SÅLD! Företagarvilla eller generationsboende med fem sovrum

Stor villa med centralt läge i Helenelund - Edsviken. Ca 270 kvm med fem sovrum. Perfekt som generationsbostad till den stora familjen och eller företagsvilla, Generös trädgård med plats både för privat trädgård samt även parkering för många bilar. Två garage, ett fristående och ett i huset med ca 3 m i takhöjd. Ett hus med stora möjligheter, två öppna spisar, invändigt , behov av ytskiktsrenovering, men i grunden ett välhållet hus med 3-glas-isolerfönster och jordvärme = låga driftskostnader. Plan stor trädgårdstomt om 1518 kvm. Nära till allt även båtklubbar vid Edsvikens vatten. Superbra kommunikationer med b.l.a. direktbuss till Stockholm - Sergels torg ca 100 meter från fastigheten. Tåg till Arlanda från Helenludsstation. På gång är även tvärbanan till Helenelunds station. Besiktningsprotokoll finns att tillgå på visningen. Tillträde enligt ö.k., säljaren är flexibel. Välkommen till ett hus med alla möjligheter.Ring gärna för visning 0706-22 44 09 Mäklare Christoffer Westman

Generös företagarvilla med möjligheter till olika planlösningar.

Bostadsplanet, övre plan

Du kommer upp via en bred ektrappa med vilplan efter en halvtrappa. i trapphuset är det två fönster. På övre plan är det en generös hall mitt i huset med fiskbensparkett från byggåret.

Generöst vardagsrum

Öppen spis, ekparkett, ljusa väggar samt dubbla dubbeldörrar till verandarummet.

Inbyggda verandan - Sällskapsrum

Ljusa väggar parkettgolv samt stora fönster i söder och väster.

Matrum

Ekparkett, ljusa väggar, öppen planlösning mot övre hall samt ingång från kök och verandarum. Matbord för upp till 10-12 sittande får plats i matsalen.

Sovrum 3

Stort sovrum med fiskbensparkett, fönster i två väderstreck, två inbyggda garderober samt ljusa väggar. Detta rum går med fördel att minska ner och då få möjlighet till en större badrum. Se förslag på alternativ planlösning.

Sovrum 4

Ekparkett, ljusa väggar, två inbyggda garderober samt fönster mot trädgårdssidan.

Sovrum 5

Fiskbensparkett, ljus tapet samt möjlighet till två inbyggda garderober. Fönster i söder.

Kök

Kök i äldre standard, vita skåp med blått kakel under, ljusa bänkskivor, vita väggar matplats för 7-8 personer. Fönster i väster och norr.

Badrum

Kaklade väggar i vitt, fönster, badkar wc samt handfat med kommod under. Ljus plastmatta på golvet. Renoverat ca 1995.

Entréplan

Idag är entrén från trädgårdssidan. Entréhall med gästtoalett. Från hallen är det ingång till dels två sovrum samt ingång till matkällare, tvättstuga, pannrum, bastuavdelning, garaget samt ektrappan upp.

Sovrum 1

Ekparkett, ljust målade väggar, fönster mot trädgårdssidan, fönsterbänk i brun kalksten samt en inbyggd garderob.

Sovrum 2

Ett rum som kan användas som dels sov- kontors- sällskapsrum eller som en generös entréhall, se alternativ planlösning. Här finns det en öppen spis, ljusa väggar, stora fönster i väster samt en utgång under tak mot husets framsida i väster.

Matkällare

Praktisk matkällare i nordöst.

Tvättstuga / pannrum,

Värmepump för husets jordvärme. Nuvarande ägare lät gräva ner jordvärmeslingor i slutet av 70-talet. 2009 installerades ny värmepumpsanläggning från Thermia. Nyare tvättmaskin från Husqvarna, samt något äldre torktumlare, dock ej använd efter installation. Här finns även ett frysskåp.

Bastuavdelning

Äldre bastuavdelning med träpanel på väggar och tak. Bastu, duschkabin samt plats för träningsredskap och eller möblering.

Garage och verkstadsrum

På detta plan finns även ett generöst garage, ca 6 x 4 meter med ca 3 meters takhöjd! Centraldammsugare. Här finns också verkstadsrum på ca 6-7 kvm. Perfekt för den som gillar att att snickra eller meka med bilar motorcyklar mm. Rejäl arbetsbänk kan bli kvar om köparen önskar så. För företagaren är det även ett utrymme som med fördel går att använda som showroom, kontor eller lager.

Vindsvåning

Vindstrappa upp från över hallen. Vind med spån-golvskivor, ca 100 kvm golvyta, här finns ett enklare sommarrum samt gott om plats för förvaring . Vinden ger också goda möjligheter att installera FTX-ventilation om så önskas.

Tomt med fristående garage

På gården är det ett fristående garage om ca 25 kvm, El indraget. Grusad bilinfart med plats för många bilar och även bra plats för uppställning av båt/husbilI anslutning till garaget finns en stor uteplats med öppen spis under tak.

Huset kommer att vara besiktigat och energideklarerat till första visningen.

Huset har ett generellt behov av ytskiktsrenovering invändigt. Besiktningsprotokoll delas ut vid visning av huset.

Sollentunavägen 92 är beläget mitt i Helenelunds villaområde med 100 meter till bussen till Sollentuna Centrum, KS och Danderyds sjukhus. I rusningstid går även direktbussar till Sergels Torg. Till pendeltåget mot Stockholm, Uppsala och Arlanda är det en promenad på 5-10 minuter. I Helenelund finns flertalet skolor och förskolor, för mera information titta in på kommunens hemsida. www.sollentuna.se En promenad på 10 minuter så är du nere vid Edsvikens vatten, här finns tennisbanor/klubb. flertalet båtklubbar samt möjlighet till bad i Edsvikens vatten. Längs med Edsvikensstrand finns även motionsspår, trevliga promenadstråk och cykelvägar till Ulriksdals Slott så även runt Edsbergs Slott. Planer finns även på att dra fram tvärbanan till till Helenelundsstation. Se länk: http://www.sll.se/verksamhet/kollektivtrafik/Aktuella-projekt/Tvarbanan-Kista-Helenelund/
Från fastigheten är det en 10 minuters cykeltur till Järvafältets stora grönområde med bilfria grusvägar, badplats vid Översjön mm. I kanten av Järvafältet finns flera ridskolor. I Sollentuna finns tre golfbanor.

Fastighetsbeteckning

Sollentuna Finnen 6

Byggnadsår

1951

Allmän information

En nyligen såld villa med stora ytor på entréplan som kan nyttjas effektivare och inredas till ytterligare bostadsrum om så önskas. Generellt finns behov av ytskiktsrenovering. Många vill nog även uppdatera kök och badrum. Huset har sedan 1965-66 haft samma ägare.

TV & Internet

SEOM, Sollentuna Energi har bredband och kabel-TV i i vägen utanför. Avgift för anslutning till Sollentunas stadsnät är 16 500 kr. Du väljer själv bland många olika alternativa internetleverantörer och kabel-TV leverantörer. För mera information: https://www.seom.se/stadsnat/smahus/internet-telefoni/

Biarea

75

Utförda renoveringar

Löpande renoveringar under åren, samma ägare av huset sedan 1966. Bland annat omputsning av fasad vid flera tillfällen, Byte av betongpannor och takpapp ca 1990. Renovering av badrum ca 1995 Installation av jordvärme på 80-talet, samt ny värmepump 2010. Utbyte till 3-glas isolerglasfönster ca 1992. Dock har inga större renoveringsarbeten påbörjats under senaste femårsperioden. Det fristående garaget fick betonggolv gjutet samt omputsad fasad ca 2011. Husets fasad i söder omputsad år 2014. Ny värmepump 2010. Nytt papptak på uteplatsen vid det fristående garaget 2015.

Uteplats

Uteplats

Enklare uteplats under övervåningens f.d. balkong (nu inbyggd) samt en uteplats med murad öppen spis under tak på trädgårdssidan.

Tomtyta

1518 m2

Kommentar till tomtytan

Lantmäteriet

Total area

1518 m2

Parkeringsmöjligheter

Gott om parkeringsmöjligheter stor grusad infart. Garage för två bilar, var av ett garage i huskroppen och en plats i fristående garage.

Ytterligare byggnader

byggdes: 1951, yta: 180 m2, taxeringsvärde 1 691 000 kr

Årlig elförbrukning

16500

Hushållsel

6 000 kr

Vatten och Avlopp

2 900 kr

Renhållning

1 400 kr

Försäkringskostnad

6 000 kr

Uppvärmningskostnad

13 000 kr

Tomtbeskrivning

Plan trädgårdstomt med gräsytor.

Tomtbeskrivning

1 691 000 kr

Taxeringsvärde mark

2 581 000 kr

Taxeringsår

2015

Taxeringsvärdeår

1951

Taxeringsvärde noggrannhet

Fastställt

Energideklaration

Energiklass: C, Energiprestanda: 51 kWh/m², Energideklaration utförd: 2016-05-06

Radon

Fråga ansvarig mäklare.

Byggnadstyp

2-plansvilla

Standardpoäng

28

Om-/tillbyggnadsår

År saknas

Uppvärmning

Värmepump, jordvärme ny värmepump ca 2010, Gott skick inga kända fel., Thermia

Ventilation

Självdrag

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt WC-avlopp

Elkablar

Delvis uppdaterat vid renoveringar.

Huvudsäkring

20 A

Elsäkerhet

Delvis jordat

Tak

Betongpannor

Utvändiga plåtarbeten

Galvaniserad målad plåt

Stomme

Trä övre plan - lättbetong entréplan

Grund

Platta på mark samt delvis betonggjuten torpargrund

Fasadtyp

Puts

Fönster

3-glas-isolerfönster samt 2-glas i garage och vid matkällare.

Bjälklag

Trä

Skorsten

Murad skorsten med rostfritt insatsrör, Två murade skorstenar, Har ej eldat i öppna spisen på övre plan senaste åren. Éldar någon gång per år i öppna spisen entréplan., Datum saknas

Allmän information om byggnaden

En nyligen såld villa med stora ytor på entréplan som kan nyttjas effektivare och inredas till ytterligare bostadsrum om så önskas. Generellt finns behov av ytskiktsrenovering. Många vill nog även uppdatera kök och badrum. Huset har sedan 1965-66 haft samma ägare.

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Christoffer Westman

070-622 44 09


Ladda ned VCard

Christoffer Westman

070-622 44 09

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 8 750 000 kr
Rum 8
Yta 195 m2
Biarea 75 m2
Adress Sollentunavägen 92
19140 Sollentuna

Visning

Inga planerade visningar.

Alla bilder

Karta

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Fasader i sydväst

Vardagsrum

Vardagsrum med öppen spis

Matrum

Soligt västerläge

Sovrum 3, övre plan

Sovrum 2 / sällskapsrum entréplan

Övre hall

Övre hall

Sällskapsrum övre plan, tidigare balkong

Sovrum 4, övre plan

Sovrum 5, övre plan

Kök

Sovrum 1. entréplan

Badrum övre plan

Bastu, motionsrum entréplan

Generös garageinfart, plats för många bilar

Vy mot vägen

Uteplats under tak

Staty i trädgården

Entrén trädgård i öster

Uteplats med öppen spis

Fristående garage

Garaget i huset

Stor förvaringsvind med ståhöjd

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!