILL-JANSKOGEN: Lill-Jansskogen är ett naturskönt område i stadsdelen Norra Djurgården i Stockholm. Där finns flera joggingspår, bland annat ett elljusspår som är tre kilometer långt. Lill-Jansskogen är en del av Kungliga Nationalstadsparken. STORÄNGSBOTTEN: Storängsbotten var på 1600-talet fortfarande en vik av Östersjön. På Erland Ströms karta från 1696 finns "Storängs Lad Wiken" som en sydlig fortsättning av "Husare Wiken" inritad. Genom landhöjningen har Storängsbotten liksom Lillsjön och Uggleviken blivit torrlagda. Södra delen av området är beläget öster om Östermalms IP och väster om Kungliga Tennishallen. S:t Eriks-Mässan bedrevs där från starten 1943 till och med 1970, sedan flyttade mässan till Älvsjö (dagens Stockholmsmässan). Numera används denna öppna plats för evenemang som cirkus och utomhuskonserter. TESSINPARKEN: Populära Tessinparken anlades 1932–1940 i samband med att bostäderna runt omkring byggdes. Parken, liksom Gärdets stadsplan, ritades av arkitekten Arvid Stille. Den södra delen av parken är formad i en nutida barockstil med planteringar och raka grusgångar samt en fontän. Den norra delen är i mer modern stil med Egon Möller-Nielsens lekskulptur Ägget och en plaskdamm. I parken finns även en parklek. K1: Livgardesskvadronen förlades till de kaserner som tidigare disponerades av Livregementet till häst. Kasernerna uppfördes 1897, och byggdes efter 1892 års härordnings byggnadsprogram, samt ritade av Erik Josephson.[8] Åren 1975–1981 var försvarsområdesstaben vid regementet lokaliserade till Stabshuset på Lidingövägen, sedan 1994 stabsplats för Högkvarteret. FÄLTÖVERSTEN: Fältöverstens köpcentrum invigdes i slutet av september 1973. I början av 2000-talet gjordes en upprustning av köpcentret. Här finns "allt" tex. affärer, restauranger, systemet, butiker och SABIS matvarubutik som är Östermalms i särklass största traditionella matvarubutik med bra utbud. . OSCARSFÖRSAMLING: Våra kyrkor och lokaler är öppna för dop, vigsel, begravning, konfirmation och gudstjänster, men vi erbjuder även konserter, meditation, Taiji Qigong, förskola, ungdomskvällar och mycket mer. Du är hjärtligt välkommen att delta i vår verksamhet, eller bara sitta ned en stund i lugn och ro i någon av våra kyrkor. Oscarskyrkan ritades av arkitekten Gustaf Hermansson och invigdes 1903. Området omkring Oscarskyrkan har alltid ansetts som ett av de mest eftertraktade delarna av Östermalm.

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Fastighetskarta
Områdeskarta
Lugn gata
Rindögatan 12

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!