SÅLD !4:a - Sekelskiftesvåning Östermalm - Öppen spis & två kakelugnar - Högt upp i huset utan insyn

SÅLD! På lugna Danderydsgatan på Östermalm i ett vackert hus från sekelskiftet ligger denna drömvåning. Mycket trevlig 4:a om 113 kvm med högt i tak, öppen spis, två kakelugnar, stuckatur, serveringsgång, burspråk, tre sovrum, vardagsrum och (och balkongplaner). Klassisk Östermalmsvåning med massor av ytterligare potential! Belägen högst upp i huset med stora fönster och utsikt över takåsarna - ingen insyn. Ljus genomgående våning med både morgonsol och kvällssol.

På våningsplan 4 (av 4) ligger denna representativa, genomgående och välplanerade våning med fönster i två väderstreck och utsikt mot Danderydsgatans takåsar och in mot vacker innergård. Över 3 m i takhöjd och alla sekelskiftesdetaljer man kan önska sig. Föreningen planerar för balkong.

HALL

Stor rymlig hall

VARDAGSRUM

Mycket trevligt vardagsrum med öppen spis. Parkettgolv och stora fönster i västerläge mot Danderydsgatan. Vackra sekelskiftesdetaljer som tex skjutdörr med speglar, djupa fönsternischer och stuckatur.

SOVRUM 1 / MATSAL

I fil med vardagsrummet ligger matsalen med burspråk. Parkettgolv och stora fönster i västerläge mot Danderydsgatan. Rummet används idag som sovrum. Här finns en vacker dekorativ kakelugn (fungerar ej) samt två rymliga inbyggda garderober i anslutning till rummet.

SOVRUM 2

Ljust rum, perfekt barnsovrum eller gästrum. Plats för säng, skrivbord, byrå mm.

SOVRUM 3

Mycket stort ljust sovrum med en fantastiskt vacker kakelugn (fungerar ej). Stora fönster i släpper in morgon- och förmiddagssolen. Här ryms dubbelsäng, med nattduksbord, garderober, byrå mm. Högt i tak och parkettgolv. Från detta rum når man kanske en balkong nästa sommar. Föreningen har en balkonggrupp som upphandlar balkonger och arbetar på ett tillstånd.

KÖK

Ljust kök med plats för matbord. Fint fönster ut mot hallen.

BADRUM

Badrum med dusch, handfat, toalett och tvättmaskin.

SERVERINGSGÅNG, GARDEROBER, KAKELUGNAR & ÖPPEN SPIS

Bevarad serveringsgång med tidstypiska skåp. I serveringsgången finns också tre rymliga garderober med överskåp (utanför sovrummen). Våningen har inte mindre än fem inbyggda garderober och ett städskåp. Två vackra kakelugnar som ger våningen en härlig karaktär och en öppen spis som det går att elda i.

TVÄTTSTUGA, FÖRRÅD & CYKELRUM

I föreningens tvättstuga finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett tvättskåp, en kallmangel samt en tvättbänk. Förråd finns i källaren. Sophanteringen sköts i separata gårdshus på föreningens innergård. På föreningens innergård finns även cykelrum.

Bostadsrättsförening

Vakteln 4-5

Om bostadsrättsföreningen

Fastighet bebyggd 1903 med vackert tidstypiskt flerfamiljshus. Brf Vakteln 4-5 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2015. Det finns 53 lägenheter varav 5 hyresrätter och 2 lokaler. Föreningen äger marken. Under våren sålde föreningen en hyresrätt och föreningen har ca 10,5 mkr i kassan vilka ska användas till amortering. Inga beslut att ändra månadsavgifterna.

Utförda renoveringar

Utförda renoveringar (se teknisk status besiktning), bla Nya el och vatten-stammar 1984 (i nr 30) Installation av hiss 1984

Planerade renoveringar

En balkonggrupp i föreningen arbetar med att ansöka om bygglov för balkonger (bl.a för denna våning). Ny hiss i nr 30. Fönsterrenoveringar.

Övriga utrymmen

Tvättstuga finns belägen i källarplan och inkluderar två tvättmaskiner, en torktumlare, ett tvättskåp, en kallmangel samt en tvättbänk. Förråd tillhörande lägenheterna finns i källaren. Sophanteringen sköts i separata gårdshus på föreningens innergård. På föreningens innergård finns även cykelrum. Hissar finns i fastigheten, varav två i gathuset och en i gårdshuset.

Lägenhetsnummer

1401/142

Andelstal

2,50190%

Planerade avgiftsändringar

Inga planerade avgiftsändringar

Fastighetsbeteckning

Vakteln 4-5

Byggnadsår

1903

Våning

4 (av 4)

TV & Internet

Kabel TV Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Bredband Bredband. Fiber i huset.

Boarea

113 m2

Hushållsel

2 076 kr

Försäkringskostnad

3 120 kr

Månadsavgift

4 123 kr

Följande ingår i avgiften

I avgiften ingår utöver värme och vatten också TV (basutbud) och Bredband (fiber) från Ownit.

Överlåtelseavgift

1 113 kr  (Betalas av Köpare)

Pantsättningsavgift

445 kr

Pantsättning

är pantsatt

Energideklaration

Energiprestanda: 124 kWh/m², Energideklaration utförd: 2009-04-17

Uppvärmning

Fjärrvärme. Självdrag.

INFORMATION:

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Informationen har lämnats av föreningens kontaktperson. Köpare/spekulanter har uppmanats att kontrollera dess uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar, eventuella avgiftshöjningar/sänkningar och där tillhörande ekonomi. Den ansvarige fastighetsmäklaren kontrollerar endast uppgifterna om det finns skäl till detta.

UNDERSÖKNINGSPLIKT:

Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden / fastigheten köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka den ordentligt.

OMBYGGNATION:

Nedtagning av väggar och/eller kraftiga förändringar av en lägenhet är alltid en fråga för bostadsrättsföreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för fastighetens konstruktion.

ACCEPTERAT PRIS / HÖGSTBJUDANDE

Ett accepterar pris innebär att priset ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som ett slutpris. Högstbjudande innebär att säljaren önskar ett budgivningsförfarande innan denne kan ta ställning till om man skall acceptera slutpriset. Säljaren har dock alltid fria prövningsrätt.

BUDGIVNING:

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Den slutlige köparen får i samband med att köpeavtal tecknas en skriftlig budhistorik över alla angivna bud med budgivarens namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren presenterar ditt namn och telefonnummer i budhistoriken. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren önskar sälja sin bostad.

BOENDEKOSTNADSKALKYL

Behöver du hjälp att räkna ut din boendekostnader för det aktuellt objekt så hjälper ansvarig fastighetsmäklare gärna till.

BOLÅN

Vilken bostad du än vill köpa, kan vi hjälpa dig med ett riktigt förmånligt bostadslån. Vi samarbetar med flertalet kreditinstitut och kan erbjuda dig marknadens lägsta räntor.

Ansvarig mäklare

Gabriel Gawell

070-827 08 24


Ladda ned VCard

Gabriel Gawell

070-827 08 24

Låt oss värdera er bostad

Fakta

Avgift 4 123 kr
Rum 4
Yta 113 m2
Adress Danderydsgatan 30, 4 tr
11426 Stockholm

Visning

Inga planerade visningar.

Budgivning

Kontakta ansvarig mäklare för mer information

Dokument & Länkar

Alla bilder

Karta

Området

Området

Planritningar (klicka för större bilder)

Alla bilder

Alternativ planlösning

m maklarsamfundet bla

gripsholms makleri logo

Vi värderar er bostad kostnadsfritt
Fyll i dina uppgifter så återkommer vi till er med förslag på tid för ett möte.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

gripsholms makleri logo

Som VIP får ni en rad fördelar
Personlig mäklare, förhandsinformation och vår hjälp att hitta rätt objekt.

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi lägger till er i vårt register inom kort!