Ett annat liv bara 28 minuter från Norrtull!

Fantastisk sjötomt om totalt 10 437 kvm i perfekt västerläge med sol hela dagen och kvällen! Villa med öppen planlösning och vy mot Mälarens vatten. En sjötomt på över en hektar, kan man bara drömma om närmare Stockholm. Härliga sällskapsrum med stora fönster från golv till tak med utsikt samt utgångar mot uteplatser och vattnet. En riktig sjötomt med allt vad du kan begära, härliga uteplatser och stora gräsytor till och med en egen damm på tomten. Helikopterlandning är inga problem! Här kan du ha din egen fotbollsplan eller driving range med viss risk att du träffar din båt vid din bryggan om du slår långt ;-). På tomten finns även ett vinterbonat gästhus om 3-4 rok, 69 kvm. Perfekt till tonåringar eller att hyra ut. Företagaren har också utmärkta möjligheter att hyra ut gästhuset till sitt eget företag. Stora huset har även mycket generösa biytor med dubbelgarage, verkstad samt stora rum för förråd eller varför inte en egen biosalong?. Ängsjö är i direkt anslutning till stora grönområden och inte minst Ängsjö friluftsområde. Endast 20 minuter till Kista och 28 minuter från City och lika snabbt är du på Arlanda. En fastighet som ska upplevas! Vill du förverkliga en dröm? Tveka inte att ringa för en personlig visning. Fastighetsmäklare Christoffer Westman 0706 22 44 09.

Film

En fantastisk villa, här är allt väl tilltaget och genomtänkt med rum för stort umgänge.

Mycket naturligt ljus från stora fönsterytor samt rogivande utsikt över Mälarens vatten. En Villafastighet för det privata lugna familjelivet men också perfekt för representation.

Entréplan

Entréhall

Välkommen in till en generös entréhall, med takhöjd i två hela plan, ca 7 meter. Klinkergolv med med vattenburen golvvärme som det är i hela huset. Designtrappa till övre plan med öppna steg i rostfritt och trä. Väl tilltagen skjutdörrsgarderob.

Vardagsrum, matsal och kök i öppen planlösning

Vardagsrum med höga fönster för maximalt ljusinsläpp och kontakt med trädgården och Mälarens vatten. Golv i massiv ek samt vitmålade väggar. Öppen spis. Från vardagsrum och matsal har du utgång till den soliga altanen och vidare ner till bryggor och strand. Matsalsdelen rymmer lätt ett sällskap på 20 personer vid bordet.

Altan

Med sol hela dagen, och spektakulära solnedgångar över Mälaren ca 70 kvm.

Kök med matplats

Härligt kök med fin kontakt med vardagsrum och altaner utanför. Här är det klinkergolv, köksinredning i ek samt svarta granitskivor på alla arbetsbänkar. Kyl och frys samt diskmaskin bakom ekluckor, till det finns inbyggd ugn, micro, induktionshäll på köksön, samt skafferi. Köket har en matplats för ca 8-10 personer, utsikt i tre väderstreck samt utgång till en trevlig frukostaltan i sydöst.

Relaxavdelning

I anslutning till vardagsrummet med bästa solläge har du ditt eget spa. Här är det givetvis klinker och kakel på golv och väggar samt relevant ventilationsanläggning för våtrum med pool/bubbelbad. Här finns en stor bastu för ca 12 personer, sittande med utsikt över Mälaren. Nedsänkt i betongbjälklaget är det bubbelbad för åtta personer. Gott om plats för soffhörna för relax efter bad och bastubad. Duschhörna och wc finns givetvis i anslutning. Relaxavdelningen har även utgång till trädäcket i väster.

Arbetsrum/sovrum

Arbetsrum med klinkergolv.

Groventré

Klinkergolv och halvkaklade väggar, klädkammare, gäst wc samt dörr ut i norr.

Tvättstuga

Klinkergolv, kaklade väggar tvättmaskin och torktumlare från ca 2008.

Trappa ner till källaren.

Övre plan

Sällskapsrum

Massivt golv av askträ och vita väggar, räcke i glas och rostfritt ner mot entréhallen samt dörr ut till balkongen i väster.

Dusch och wc

Vid sällskapsrummet finns ett duschrum med wc, duschhörna, klinker, kakel, handdukstork och fönster.

Föräldrasovrum med eget badrum.

Stort sovrum om ca 24 kvm, askgolv, två stora spegel/skjutdörrsgarderober samt en klädkammare. Fönster mot Mälaren och utgång till balkongen i väster.

Stort badrum till stora sovrummet

Klinkergolv och kaklade väggar, fristående badkar på tassar, duschhörna, dubbla handfat med kommod under, nedkast för smutskläder till tvättstugan på entréplan, samt, wc med avskild placering. Badrummet har också fönster i två väderstreck.

Sovrum i sydöst

Askgolv, tapetserade väggar samt stor skjutdörrsgarderob och fönster mot entrésidan.

Sovrum i sydväst

Askgolv, stor skjutdörrsgarderob samt utsikt över Mälaren.

På detta plan finns möjlighet att bygga om/till ett ytterligare sovrum för den som önskar det. Se exempel på alternativ planlösning.

Sluttningsvåning/Källare

Trappa ner från hallen i entréplan Hela källaren har vattenburen golvvärme precis som resten av huset.

Garage och verkstad

Stort garage med plats för nära nog valfritt antal bilar, beroende på möjlighet att ta bort icke bärande väggar. Idag plats för två bilar samt flera bilar innanför. Vid garaget, verkstad om ca 25 kvm med dubbeldörr så att trädgårdsmaskiner och motorcyklar lätt kommer in. Utanför garaget finns det bra med plats för diskret vinteruppläggning av båt.

Förvaring mm

I källaren finns två stora förvaringsrum, som är lämpliga som träningsrum och en egen biosalong? Idag är det betonggolv och vita väggar. Ägaren har alltid golvvärmen på även i källaren.

Teknikrum

Bergvärme ackumulatortankar för kranvatten och uppvärmning av huset, FTX-ventilation, vattenrening, mm samt bubbelpoolsanläggning (från undersidan).

Gästhus

Byggår: 1946 Renoverat invändigt 1994 invändigt. Ny fasad, tilläggsisolering, yttertak (betongpannor) och takstolar 2006.Gästhuset har kök, två till tre sovrum, sällskapsrum med murad öppen spis samt ett badrum. Kök: Ny stor kyl från 2016, äldre hällspis och liten äldre frys. vita skåp samt väl tilltagen disk- och arbetsbänk och plats för matbord. Badrum renoverades 1994, kakel och klinker, duschkabin, handdukstork, fönster, wc samt handfat. VVB ca 150 liter, oljefyllda elradiatorer samt el-golvvärme vid entrédörren och i badrummet.

Trädgård och brygganläggning

Tomten har en klassisk trädgård med stora träd och gräsytor inte minst på den delen som vetter mot Ängsjövägen. Fin stenmur längs med hela infarten. Bra med plats för gästers parkering. På sjösidan är det stora öppna gräsytor perfekt för lek och spel med större träd längs med tomtgränsen i norr.

Vid stranden finns en lång brygga ut i Mälaren för lata dagar med sol och bad samt även för att lite större båtar ska kunna förtöjas. Här är det det inte alls ovanligt med 20 grader i vattnet, vissa somrar har det varit närmare 25 grader. Förbi fastigheten går då och då ångbåtar mellan Stockholm och Sigtuna. Vissa båtturer stannar till vid Stäket och eller Kallhäll om man vill ta båten in till den stora eller lilla staden.

Ängsö

Ängsjö- och Uddnäsområdet är ett lantligt område i anslutning till Mälaren. Här finns alla möjligheter till en aktiv fritid, inte minst i skog och mark, Du har bara en kort promenad till Ängsjö friluftsområde, se mera på Järfälla kommuns hemsida. Ett annat trevligt grönområde är Järvafältets bilfria grusvägar med badsjöar, flera ridskolor och fin skidterräng om snö på vintern. Över Järvafältet är det också en mycket trevlig cykelväg till Akalla- och Kista industriområde, Till närmaste skola, Iljansbodaskolan är det ca 1 500 meters promenad, här finns det förskola, skola upp till årskurs tre samt fritids. För mera information om skolor mm titta in på www.jarfalla.se Från Ängsjövägen är det nära till flera olika hästanläggningar / gårdar så även Viksjö golfklubb i Järfälla. Du har också bra 10 minuter bilresa till tre golfbanor i Sollentuna Rotebro, Svartinge Golf och Sollentuna Golfklubb samt Rotebro Golf. Lika kort resa är det till Bro Hof Slott / golf se länkar på hemsidan. Nuvarande ägare är med i det lokala jaktlaget Edsby-Vällsta jaktlag med stora jaktmarker i anslutning till fastigheten och bort mot Rotebro och Upplands Väsby. Säljaren vidarebefordrar gärna kontaktuppgifter om intresse finns. Med sjötomt med egen brygga, är det ju nära till hands att du har båt, då är det bara en halv sjömil till Stäket Marina för all möjlig båtservice samt vinterförvaring inne i varmhall eller ute på marinan. Ett annat ställe nära som har underhållning, restaurang och massa aktiviteter under sommaren är Stäkets Skeppshandel. Se länk. Stor mataffär Hemköp, och McDonald’s mm finns vid Stäkets påfart till E 18, närmare fastigheten är det en Pizzeria och Stäkets Skeppshandel. Till Barkarby köpstad med säkert 100-tals butiker/affärer restauranger mm åker du bil till på 15-20 minuter.

Vägbeskrivning

Från Stockholm: kör E 18 mot Enköping. Vid avfart Stäket kör du av motorvägen, svänger vänster (då är du på Rotebroleden) kör över E 18 och sväng första höger, (rondell) kör till du ser en restaurang/pizzeria på höger sida, direkt efter den, svänger du höger in på Uddnäsvägen. Kör den ca 900 meter tills den delar sig i ett Y, håll till höger, då ska du vara på Ängsjövägen, kör till Ängsjövägen 115 på vänster sida ca 1 200 meter från Y-korsningen. Framme! På navigatorn, slå in Uddnäsvägen / Stäket

Kommunikationer

Buss 548 går till Kallhälls station. Till Kallhälls pendeltågstation cyklar du på ca 15 minuter. Med bil till Arlanda åker du på 30 minuter. Till stan tar det kanske tio minuter längre, än om du bor i närförort! Förnärvarande håller vägverket på att bredda Rotebroleden till två filer i vardera riktning. se You Tube länk: https://www.youtube.com/watch?v=cxvgNETbxQ&list=PLCYiAAOUWtV9Wt8MSu6mm9lnqlliK7g2&index=1

Fastighetsbeteckning

Järfälla Lund 1:27

Byggnadsår

2001

Allmän information

En påkostad villa med ett värmesystem utöver det vanliga. Bergvärmen med två borrhål om 150 meter vardera. Bergvärmen är kopplad till två ackumulatortankar, en för kranvatten på 500 liter samt en för uppvärmning av huset också på 500 liter. Bubbelpoolen har också sin egen tank för returvatten och rening. Vatten från egen brunn via reningsfilter till kranar i huset. Huset har en från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning (FTX) samt separat luftkonditioneringsanläggning på husets vind. Den kyler övervåningen och sällskapsrum på entrévåningen d.v.s. där det blir varmt på sommaren. Besiktningsprotokoll finns att tillgå på visning av huset.

TV & Internet

Bredband (fiber) från Telia. Köparen tecknar eget abonnemang upp till 1000 Mbit/s in och ut. TV, idag via parabol (sitter kvar vid köp) men det går också att ha bredbands-TV via Telia.

Boarea

409 m2

Biarea

210 m2

Uteplats

Flertalet uteplatser och trädäck, dels på entrésidan för frukost i solen samt stor uteplats i sydväst med fritt läge med sol hela dagen och utsikt över Mälaren.

Tomtyta

9400 m2

Kommentar till tomtytan

Säljaren

Vattenarea

1050 m2

Total area

10450 m2

Parkeringsmöjligheter

Två plus en bil i garage samt plats för flertalet bilar på gårdsinfarten och framför garage i sluttningsvåningen. För den som vill går det i princip att få in ännu flera bilar efter varandra om man tar bort icke bärande trävägg och eller dubbeldörr inne i huset.

Övriga byggnader

Förrådsbyggnad för gräsklippare och utemöbler mm ca 16 kvm. Bod vid stranden. Bastu på bryggan.

Årlig elförbrukning

50000

Hushållsel

10 000 kr

Vatten och Avlopp

1 518 kr

Renhållning

2 823 kr

Försäkringskostnad

11 000 kr

Uppvärmningskostnad

50 000 kr

Samfällighetskostnader

100 kr

Fastighetsskatt/avgift

9 842 kr

Tomtbeskrivning

Taxerad tomtyta är 5 737 land areal och vatten 4 700 kvm.

Taxeringsvärde byggnad

5 137 000 kr

Taxeringsvärde mark

3 132 000 kr

Summa taxeringsvärde

8 269 000 kr

Taxeringsår

2015

Taxeringsvärdeår

2001

Taxeringsvärde noggrannhet

Fastställt

Energideklaration

Energiklass: D, Energiprestanda: 58 kWh/m², Energideklaration utförd: 2014-10-23

Byggnadstyp

2-plan samt sluttningsvåning / källare

Standardpoäng

34

Uppvärmning

Bergvärmepump IVT Greenline ny kompressor 2013, Extremt väl tilltagen värmeanlägning, 2000, IVT Greenline med flera leverantörer

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft samt AC

Vatten

Djupborrad brunn ca 60 meter

Avlopp

Enskilt avlopp trekammar brunn.

Elkablar

Renoverat i gästhuset 1994

Huvudsäkring

35 Amp.

Elsäkerhet

Jordat

Tak

Betongpannor

Utvändiga plåtarbeten

Galvaniserad målad plåt

Stomme

Betong i källare-entrévåning trä från entréplan och övre plan

Fasadtyp

Putsad fasad med tre steg (isoler skikt innan trästommen.

Fönster

Isolerglasfönster

Bjälklag

Betong mellan stuttningsv, och entréplan. träbjälklag på övre plan

Skorsten

Skorsten i villan är i plåt med isolering. I gästhuset murad skorsten., Skorstenen och öppen spis i villan installerades 2012, provtrycktes efter installation med godkänt resultat.

Allmän information om byggnaden

En påkostad villa med ett värmesystem utöver det vanliga. Bergvärmen med två borrhål om 150 meter vardera. Bergvärmen är kopplad till två ackumulatortankar, en för kranvatten på 500 liter samt en för uppvärmning av huset också på 500 liter. Bubbelpoolen har också sin egen tank för returvatten och rening. Vatten från egen brunn via reningsfilter till kranar i huset. Huset har en från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning (FTX) samt separat luftkonditioneringsanläggning på husets vind. Den kyler övervåningen och sällskapsrum på entrévåningen d.v.s. där det blir varmt på sommaren. Besiktningsprotokoll finns att tillgå på visning av huset.

Inteckningar

16 st inteckningar om total belopp på 14 045 000 kr

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Christoffer Westman

070-622 44 09


Ladda ned VCard

Christoffer Westman

070-622 44 09

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Pris 14 900 000 kr
Rum 7
Yta 409 m2
Biarea 210 m2
Adress Ängsjövägen 115
17676 Järfälla

Visning

Inga planerade visningar.

Alla bilder

Karta

Området

Området

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Entrésidan med gästhus

Säljarens bild

Stora sovrummet

Badrum till stora sovrummet

Sällskapsrum

Dusch och wc, öp.

Sovrum, öp

Sovrum. öp

Gym, sluttningsvåning

Dubbelgarage samt verkstad

Vy mot gästhuset

Kök, gästhus

Vardagsrum, gästhus

Sovrum gästhus

Ångbåt Sigtuna - Sthlm, ägarens bild

Solnedgång, ägarens bild

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!