Ett boende utöver det vanliga med både landsbygd och det moderna samhället runt knuten.

Generös villatomt om hela 21 979 kvm d.v.s. dryga två hektar! Idag villa med representativ planlösning, tre generösa sällskapsrum i fil samt upp till sex sovrum. Lantligt solig sydvästläge med bara två kilometer till centrala Upplands Väsby. Ett hus och fastighet med alla möjligheter att bli ett perfekt boende för den lite större familjen. Renoveringsbehov efter tycke och smak. Efter renovering och uppdatering samt inredd vindsdel på övre plan bör boarean kunna bli närmare 300 kvm, till det finns den en källare om ca 144 kvm. Unikt tillfälle är ett slitet ord, men detta är definitivt inte så ofta fastigheter som denna är till salu med ett läge som bör tilltala både den som vill bo nära kommunal service och kommunikationer men ändå bo på landet. Ett mycket strategiskt läge med 25 minuter med bil till Stockholm och 18 minuter till Arlanda, cykelavstånd till Kairobadet (i Mälaren) och Upplands Väsby station med pendeltåg till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Bo på stor tomt idag och eller projektera avstyckningstomter. Upplands Väsbys kommuns planer är att förtäta med så kallad småskalig stadsbygd. Se vidare kommunens information. Nya radhus - låghusområden byggs för närvarande bara ca 400 meter från denna fastighet, dock med åker, skogsmark och Edsby slott i mellan. För personlig visning kontakta fastighetsmäklare Christoffer Westman 0706-22 44 09.

Ett fantastisk hus med mycket tilltalande planlösning och fina möjligheter att bli ett drömboende för den lite större familjen. Perfekt också för dig som har ett stort umgänge med många vänner och gäster.

Entréplan

Entréhall med stenlagt golv och gott om plats för gäster och ytterkläder, här är det trappan upp till övre plan, rakt fram från entrén, ingång till vardagsrummet.

Vardagsrummet

Rakt fram från entrén är det generösa vardagsrummet om ca 35 kvm, här är det fiskbensparkett öppen spis och fönster samt dubbeldörr ut till trädgården i soligt söderläge med utsikt ut över det öppna landskapet. från vardagsrummet kommer du via dubbeldörr, (skjutdörrar) till det generösa matsalen.

Matsalen

Matsalen har gott om plats för ett större sällskap, fiskbensparkett, fönster i två väderstreck, var av det stora burspråksfönstret är på husets gavel med trevlig utsikt över trädgård och angränsande natur.

Stort Sällskapsrum och eller 1-2 sovrum

I anslutning till vardagsrummet (till vänster) är det stora sovrummet som tidigare delvis var ett sällskapsrum i fil samt sovrum med ingång från entréhallen via badrummet. Här visar originalritningen ett extra gavelfönster, vilket kan vara lämpligt om det görs om till sovrum och sällskapsrum.

Badrum

Vid entréhallen till vänster är det ett badrum i äldre standard.

Serveringsrum

Åter till entréhallens inre del, här kommer du till ett serveringsrum / grovkök med gott om plats för förvaring, Med dörrar till tvättstuga, källartrappan, köket samt givetvis till ingång till matsalen.

Kök med stor matplats

Kök med äldre standard troligen renoverat på 90-talet, dock ganska ny kyl och frys. Köket hade tidigare en vedeldad järnspis så det bör vara möjligt att installera en ny eldstad till befintlig murad skorsten. Matplatsen i köket är stor nog för ca 10 sittande personer. Trevlig utsikt mot trädgård och öppna fält från kök och matplats. redovisad alternativ planlösning skulle kunna göra köket till ca 40 kvm för den som önskar det.

Tvättstuga

Tvättstuga/ groventré, här är det en nyare tvättmaskin och torktumlare samt utgång till "carporten" eller uterummet under tak.

Övre plan

Du kommer upp via en rak trappa till husets övre hall, generellt har rummen på övervåningen äldre ytskikt på golven men plankgolv under golvmattan.

Föräldrasovrummet 1

I sydöst är det ett stort sovrum med fransk balkong och morgonsol samt trevlig utsikt mot Eds kyrka samt Edssjöns vattenspegel.

Badrum

Vid föräldrasovrummet men också med ingång från hallen är ett större badrum i äldre standard, här finns badkar, wc, två handfat, bidé samt en takkupa med fönster. Bör renoveras före användning.

Sovrum 2 och 3

Två snarlika sovrum, dock har ett ett eget handfat, båda har fönsterkupor med utsikt i söder mot öppna fält.

Stort sovrum (4) eller sällskapsrum

Ett stort sovrum/ gavelrum finns i sydväst används idag som arbetsrum.
ett perfekt sällskapsrum rum för tonårsbarnen och deras kompisar.

Lilla badrummet övre plan

Här finns badkar handfat, wc samt bidé i äldre standard, men ska fungera att använda.

Vinkeldel / sovrum 5

En dörr till nuvarande vindsförråd (ej isolerat ca 20 kvm) När du passerat vindsförrådet är det ett ytterligare sovrum (5) i enklare standard ca 10 kvm, Vindsförrådet och det enklare sovrummet kan med fördel renoveras och isoleras till riktiga bostadsutrymmen för den som så önskar eller nyttjas som uthyrningsdel då det också är direktingång från dörr vid garaget med trappa direkt upp till sovrum 5. Du kan då få totalt 6-7 sovrum och eller 2-4 sällskapsrum i detta hus. I vindsförrådet finns även goda möjligheter att installera en braskamin, då en skorsten har vägarna förbi.

Källare

Här är det stora utrymmen, vissa rum har fönster och dörrar till trädgården. Källarhall med gott om förvaringsmöjligheter med fyra mindre förvaringsrum / matkällare? Till det finns det två stora förvaringsrum samt pannrum, två verkstadsrum var av ett vid pannrummet samt vid tvättstugan (strykrum) med utgång / uppgång till trädgården. Äldre tvättstuga också med utgång till trädgården. Vid tvättstugan finns även ett duschrum och bastu i äldre standard. Pannrummet har jordvärmeanläggning med 250 liter ackumulatortank för tappvattnet. I pannrummet finns även den gamla Eryl-dubbelpannan (kända för att vara outslitliga) dock är oljetanken borttagen men förmodligen går det att konvertera pannan till pelletseldning om intresse finns för det.

Härligt lantligt område med öppet landskap men ändå bara nära centrala Upplands Väsby. Ca 200 meter från fastigheten finns närmaste barnomsorg Eds förskola granne med Eds Kyrka. Runbyskolan för barn mellan förskola och årskurs nio är det bara 2,4 km. Naturen är direkt in på fastigheten. 2,8 km till populära Kairobadet vid Mälarens strand. Flera ridskolor finns också några km från fastigheten. Inom en radie om 5-6 km är det fyra golfbanor Wäsby Golf, Sollentuna golfklubb, Svartinge golf samt Rotebro golf (pay and play). Bara tre hundra meter från fastigheten byggs det för närvarande en hel del bostäder (radhus och lägenheter), vilket kommer att göra att samhällsservicen och bussförbindelser mm. med stor sannolikhet kommer att utökas och bli bättre inom de närmaste åren. Med bil eller pendeltåg ca 25 minuter till Stockholm, bilresa till Arlanda ca 18 minuter. Fastigheten och villan har haft samma ägarfamilj sedan 40-talet.

Fastighetsbeteckning

Upplands Väsby Edsby 1:6

Byggnadsår

1948

Biarea

144

Uteplats

Tomtyta

21979 m2

Kommentar till tomtytan

Lantmäteriet

Total area

21979 m2

Parkeringsmöjligheter

Plats för flertalet bilar på gården samt garage vidbyggt huset, separat kallgarage samt möjlighet att parkera under tak, se bilder.

Ytterligare byggnader

byggdes: 1948, yta: 240 m2, taxeringsvärde 2 058 000 kr

Årlig elförbrukning

28500

Hushållsel

6 000 kr

Vatten och Avlopp

2 650 kr

Renhållning

2 600 kr

Försäkringskostnad

7 935 kr

Uppvärmningskostnad

22 000 kr

Fastighetsskatt/avgift

7 687 kr

Övrigt om kostnader

Driftkostnaden baseras på nuvarande ägares uppgifter.

Tomtbeskrivning

Stor lätt sluttande tomt i soligt sydvästläge med utsikt över öppna fält, Eds kyrka samt Edssjöns vatten. En tomt med framtiden för sig , Troligen kan det bli ett antal villatomter i framtiden, dock förekommer fornminnen på delar av tomten. Kommunalt vatten och avlopp finns till fastigheten. Östra halvan av tomten är förmodligen lämpligast att avstycka till några villatomter/ parhus med en lantlig gestaltning enligt kommunens intentioner för en "småskalig stadsbygd".

Tomtbeskrivning

2 058 000 kr

Taxeringsvärde mark

2 298 000 kr

Taxeringsår

2015

Taxeringsvärdeår

1948

Taxeringsvärde noggrannhet

Fastställt

Energideklaration

Energiklass: F, Energiprestanda: 110 kWh/m², Energideklaration utförd: 2017-05-01

Kommentar till energiförbrukningen

Ett äldre hus, som givetvis har potential att bli betydligt mera energieffektivt efter renovering.

Byggnadstyp

1 ½-plan samt källare

Standardpoäng

32

Om-/tillbyggnadsår

År saknas

Uppvärmning

Jordvärme, Äldre Eryl-dubbelpanna kvar, bör fungera för pellets., Fungerar som den ska., 1985 och IVT delen ny 1999, IVT jordvärmepump acc-tank från Thermia

Ventilation

Självdrag

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Elkablar

El från byggåret (äldre) bör ses över.

Tak

Taktegel

Utvändiga plåtarbeten

Galvaniserad målad plåt

Stomme

Trä

Grund

Betong

Fasadtyp

Träfasad

Fönster

2-glasfönster

Bjälklag

Trä

Skorsten

Två murade skorstenar, Skorsten vid vardagsrum från pannan i källaren, idag bara öppen spis i vardagsrum. Skorsten vid köket hade tidigare järnspis troligen 6 kanaler., Datum saknas

Inteckningar

3 st inteckningar om total belopp på 3 225 000 kr

 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Kraftledning
 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Kraftledning
 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Kraftledning
 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Kraftledning
 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Vattenledning
 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Kraftledning
 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Nyttjanderätt TELE
 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Nyttjanderätt OMRÅDE
 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Nyttjanderätt TELE
 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Nyttjanderätt TELE
 • Rättigheter last: Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning
 • Rättigheter last: Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning
 • Rättigheter last: Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning
 • Rättigheter last: Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning
 • Rättigheter last: Avtalsservitut: Vattenledning - Se beskrivning
 • Rättigheter last: Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning
 • Rättigheter förmån: Officialservitut: Jordvärme
 • Rättigheter last: Officialservitut: Avlopp
 • Rättigheter last: Officialservitut: Vattenledning
 • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Fornlämning (Registreringsdatum: 20061008)
 • Gemensamhetsanläggning: Upplands Väsby Edsby Ga:1

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Christoffer Westman

070-622 44 09


Ladda ned VCard

Christoffer Westman

070-622 44 09

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 13 900 000 kr
Rum 8
Yta 240 m2
Biarea 144 m2
Adress Edsbyvägen 1
19491 Upplands Väsby

Visning

Inga planerade visningar.

Alla bilder

Karta

Vägbeskrivning

Från fastigheten är det 2 mil till Arlanda, 2,5 mil in till Stockholms city. 5-10 minuter med cykel till Väsby station med pendeltåg / tåg mot Stockholm, Uppsala och Arlanda. Du har också bussar (532 och 535) nära mot mot centrala Upplands Väsby.

Området

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Entrésida med garage

Vy från sydväst

Vy från väster

Vardagsrum

Matsal

Sovrum / sällskapsrum entréplan

Infart, vy från sydost

Entrésida med garage

Vy från söder

Utgång till uteplats/trädgård i söder

Vardagsrum

Vy från matsal

Entréhall

Kök

Kök -matplats

Serveringsrum

Dusch 7 wc entréplan

Sorum 1 övre plan

Sovrum 2, övre plan

Övre hall

Sovrum 4, övre plan

Sorum 5, övre plan

Vy i söder

Del av fastigheten

Del av fastigheten

Vy från sovrum 2

Vy från sovrum 4

Vy från övre hall

Vy från sovrum 1, utsikt över mot Edsjön

Vy från sovrum 1

Entréplan

Övre plan

Källare

Alternativ planlösning entréplan

Edsby 1:6

"Tomtkarta"

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!